به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری امروز - دوشنبه - در جلسه شورای عالی توسعه صادرات غیرنفتی كشور با بیان اینكه یكی از شاخص های موفقیت و پیشرفت كشورها توان صادرات محصولات، كالاها و خدمات آنها به بازارهای جهانی و منطقه ای است، افزود: امروز صادرات موضوعی حیاتی، وظیفه ای ملی و قانونی است و باید تلاش كنیم تا كالاها و خدمات با كیفیت و مطابق با استانداردهای بین المللی برای عرضه و رقابت در بازارهای جهانی ارائه كنیم.
جهانگیری با اشاره به اهمیت صادرات غیرنفتی در سال 98 تاكید كرد: توسعه صادرات كالا و خدمات اصلیترین و حیاتیترین اولویت كشور و مهمترین وظیفه امروز همه بنگاهها و مدیران است تا بتوانیم ارز مورد نیاز برای واردات كالاهای اساسی به كشور را فراهم كنیم.
رییس شورای اقتصاد با بیان اینكه امسال از سوی مقام معظم رهبری بعنوان سال «رونق تولید» نامگذاری شده است، افزود: مهمترین پیشران رونق تولید، صادرات است و باید در این جهت تلاش خود را دو چندان كنیم تا صادرات كالاهای غیرنفتی كشور بیش از پیش افزایش یابد.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به برنامه آمریكایی ها برای كاستن منابع درآمدی و كاهش ارزآوری كشور اظهار داشت: مردم انتظار دارند كه مدیران كشور با طراحی و برنامه های مناسب كاری كنند كه معیشت آنها كمتر دچار آسیب شده و كشور به لحاظ اقتصادی و توسعه دچار اختلال نشود.
وی به اهمیت كشورهای همسایه و بازارهای هدف در توسعه تجارت كشور و استفاده از ظرفیت همسایگان برای افزایش صادرات بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تاكید كرد و خواستار بهره گیری وزارت صنعت، معدن و تجارت از توانمندی اتاق بازرگانی ایران در ایجاد تشكیلاتی با حضور رایزنان بازرگانی به منظور تدوین و طراحی ساز و كارهای لازم برای رفع موانع صادرات و تسهیل در مبادلات تجاری شد.
معاون اول رییس جمهوری گفت: وظیفه فرماندهی صادرات كشور برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است و این وزارتخانه هر اختیاری در جهت توسعه صادرات نیاز داشته باشد از طریق مصوبه دولت و یا ستاد مقابله با تحریم در اختیار این وزارتخانه قرار خواهد گرفت.
جهانگیری با اشاره به برخی اظهار نظرهای نادرست درخصوص بازگشت ارز به چرخه اقتصاد كشور گفت: این سیاست یكی از مهمترین سیاست های بانك مركزی است و قرار است كه در ازای صادرات كالا و خدمات، نیاز كشور در زمینه كالاهای اساسی مرتفع شود به این معنی كه واردات در قبال صادرات انجام شود.
وی ادامه داد: در این خصوص هم لازم است بانك مركزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه ریزی های لازم را انجام دهند تا بسته مشوق های صادراتی مبدل به بسته رفع موانع از صادرات كشور شود.
**وزارتخانه های صنعت، اقتصاد و بانك مركزی جهت حمایت از صادرات تشكیل جلسه دهند
جهانگیری از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت اقتصاد و بانك مركزی و سازمان برنامه و بودجه و اتاق بازرگانی ایران خواست تا در جهت حمایت از صادرات جلسه ای تشكیل دهند و با رفع موانع صادرات، نحوه حمایت از بازرگانان و تجار كشور را بررسی كنند تا آنها با مشكلات كمتری روبه رو باشند.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به اهمیت محاسبه صادرات ناشی از خدمات فنی و مهندسی و برق و نیز ارز آوری گردشگران خارجی در آمارهای سازمان توسعه تجارت كشور از این سازمان خواست تا با همكاری مركز آمار و دستگاه های ذیربط گزارشی دقیق از عملكرد سال گذشته و سال جاری ارائه دهند.
وی با تاكید بر اینكه دولت راه تهاتر نفت با كالاهای اساسی و نیز اجرای طرح های عمرانی در كشور را باز كرده است، گفت: بخش خصوصی می تواند در صادرات نفت كشور كمك كند و دولت نیز در عین ایجاد تسهیلات لازم، همه نوع همكاری را با بخش خصوصی در این زمینه به كار خواهد بست.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به اهمیت موافقت نامه های ترجیحی بین كشورها بویژه توافق میان ایران و اتحادیه اورآسیا اظهار امیدواری كرد با تصویب مجلس شورای اسلامی و پیگیری وزارت امور خارجه و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای اجرای تعهدات كشور در این زمینه این موافقت نامه هر چه سریعتر اجرایی شود.
**12 میلیارد دلار از واردات كشور كاسته شد
در این جلسه كه وزیران جهاد كشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، تعاون، كار و رفاه اجتماعی و نیز رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ، رییس سازمان ملی استاندارد و رییس اتاق بازرگانی ایران حضور داشتند گزارشی از میزان صادرات غیرنفتی كشور در سال 97 به تفكیك بخش های مختلف ارائه شد.
براساس این گزارش تراز تجاری كشور در سال 97 مثبت بوده به نحوی كه در سال 97 در حدود 12 میلیارد دلار از واردات كشور كاسته شده است و شركای اول صادراتی ایران به ترتیب كشورهای چین، عراق، عمارات متحده عربی و افغانستان هستند.
در این گزارش تاكید شده كه میزان مبادلات تجاری ایران با 15 كشور همسایه 3 درصد نسبت به سال 96 رشد داشته است. بر این اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت در برنامه ای به دنبال آن است تا علاوه بر افزایش حجم و تنوع محصولات صادراتی به كشورهای همسایه، موضوعاتی نظیر توانمند سازی بنگاه های كوچك، توسعه شركت های بزرگ صادراتی و تشكیل كنسرسیوم صادرات بین المللی و استفاده حداكثری از ظرفیت های تهاتر كالا و تجارت ترجیحی در دستور كار قرار گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه راه نجات تولید را در افزایش صادرات دانست و با اشاره به ظرفیت های خوب صادرات كشور در حوزه فولاد، پتروشیمی، كاشی و سرامیك، لبنیات، شیشه و سیمان گفت: این وزارتخانه در برنامه های خود افزایش دو برابری صادرات به كشورهای همسایه را مدنظر قرار داده و طرح های ویژه ای برای صادرات به كشورهای آفریقایی نیز در نظر گرفته است.
وزیر جهاد كشاورزی نیز از افزایش نمایشگاه ها در بازارهای هدف و كشورهای همسایه بعنوان راهكاری برای توسعه صادرات یاد كرد و گفت: ایران توانسته در كشورهای همسایه محصولات كشاورزی خود را به خوبی عرضه كند.
وزیر نیرو نیز با اشاره به برخی موانع نظیر الحاق ایران به موافقت نامه اوراسیا، از صادات 800 میلیون دلاری برق به كشور عراق خبر داد.
وزیر تعاون،كار و رفاه اجتماعی نیز در سخنانی با اشاره به برنامه های آمریكا برای فشار به بخش های صادراتی كشور، خواستار تشكیل كمیته شورای صادرات زیر نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت و ایجاد فرماندهی واحد برای توسعه صادرات شد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز با اشاره به صادرات 680 میلیون دلاری صنایع دستی از ورود 7.8 میلیون نفر گردشگر در سال 97 به كشور و ارز آوری 10 میلیارد دلاری آن خبر داد و گفت: آژانس های گردشگری كشور به دنبال آن هستند كه در پی كاهش میزان ورود گردشگران اروپایی به كشور به تعداد مسافران كشورهای همسایه و چین بیفزایند و در این مسیر بسیار موفق بوده اند.
رییس اتاق بازرگانی ایران نیز بر هماهنگی سیاست های ارزی و تجاری تاكید كرد و خواستار بكارگیری اخلاق حرفه ای برای جلب اعتماد میان دولت و بازرگانان شد.
در این جلسه مقرر شد وزارت صنعت، معدن و تجارت ظرف یكی دو هفته آینده دستورالعملی برای تهاتر كالا با كالا در كشورهای هدف صادراتی تهیه نماید تا بر این اساس تجار كشور بتوانند نیازهای اساسی كشور را از طریق صادرات كالا و خدمات و واردات متقابل كالا مرتفع كنند.
سیام**1751**9121
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۳
تهران - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه توسعه صادرات كالا و خدمات اصلیترین و حیاتیترین اولویت كشور است، تاكید كرد: مهمترین پیشران رونق تولید، توسعه صادرات است.