ارسلان شكري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: كاهش تلفات سوانح رانندگي جاده اي در استان، خبر بسيار خوبي به شمار مي رود كه اميدواريم در طول سال جاري اين امر تداوم داشته باشد.
وي اضافه كرد: در سال 1396 نيز 410 نفر در جاده هاي آذربايجان غربي جان خود را بر اثر تصادف از دست داده بودند.
مدير كل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي گفت: سوانح رانندگي جزو سه عامل اصلي مرگ و مير در كشور و آذربايجان غربي است و سالانه افزون بر 16 هزار نفر در كشور و بيش از 500 نفر در اين استان جان خود را بر اثر اين سوانح از دست مي دهند.
وي اضافه كرد: استانداردسازي جاده و ايمن سازي حمل و نقل به تنهايي در كاهش حوادث رانندگي پاسخگو نيست و فرهنگ رانندگي بايد با فعاليت هاي آموزشي اصلاح شود.
شكري افزود: شهرستان اروميه بيشترين كاهش تلفات تصادفات جاده اي را در سال گذشته بين شهرستان هاي 17 گانه آذربايجان غربي داشت.
وي ادامه داد: مراجعه مستمر به مراكز معاينه فني، رعايت سرعت مطمئنه، خواب آلود نبودن و صحبت با موبايل هنگام رانندگي، رعايت كامل قوانين و مقررات رانندگي از جمله نكاتي است كه رانندگان براي كاهش تصادفات در جاده ها بايد مورد توجه جدي قرار دهند.
به گزارش ايرنا، تلفات سوانح رانندگي در ايران از جمله بالاترين آمارها در دنيا به شمار مي رود كه با وجود كاهش نسبت به دهه 80، هنوز سهم زيادي از مرگ و ميرها را در كشور در اختيار دارد.
بر اساس نظرات صاحب نظران، بهبود وضعيت جاده اي، توسعه آزادراه ها و بزرگراه ها، بهبود كيفيت خودروها در كنار فرهنگسازي براي رانندگي بهتر، مطمئن تر و كم مخاطره تر از جمله مهمترين راهكارهاي كاهش تلفات در اين خصوص به شمار مي رود.
دولت تدبير و اميد توجه ويژه اي به اصلاح نقاط جاده اي پرخطر آذربايجان غربي داشته و بسياري از اين نقاط را در سال هاي اخير اصلاح كرده است.
كارشناسان دليل اصلي تعداد بالاي تصادف هاي فوتي در آذربايجان غربي را رعايت نكردن قوانين راهنمايي و رانندگي عنوان مي كنند.
آمار نشان مي دهد در دنيا به ازاي هر 10 هزار خودرو حدود 9 نفر كشته ميشوند، در حالي كه در ايران به ازاي اين تعداد خودرو، 37 تن كشته مي شوند.
براي جلوگيري از تصادفهاي جادهاي در كشور بحث پيشگيري و مقررات پيشگيرانه بسيار موثر است و بايد به آن توجه شود.
رانندگي شغلي است كه فرد بايد به طور كامل بر آن تسلط داشته باشد، بتواند سريع تصميم بگيرد و از شرايط غير منتظره به نحو مطلوب استفاده كند تا حادثهاي رخ ندهد يا اگر هم حادثهاي رخ داد، كمترين خسارت را داشته باشد.
سازمان ملل متحد سالهاي 2011 تا 2020 ميلادي را دهه اقدام براي ايمني جادهها به منظور نجات جان پنج ميليون نفر در جهان عنوان كرده است كه در طول سال بر اثر تصادفها و حوادث رانندگي كشته ميشوند.
8137/7129
تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۹
اروميه - ايرنا - مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي آذربايجان غربي با اشاره به اينكه 375 نفر در محورهاي برون شهري استان در سال گذشته جان خود را از دست دادند، گفت: تلفات سوانح جاده اي در سال 1397 نسبت به مدت مشابه سال گذشته آن، 9 درصد كاهش يافت.