به گزارش روز سهشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان نقشهبرداری كشور، اعضای هیات علمی دانشگاه هانوفر آلمان با رئیس و مدیران فنی این سازمان دیدار و گفت و گو كردند كه نتیجه آن آغاز همكاریهای مشترك ایران و آلمان در حوزه مهندسی نقشهبرداری شد.
مسعود شفیعی، رئیس سازمان نقشهبرداری كشور در این دیدار با اشاره به همكاری علمی و فنی سازمان با كشور فرانسه، ابراز امیدواری كرد كه این همكاری با آلمان نیز برقرار شود.
وی در آغاز این دیدار ضمن معرفی سازمان نقشهبرداری كشور، این مجموعه را بزرگترین مرجع دادههای مكانی با 66 سال سابقه عنوان كرد و گفت: این سازمان علاوه بر مرتفع كردن نیازهای كشور، در منطقه آسیا نیز به عنوان یك سازمان مرجع شناخته شده است، ضمن اینكه در سالهای اخیر، تجربه همكاری خوب با كشورهای آسیایی و اروپایی به ویژه كشور فرانسه را داشتهایم و امید داریم این همكاریها به كشور آلمان نیز تعمیم پیدا كند زیرا ایران سابقه تاریخی خوبی در همكاریهای فنی و علمی با كشور آلمان دارد.
شفیعی، امنیت در دادهبرداری از خاك ایران برای طرحهای تحقیقاتی را یكی از نكات برجسته و وجه تمایز آن با دیگر كشورها در منطقه برشمرد و افزود: در ایران، متخصصان و محققان خبرهای هستند كه می توانند در فرصتهای تحقیقاتی با كشورهای دیگر همكاری كنند، در همین راستا متخصصان سازمان نقشهبرداری كشور با دانشگاه استراسبورگ فرانسه وارد همكاریهای مشترك شدند.
وی به خلاء موجود در حوزه اطلاعات، خصوصا در بخش مدیریت بحران اشاره كرد و این كمبود را در سیلاب های اخیر در ایران یك چالش دانست و گفت: شبكهای از ایستگاههای ژئودینامیك در ایران وجود دارد كه نیاز به تعمیرات و بهروزرسانی دارند.
شفیعی، در بخش دیگری از این نشست به همكاریهای سازمان نقشهبرداری كشور با دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی اشاره كرد و با حضور متخصصان آلمانی، این همكاری را به شكل سه جانبه بسیار مفید دانست.
وی همچنین معنا دار كردن تصاویر ماهواره ای در سازمان نقشهبرداری كشور را یكی از مهمترین فعالیتهای این دستگاه معرفی كرد و با اشاره به پایش مناطق سیلزده در حوادث اخیر برخی از استان های كشور، گفت: ایران كشور پهناوری است و علاوه بر این كه دسترسی آنلاین به تصاویر ماهواره ای مقدور نیست، بهروزرسانی دادههای مكانی در ایران نیز بسیار دشوار و زمانبر خواهد بود و این موضوع شاید وجه تمایز ایران با سایر كشورها در زمینه تولید اطلاعات مكانی باشد.
در ادامه این نشست، هیات آلمانی نیز ضمن ابراز خرسندی برای حضور در سازمان نقشهبرداری كشور، از این سازمان برای حضور در كنفرانس بعدی انجمن بینالمللی فتوگرامتری و سنجش از دور (ISPRS) كه در كشور فرانسه برگزار خواهد شد، دعوت به عمل آورد و دورنمای همكاری با ایران را در زمینه نقشه و اطلاعات مكانی، بسیار روشن ارزیابی كرد.
متخصصان آلمانی، ضمن توضیح فرآیند تهیه نقشه در كشور خود، دورههای بهروزرسانی نقشه ها در آلمان را یك تا سه سال عنوان كردند و از انجام این فرآیند با بهرهگیری از عكسبرداری هوایی خبر دادند. آنها بخشی از این فعالیتها را در حوزه دولت فدرال آلمان و بخشی دیگر از فعالیتهای آلمان را برحسب نوع نیاز، بر عهده بخش خصوصی عنوان كردند.
اعضای هیات علمی دانشگاه هانوفر آلمان در این دیدار، پس از طرح سوالاتی در حوزه مدیریت بحران و چگونگی تولید نقشه در سازمان نقشهبرداری كشور، از بخشهای فنی این سازمان نیز بازدید كردند.
علمی 9014**1485
تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۰
تهران- ایرنا- سازمان نقشهبرداری كشور در راستای تقویت همكاریها با دانشگاه هانوفر آلمان، درخواست كرد امكان استفاده از تصاویر ماهوارهای آلمان برای ایران فراهم شود.