به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، اسحاق جهانگیری در یازدهمین جلسه كارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه از اعضای دبیرخانه كارگروه و سازمان برنامه و بودجه خواست راهكارهایی برای تأمین منابع مالی مورد نیاز جهت استمرار طرحهای احیای دریاچه ارومیه تدوین و تدابیری بیندیشند تا اجرای این طرحها در سال 98 نیز تداوم داشته باشد.
عیسی كلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این جلسه با اشاره به اینكه تاكنون بیش از 7 هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده است، گفت: طرح نجات دریاچه ارومیه حدود 80 درصد پیشرفت داشته و بهبود وضعیت این دریاچه موجب امید و نشاط مردم این منطقه شده است.
استاندار آذربایجان شرقی هم در این نشست گزارشی از وضعیت فعلی دریاچه ارومیه و اقداماتی كه سازمانها و دستگاههای استانی در راستای احیای این دریاچه انجام دادهاند، ارائه كرد.
محمدرضا پورمحمدی با بیان اینكه تراز فعلی دریاچه ارومیه 1271.80 سانتیمتر است، افزود: حجم آب دریاچه نیز 4.6 میلیارد مترمكعب است كه نسبت به مهر ماه سال گذشته چهار برابر افزایش یافته است.
وی خاطرنشان كرد: البته این بهبود نسبی به معنی احیای دریاچه ارومیه نیست و برای رسیدن به حجم میانگین 14 میلیارد مترمكعب، پروژههای احیا باید با قدرت ادامه یابد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به افزایش نزولات آسمانی و تاثیر آن بر بهبود وضعیت دریاچه ارومیه، گفت: با توجه به اینكه در سالهای گذشته نیز كموبیش شاهد چنین بارشهایی بودهایم، اما این بارشها به دلیل اینكه تبدیل به روانآب نمیشد به پیكره دریاچه راه پیدا نمیكرد.
وی افزود: با اقدامات انجام یافته در جهت لایروبی بستر رودخانهها و مسیلها، آب حاصل از نزولات جوی به دریاچه ارومیه منتقل شده و موجب بهبودی وضعیت این دریاچه شده است.
پورمحمدی بر تسریع در اجرای پروژههای انتقال آب رودخانه زاب و تصفیهخانههای فاضلاب تبریز و ارومیه تأكید كرد و گفت: با پیشرفت این پروژهها و ادامه بارشها، امیدواری برای احیای كامل دریاچه ارومیه افزایش مییابد.
تجریشی، مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز گزارشی از برنامه عملیاتی طرح نجات این دریاچه در سال 98 ارائه كرد و با اشاره به اینكه وضعیت دریاچه ارومیه در حال حاضر به تراز مطلوبی رسیده، گفت: با توجه به بارشهای اخیر و اقدامات صورت گرفته، خوشبختانه روند دریاچه به سمت احیا ادامه دارد.
وی، تامین آب از منابع جدید برای دریاچه ارومیه، تسهیل ورود روانآبهای حوضه به دریاچه و صرفهجویی در مصارف آب در حوضه آبریز دریاچه را از جمله برنامههای پیش رو برای نجات این دریاچه برشمرد و افزود: در سال 98 مدیریت برداشت از منابع آب توسط وزارت نیرو و كاهش مصرف از سوی وزارت جهاد كشارزی در راستای كمك به احیای دریاچه ارومیه دنبال خواهد شد.
در این جلسه مقرر شد سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه ستاد احیای دریاچه ارومیه راهكارهایی را برای تامین منابع مالی جهت استمرار طرحهای احیای این دریاچه تدوین كنند.
6120/3071
تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۳
تبریز- ایرنا - معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اقدامات خوب انجام شده برای احیای دریاچه ارومیه، گفت: بهبود وضعیت این دریاچه كار مهم و تعیینكنندهای بود و با وجود همه محدودیتها این روند نباید با كندی مواجه شود.