'دریل كیمبال' روز سه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا درباره تصمیم های جدید ایران درباره برجام افزود: اروپایی ها و چینی ها مخاطب مهم سخنان آقای روحانی خواهند بود. تصور من این است ایران می خواهد اروپایی ها گام های موثرتری در خصوص صادرات نفت و پتروشیمی ایران بر دارند تا اقتصاد ایران بهبود یابد.
وی ادامه داد: باید بگویم كه دولت ایالات متحده به برجام پایبند نبوده و این درحالی است كه دیگر طرف های برجام توان خود را برای برآورده كردن انتظارات اقتصادی ایران به كار برده اند. در واقع ما در شرایطی دشوار قرار گرفته ایم.
این كارشناس امور خلع سلاح تصریح كرد: دولت ایران به گروه 4+1 این پیام را می دهد كه صبر آن به سر آمده است و اینكه ایران دلیل چندانی برای ادامه حضور در برجام نمی بیند، مگر اینكه فشار تحریم ها متوقف شود.
كیمبال ادامه داد: از سوی دیگر، دولت روحانی باید با احتیاط جدی گام بردارد. زیرا می تواند مانعی در برابر همكاری اروپایی ها و دیگر طرف ها در برابر ایالات متحده شود و لزوما به تحقق خواسته های اقتصادی ایران نینجامد. ایران بر لبه باریكی گام بر می دارد.
وی تاكید كرد: افزایش تنش ها از هر دو جانب می تواند خطرناك باشد. ایالات متحده با ادامه فشار در برابر همكاری بین المللی اقتصادی با ایران و از سوی دیگر، گام های ایران برای شاید خروج از برجام می تواند پیامدهای غمباری داشته باشد. امیدوارم به این سمت نرویم.
مدیر اجرایی انجمن كنترل جنگ افزار در واشنگتن در پاسخ به پرسشی در خصوص عملكرد قدرت های اروپایی و شكاف میان قول و عمل آنها برای حفظ برجام مدعی شد: اروپایی ها تلاش خود را می كنند. آنها برای ادامه دادن روابط بانكی و تجاری میان بخش های خصوصی خود و ایران با دشواری روبرو هستند.
كیمبال اظهار كرد: بخش خصوصی نگران اقدامات تنبیهی ایران هستند. ما باید ببینیم كه تحولات چند هفته آینده به كجا خواهد انجامید.
وی با بیان اینكه 18 ماه بیشتر تا پایان ریاست جمهوری ترامپ نمانده است، افزود: بیش از نیمی از نامزدهای دموكرات برای انتخابات ریاست جمهوری رسما اعلام كرده اند كه در صورت انتخاب، به برجام باز خواهند گشت و تحریم ها را برخواهند داشت. این فعال خلع سلاح اضافه كرد: هر چند نمی توان نتیجه انتخابات را پیش بینی كرد، اما با تمام دشواری ها در ایران، باید به این نكته توجه داشت. همچنین با اینكه ترامپ بعید است به دنبال جنگ باشد، امكان برخورد تصادفی با دخالت عوامل منطقه ای در شعله ور كردن جنگ هم باید جدی گرفته شود.
دونالد ترامپ در هجدهم اردیبهشت ماه 1397، به طور رسمی خروج آمریكا را از توافق بین المللی هسته ای ایران اعلام كرد و پس از آن فشارهای شدید اقتصادی را متوجه مردم ایران ساخت.
ایران و گروه 1+4 در این توافق مانده اند اما اروپایی ها بر خلاف مواضع سیاسی خود، هنوز اقدام عملی برای بهره مندی ایران از منافع اقتصادی برجام انجام نداده اند كه این مساله همواره مورد اعتراض مقامات جمهوری اسلامی ایران بوده است.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه هم روز سه شنبه در بدو ورود به مسكو اعلام كرد: ایران كاملا در چارچوب برجام عمل می كند و این فرصتی است برای سایر اعضاء كه اقدامات لازم را انجام دهند و نه اینكه صرفا به صدور بیانیه اكتفا كنند.
وی ادامه داد: مواد 26 و 36 برجام چنین اختیاری را به ایران و البته سایر كشورهای عضو داده كه اگر كشوری تعهدات خودش را اجرا نكرد، آنها هم تعهدات خود را به صورت جزئی و كلی اجرا نكنند.
ظریف تصریح كرد: این تحولی است كه روز چهارشنبه در اجرای مصوبات شورای عالی امنیت ملی ایران انجام خواهد شد كه همكارانم در تهران جزئیات آن را به اطلاع مردم خواهند رساند.
اروپام*م.ع*1429
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۳:۱۶
نیویورك– ایرنا– مدیر اجرایی انجمن كنترل جنگ افزار در واشنگتن با اشاره به ناكامی اتحادیه اروپا در مقابله با تحریم های یكجانبه آمریكا گفت اقدامات ایران در زمینه برجام، پیامی به قدرت های اروپایی و چین است كه صبر تهران درباره عدم اجرای تعهدات آنها به سر آمده است.