به گزارش روز سه شنبه ایرنا، همزمان با افزایش قیمت سوخت در پاكستان قیمت كالاهای اساسی در مناطق مختلف این كشور نیز بالا رفت به طوری كه شهروندان پاكستانی این وضعیت را همزمان با آغاز ماه رمضان بسیار دشوار توصیف كردند.
دولت فعلی پاكستان به نخست وزیر «عمران خان» اعلام كرد كه تورم و گرانی به دلیل كاهش درآمدهای ارزی كشور و كمبود ذخایر ارزی است، با این حال جناح مخالف دولت این را یك ادعا دانسته و دولت عمران خان را به ناكامی در رسیدگی به مشكلات مردم متهم كرد.
روز گذشته مجلس ملی پاكستان نیز شاهد اعتراض نمایندگان جناح مخالف به گرانی در كشور بود و از سوی دیگر سیاست های بی نتیجه دولت اسلام آباد را دلیل اصلی تشدید مشكلات معیشتی پاكستان اعلام كردند.
عمران خان نخست وزیر پاكستان روزهای اخیر در واكنش به عدم كنترل تورم و افزایش گرانی در كشور رئیس كل بانك مركزی و رئیس سازمان مدیریت مالیات این كشور را بركنار كرد.
دولت پاكستان همچنین، با كمبود شدید منابع مالی روبرو است، به گونه ای كه ذخائر ارزی پاكستان اكنون به 17 میلیارد دلار كاهش یافته است.
جنح مخالف دولت پاكستان می گوید دولت عمران خان برای دریافت وام های چند میلیاردی از خارج شرایط سختی را پذیرفته است ادعایی كه دولت اسلام آباد آن را رد كرده است.
از سوی دیگر دولت مركزی پاكستان در پی اخذ وام چند میلیارد دلاری از صندوق بین المللی پول نیز هست و در این خصوص مذاكرات میان طرفین ادامه دارد.
به گفته كارشناسان پاكستانی در صورت توافق با صندوق بین المللی پول در ارائه این وام به پاكستان، تورم در این كشور ممكن است تا پایان سال 2019 به بیش از 14 درصد افزایش یابد.
دولت عمران خان برای مقابله با كمبود منابع پولی در نظر دارد سیاست ریاضتی در پیش گیرد كه به گفته كارشناسان اقتصادی در این كشور این اقدام نه تنها منجر به كاهش تولیدات بلكه به فضای كسب و كار نیز ضربه وارد می كند.
تورم چالش تمام نشدنی برای پاكستانی ها محسوب می شود، با این حال عمران خان اعلام كرده كه سال پیش رو برای مردم این كشور سخت خواهد بود اما دولت به پاكستانی ها اطمینان می دهد كه به زودی تمام مسائل معیشتی حل خواهد شد.
از سوی دیگر گزارشگران شبكه های مختلف خبری در پاكستان در شهرهای مختلف این كشور و با حضور در بازارها از جمله مراكز خرید ویژه ماه رمضان، از افزایش بی سابقه نرخ كالاهای اساسی مردم شامل مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز، انواع سبزی و مركبات خبر می دهند.
بحران انرژی در پاكستان، نگرانی دیگر مردم در این كشور است و با تشدید دمای هوا و گرمای طاقت فرسا در مناطق مختلف پاكستان مشكلات را دوچندان می كند.
با این حال «عمر ایوب» وزیر انرژی و نفت پاكستان اخیرا اطمینان داد كه در ساعات افطار و سحر برق در هیچ جای این كشور قطع نخواهد شد.
روزه داری در بسیاری از مناطق پاكستان از جمله پایتخت این كشور كه این روزها دمایی میان 40 تا 50 درجه از مشقات مردم پاكستان به ویژه در ایام رمضان است.
تنها درصد كمی از مردم پاكستان می توانند با استفاده از ژنراتورها یا صفحات خورشیدی رنج كمبود انرژی را كمتر حس كنند. شرایط آب و هوایی و قطعی برق در شهرها و مناطق دور افتاده و به ویژه در روستاها به مراتب بدتر است. مردم برخی روستاها و شهرهای كوچك ناچارند در شرایط سخت روزه داری كنند.
با وجود تمام این چالش ها ماه ضیافت الهی در پاكستان، حال و هوایی دیگر دارد؛ مردم مسلمان این كشور از روزها پیش برای فرا رسیدن بهار قرآن و ماه ضیافت الله لحظه شماری می كنند.
براساس اوقاعت شرقی، مردم پاكستان در ماه رمضان امسال حدود 16 ساعت از شبانه روز را روزه داری می كنند.
آساق*274**1663**
تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۹
اسلام آباد - ایرنا - مردم مسلمان پاكستان همانند سایر كشورها و ملت های اسلامی در قاره كهن آسیا از امروز ماه مبارك رمضان را آغاز كردند، اما داستان مشكلات معیشتی از جمله تورم و گرانی برای روزه داران پاكستانی این بار نیز تكرار شد.