بندرعباس – ایرنا - مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات كشور گفت: در دو هفته گذشته عملیات مبارزه با ملخ صحرایی درشش استان جنوبی آلوده به این آفت با سه برابر افزایش به حدود 150 هزار هكتار رسیده است.

سعید معین نمینی عصر سه شنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از هفتم بهمن ماه پارسال تا سوم اردیبهشت امسال تنها 50 هزار هكتار از زمین های آلوده به این آفت مبارزه شیمیایی صورت گرفته بود درحالیكه از چهارم ماه جاری تا كنون این رقم به حدود 150 هزار هكتار افزایش یافته است.
وی از تامین اعتبار درخواست شده برای خریداری تجهیزات مورد نیاز سم پاشی از نوع وانتی، دستی و دنباله بند و همچنین پرداخت دستمزد كارگران و هزینه ای سوخت و تعمیر خودروها به عنوان مهم ترین دلایل افزایش عملكرد گزارش شده نام برد.
این مقام مسوول در سازمان حفظ نباتات كشور خاطر نشان كرد: هم اكنون نیز مبارزه همه جانبه با این آفت خطرناك در زمین های آلوده شش استان جنوبی (خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب استان كرمان) ادامه دارد.
وی سطح آلودگی ناشی از هجوم ملخ های صحرایی را (ازهفتم بهمن ماه تا كنون) بیش از252هزار هكتار اعلام و با اشاره به ریزش های انجام شده و تخم ریزی ملخ ها پیش بینی كرد این رقم به 400 هزار هكتار نیز برسد.
مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات كشور ابراز داشت: از بهمن ماه سال گذشته تاكنون 138ریزش دسته های ملخ صحرایی داشته ایم كه در نتیجه آن تعداد استانهای آلوده نیز به هشت استان افزایش یافته است.
دراطلاعات منتشره سازمان حفظ نباتات كشور از هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب كرمان به عنوان مناطقی نام برده شده كه بیشترین سطح زمینهای آلوده را داشته اند.
دراین اطلاعات از ملخ صحرایی بالدار به عنوان خطرناك ترین آفت شناخته شده در دنیا نام برده شده كه در صورت مبارزه نكردن به موقع ممكن است امنیت غذایی را حتی در سطح ملی تهدید كند.
سازمان حفظ نباتات كشور اعلام كرد: با تلاش‌ همه جانبه دست اندركاران، همكاری مردم و حمایت استانداران از وارد آمدن هر گونه خسارت به زمین های زراعی وباغی استانهای آلوده به این آفت خطرناك جلوگیری شده است.
افزون بر نیمی از مبارزه صورت گرفته علیه ملخ های بالدار صحرایی در بین هشت استان آلوده به این آفت به جنوب كرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان اختصاص دارد
6149 /6048