سمنان- ايرنا- معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي كشور با بيان اين كه مبناي تربيت اسلامي، تفكر و تعقل است گفت: مبناي آموزش در مدارس تقويت تفكر و انديشه ورزي باشد.

به گزارش ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين علي ذوعلم عصر سه شنبه در آئين بزرگداشت مقام معلم در سالن اجتماعات شهيد مطهري سمنان افزود: در بين دانش آموزان بايد قدرت تفكر و تعقل به گونه اي تقويت شود تا فرد خود با قدرت انديشه در گفتمان ها تصميم بگيرد.
وي ادامه داد: بايد مجال سئوال و انتقاد كردن به دانش آموز داده شود تا در يك روند آموزشي فكورانه قرار بگيرد چرا كه بي شك با اين روش هدف پرورش فكري و عقلاني محقق مي شود.

** اولياي دانش آموزان كنكور را مي پسندند
معاون وزير آموزش و پرورش ابراز داشت: نظام آموزشي تست محور و حفظ محور، مهترين مانع تقويت قدرت تفكر و تعقل است اما اكنون اولياي دانش آموزن بدنبال آموزش علم محور، حفظ كردن و كنكور هستند و اين ديدگاه بايد اصلاح شود.
ذوعلم تصريح كرد: معلمان براي آموزش ارزش هاي ديني و اسلامي كه در بيانيه گام دوم انقلاب بر آن تاكيد شده تلاش كنند.
به گفته وي، آزادي مهمترين ارزش انقلاب اسلامي است ولي جوانان از آزادي مصاديق اشتباه مي پندارند.
وي يادآور شد: غرب با چينش ويترين آزادي به دنبال منحرف كردن افكار است چرا كه حرف از آزادي مي زند اما ضد آزادي عمل كرده است.
ذوعلم خاطر نشان كرد: نقد در سازمان ها ممنوع تلقي مي شود ولي خودسازي در گام دوم انقلاب براي تحقق راهبردها لازم است و بايد خودسازي سازماني مورد توجه قرار بگيرد.
وي اضافه كرد: دانش آموز عملكرد حاكميت را در رفتار معلم و اولياي مدرسه مي پندارد بر همين اساس معلمان در رفتارهاي خود در مدارس هوشيار باشند و در استقرار عدالت بكوشند.
معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي كشور گفت: استقرار عدالت در ابعاد مختلف سياسي، اجتماعي و فرهنگي بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.

** تعليم و تربيت در گام دوم انقلاب براي جوانان تبيين شود
به گفته ذوعلم، عرصه تعليم و تربيت در گام دوم انقلاب براي جوانان تبيين شود و جوانان بدانند كه ركن مهم در بيانيه گام دوم انقلاب خودشان هستند.
وي با اشاره به شعار سال 98 افزود: توانمندي و مهارت براي رونق توليد در جامعه بايد تقويت شود.
ذوعلم يادآور شد: براي تحقق شعار سال مبني بر رونق توليد براي جوانان، ارزش كار، تلاش و عرق ريختن تببين شود تا جوانان براي كار در رشته هاي فني افتخار كنند.
وي تصريح كرد: كشور به نيروهاي توانمند و معتقد نياز دارد و ممكن است كمبودهايي وجود داشته باشد ولي مي توان با استفاده از ظرفيت خيران براي رفع كمبودها استفاده كرد.
ذوعلم اظهار داشت: از ظرفيت خيران در تجهيز هنرستان ها استفاده شود چرا كه تقويت هنرستان ها گام مهم در رونق توليد است.
به گفته وي،تبيين انديشه شهيد مطهري لازمه تبين گام دوم انقلاب است و بايد اين مهم مورد توجه قرار بگيرد.
وي بيان كرد: براي تحقق گام دوم انقلاب بايد دانش آموزان بر اساس زيرساخت هاي فكري ناب تربيت شوند و ابزار تحقق اين مهم تلاش بيش از پيش معلمان است.
معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي كشور ادامه داد: انديشه هاي ناب شهيد مطهري براي جوانان تبيين شود و صرف شعاري حرف زدن از شهيد مطهري كافي نيست چرا كه شهيد مطهري پاسدار واقعي مرزهاي اعتقادي و نگرشي بوده است.
به گزارش ايرنا، معاون وزير آموزش و پرورش و رئيس سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي كشور به منظور شركت در آيين گراميداشت مقام معلم به استان سمنان سفر كرد.
استان سمنان يك هزار و 100 آموزشگاه با ظرفيت پنج هزار و 326 كلاس درس دارد و 120 هزار دانش آموز و هشت هزار و 700 نفر معلم در آن فعال هستند.
دوازدهم ارديبهشت ماه، سالروز شهادت استاد شهيد آيت الله مرتضي مطهري كه در سال 1358 به دست گروهك منحرف فرقان به شهادت رسيد، به عنوان روز معلم و از 12 تا 18 ارديبهشت ماه هفته معلم نامگذاري شده است.
7342/7408