تهران - ايرنا - مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، گفت: وقت آن رسيده با همكاري مجلس و دولت، «تشكيل سازمان صنايع خلاق» به صورت ويژه در دستور كار قرارگرفته و در سال رونق توليد عملياتي شود.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا از مركز فناوري اطلاعات و رسانه­ هاي ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، محمدرضا بهمني در همايش فرصت‌هاي توليد محتوا و كسب و كارهاي ديجيتال با بيان اينكه وضعيت كسب و كارهاي فرهنگي در فضاي مجازي، برآيند رفتار چهار عامل كليدي، شامل دستگاه­هاي حاكميتي، توليد كنندگان و توسعه دهندگان محتوا، اپراتورها و پلتفرم­ ها و صاحبان سرمايه است، گفت: براي رونق توليد در اين عرصه، هر يك از اين بازيگران، مي­توانند نقش پيش­برنده داشته باشند.
وي با تحليل رفتار دستگاه­هاي حاكميتي در توسعه كسب و كارهاي فرهنگي در فضاي مجازي به سه ضرورت كليدي در بهبود رفتار بخش حاكميت در اين زمينه اشاره كرد و افزود: پذيرش ادبيات كسب و كارهاي نوپا و خلاق، هم­افزايي و هماهنگي بين دستگاهي و باورمندي به ظرفيت بخش خصوصي، از الزامات اصلاح و بهسازي رفتار دستگاه هاي حاكميتي است.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه با اشاره به موضوع پيشنهاد «تشكيل سازمان صنايع خلاق»، افزود: متاسفانه ناهماهنگي­ دستگاه­هاي حاكميتي از يك سو و ضعف دانش و ادبيات ناظر به صنايع خلاق و نرم در اين دستگاه از سوي ديگر، فرصت كسب و كار پر رونق در حوزه فرهنگ و هنر و عرصه ديجيتال را از فعالان و توسعه دهندگان با انگيزه و جوان اين عرصه سلب كرده است.
وي افزود: اين در حالي است كه عقبه افتخار آميز فرهنگ و هنر كشور و فرصت تحولات فضاي مجازي، زمينه بسيار ارزشمندي براي توسعه كسب و كارهاي فرهنگي و نرم در عرصه فضاي مجازي است. بنابراين محوريت ­بخشي و اختياردهي به يك دستگاه جديد كه هم ادبيات اين بحث را درك كرده و نهادينه كند و هم به ناهماهنگي­ هاي پايان دهد، به مثابه يك تدبير حيات بخش براي رونق كسب و كارهاي فرهنگي و نرم مي تواند عمل كند.
رئيس مركز رسانه هاي ديجيتال، تصريح كرد: فضاي كسب و كارهاي نوپا در اقتصاد بسيار مهم است اما نياز نيست كه دوگانه ايدئولوژي – اقتصاد مطرح شود و به تبع آن رشد اقتصاد صنابع نرم و خلاق در مقابل مباحث ارزشي قرار داده شود. چراكه مبحث توليد ارزش در حوزه اقتصاد، مطلب روشن و پذيرفته شده­اي است. البته به اين نكته هم بايد توجه كرد كه ما نياز داريم به اين كه از رويكرد تهديدانگاري مطللق فضاي مجازي هم عبور كنيم.
بهمني گفت: امروز و فردا فرصت­ هاي بي­نظيري به واسطه تحولات فضاي در اختيار عرصه فرهنگ و هنر و ميراث معنوي كشور قرار گرفته است كه با توسعه و ايمن­ سازي زيرساخت­ها از يك سو و ارتقاي قدرت انتخاب­گري مردم از سوي ديگر، مي­توان از اين فرصت­ ها به نفع فرهنگ اسلامي – ايراني و آينده تمدني انقلاب، بهره­ برداري كرد.
وي در ادامه تحليل نقش بازيگران دخيل در رونق توليد كسب و كارهاي فرهنگ و هنر در فضاي مجازي، بخش خصوصي فعال در حوزه توليد محتوا و كسب وكار ديجيتال را مورد خطاب قرار داد و گفت: بخش خصوصي نيز بايد چند الزام مهم را براي توسعه و رونق توليد محتوا و كسب و كارهاي ديجيتال مورد توجه داشته باشند.
به گفته بهمني بخش خصوصي اول اينكه بايد فعالان و توسعه دهندگان بايد نوآوري و خلاقيت در اين حوزه را جدي بگيرند و همچنين همانطور كه فعالان توانمند مي­دانند، بايد به بازارهاي فراملي توجه شود و براي صادرات محتوا و محصولات فرهنگي و هنري برنامه داشته باشند.
وي تاكيد كرد: در كانون توجه قرار دادن ويژگي هاي فرهنگي كشورمان از مولفه هاي ديگري است كه پلت‌فرمهاي كسب و كار ديجيتال بايد به آن توجه داشته باشند.
بهمني در ادامه سخنان خود اپراتورها و پلتفرم‌هاي كسب و كار ايراني را از بازيگران اصلي در توليد محتواهاي فرهنگي دانست و گفت: امروز كاملا روشن شده است كه اقتصاد پلتفرمي، جايگاه مهمي در آينده اقتصاد كشور خواهند داشت. بنابراين هم گريزي از پذيرش نقش اپراتورها و پلتفرم­ها نيست و هم از سوي ديگر، بايد ارزش­مداري و رويكرد فرهنگي در اپراتورها و پلتفرم­ها را به عنوان الزامات توأمان رونق كسب و كارهاي محتوامحور و فرهنگي دانست.
بهمني با تأكيد بر نقش سرمايه­ گذاران و صاحبان منابع مالي در رونق كسب و كارهاي خلاق و نرم از آنان و نيز از خيرين و واقفين براي حمايت از صنايع خلاق و نرم در فضاي مجازي دعوت كرد و افزود: بي­ترديد همكاري و هم ­افزايي صاحبان سرمايه و توسعه ­دهندگان كسب و كارهاي ديجيتال نه تنها مي‌تواند براي آنها آورده مالي بسياري خوبي داشته باشد بلكه ارزش افزوده فرهنگي نيز براي كشور به همراه خواهد داشت.
رئيس مركز فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي، گفت: نگاه سيستمي به انسجام و هماهنگي فعالان و توسعه دهندگان محتوا، اپراتورها و پلتفرم­ها، دستگاه­هاي حاكميتي و سرمايه­ گذارن و خيرين و ورود متوازن هريك از آنها در حوزه توليد محتوا و كسب و كار ديجيتال مي تواند اتفاقات بسياري خوبي را براي كشورما رقم بزند كه منافع آن براي همه آنها خواهد بود.
فراهنگ ** 1355 ** 9246 **