«افسانه منصف» امروز (سه شنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: خدمات صندوق حمایت از صنایع الكترونیك شامل اعطای تسهیلات تا سه میلیارد تومان و صدور ضمانتنامه به شركتهای فعال صنایع الكترونیك است.
به گفته این مقام مسئول، تفاوت تسهیلات اعطایی صحا با وام های بانكی، نرخ ترجیحی پنج تا 15 درصدی آنهاست، به طوری كه هر چه طرح دانش بنیان تر، پژوهشی و صادرات محورتر باشد كارمزد كمتری برای آن در نظر گرفته می شود.
وی خاطرنشان كرد: نرخ كارمزد این وام حتی سه درصد كمتر از نرخ سودهای بانك صنعت و معدن در عقود مشاركتی است و بیشترین كارمزد برای طرح های سی. كی. دی (قطعات منفصل خودرو) و اس. كی. دی (قطعات نیمه كامل خودرو) است كه بین 13 تا 15 درصد در نظر گرفته می شود.
منصف ادامه داد: پارسال علاوه بر تسهیلات اعطایی از منابع داخلی صحا، برخی شركت ها به 2 بانك توسعه تعاون و ملت معرفی شدند.
وی اظهار داشت: صحا در سال 96، حدود 80 میلیارد تومان تسهیلات از منابع داخلی خود به شركت ها پرداخت كرد و برخی دیگر از شركت ها را به بانك های یاد شده معرفی كرد كه 16 میلیارد تومان تسهیلات گرفتند.
سرپرست صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الكترونیك اضافه كرد: این تسهیلات اما در سال 97 به 62 میلیارد تومان منابع داخلی و چهار میلیارد تومان معرفی به بانك های عامل محدود شد كه دلیل آن، قرار گرفتن اشتباهی نام صحا در فهرست واگذاری ها به بخش خصوصی مطابق اصل 44 قانون اساسی بود كه صدور ضمانتنامه و اعطای تسهیلات از سوی این صندوق را با مشكل مواجه كرد.
وی بیان داشت: پارسال همچنین حدود 71 میلیارد تومان ضمانتنامه از سوی صحا صادر شد كه مطابق آمارها بستر لازم را برای انعقاد قرارداد بخش خصوصی و تعاونی به میزان 700 میلیارد تومان فراهم كرد كه بیشتر در حوزه های فناوری، آی. سی. تی و شركت های فناور و دانش بنیان بود.
منصف گفت: تسهیلات اعطایی صحا در سال گذشته زمینه اشتغال 13 هزار و 176 نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی را فراهم كرد كه بیشترین آنها مربوط به استان تهران با 10 هزار نفر و استان قم با هزار و 440 نفر بود.
وی افزود: برپایه فهرست بیمه شركت های خصوصی كه صحا برایشان ضمانتنامه صادر كرد نیز زمینه اشتغال 33 هزار نفر در بخش های خصوصی و تعاونی در سال گذشته فراهم شد.
* عملكرد 45 روزه صحا در سال جدید
سرپرست صحا در ادامه به عملكرد 45 روزه این صندوق در سال جاری اشاره كرد و گفت: در این مدت 27 میلیارد تومان ضمانتنامه صادر شده كه برپایه اطلاعات فهرست بیمه شركت ها بستر اشتغالزایی 12 هزار و 729 نفر فراهم شده است.
وی خاطرنشان كرد: 21 میلیارد تومان از این رقم ضمانتنامه دریافت پیش پرداخت است كه در فاز نخست اجرای قراردادها منعقد می شود و بر این اساس به طور قطع به تولید و اشتغال منجر خواهد شد.
منصف ادامه داد: علاوه بر آن، در این مدت پنج میلیارد تومان ضمانتنامه حُسن انجام تعهدات و یك فقره ضمانتنامه شركت در مناقصه به ارزش 350 میلیون تومان از سوی صندوق صادر شد.
به گزارش ایرنا، صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الكترونیك (صحا)، شركتی دولتی و مادر تخصصی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است كه به حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الكترونیك در بخشهای خصوصی و تعاونی میپردازد. قانون تاسیس صحا در سال 1375 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و اساسنامه آن در سال 1376 با موافقت هیات وزیران تصویب شد.
برابر اساسنامه صحا، صنایع الكترونیك شامل صنایع ارتباطی، رایانهای، اتوماسیون، الكترونیك نوری، قطعات الكترونیك، الكترونیك كاربردی تعریف شده است و همه این صنایع در بخشهای مختلف اعم از سختافزار و نرمافزار توسط صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الكترونیك از حمایت برخوردارند.
اقتصام*3065* 3063
تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۰
تهران- ایرنا- سرپرست صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الكترونیك وزارت صنعت، معدن و تجارت (صحا) گفت: فعالیت های این صندوق در اعطای تسهیلات و صدور ضمانتنامه برای شركتهای فعال صنایع الكترونیك زمینه اشتغال بیش از 46 هزار نفر را در سال گذشته فراهم كرد.