همدان- ایرنا- مدیركل دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و كمك های اقتصادی و فنی ایران گفت: سرمایه گذاری های خوبی با مشاركت كشورهای خارجی در زمینه احداث نیروگاه های خورشیدی در همدان صورت گرفته و باید در اندیشه صادرات انرژی خورشیدی تولید شده در این واحدها بود.

به گزارش ایرنا، احمد جمالی شامگاه سه شنبه در كارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان اظهار داشت: همدان آزمونه ساخت نیروگاه های خورشیدی با مشاركت سرمایه گذاری های خارجی در كشور است و انرژی تولید شده در این واحدها قابلیت صادرات دارد.
وی اضافه كرد: به تازگی مصوبه ای برای صادرات برق نیروگاه های خورشیدی دریافت شده و به راحتی می توان انرژی تولید شده در این واحدها را به دیگر نقاط جهان صادر كرد.
جمالی با تاكید بر توسعه صادرات خدمات در كشور گفت: علاوه بر صادرات كالا باید برای رونق دادن صادرات خدمات نیز برنامه ریزی كنیم و استان همدان در این زمینه توانمند است.
مدیركل دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و كمك های اقتصادی و فنی ایران یادآوری كرد: زمینه های خوب صادراتی در همدان گسترده است و با تكیه بر ظرفیت ها و توانمندی هایش می تواند پایگاه صادراتی خوبی برای سرمایه گذاران خارجی باشد.
وی از برگزاری 2 همایش اقتصادی در شهرهای نجف و اربیل عراق در ماه های آینده گفت: آمادگی برپایی این همایش ها با محوریت همدان وجود دارد و برای معرفی محصولات و تولیدات استان می توان از این فرصت به خوبی بهره برداری كرد.
این مسئول، پیوند بین صادرات و سرمایه گذاری خارجی را ضروری دانست و گفت: در دنیای امروز بین حوزه صادرات و سرمایه گذاری خارجی پیوند ناگسستنی وجود دارد.
جمالی بیان كرد: در كشور ایران نیز این ائتلاف وجود دارد اما نیازمند تقویت و توسعه بیشتر است كه بند 13 اقتصاد مقاومتی، برنامه ششم توسعه و قانون بودجه كشور به صراحت به پیوند صادرات و سرمایه گذاری خارجی تاكید دارند.

** هدفگذاری صادرات یك میلیارد و 300 میلیون دلاری
استاندار همدان با اشاره به تحقق صادرات غیر نفتی استان در سال گذشته، صادرات یك میلیارد و 300 میلیون دلاری را برای بخش تولید و صادرات در سال 98 هدفگذاری كرد و خواستار تلاش برای تحقق این برنامه اقتصادی شد.
سید سعید شاهرخی نیز در این جلسه اظهار داشت: سال گذشته یك میلیون دلار صادرات غیر نفتی هدف گذاری شده بود كه 943 میلیون دلار معادل 94 درصد آن محقق شده است.
وی با اشاره به ظرفیت و توانمندی های بی شمار استان همدان در زمینه صادرات گفت: در سال 98 باید جهش صادراتی را تجربه كنیم.
شاهرخی تحقق رونق تولید را در گرو حمایت از سرمایه گذاری و تولید كننده دانست و گفت: نقش كارگروه توسعه صادرات در ایجاد تعامل و آسان سازی بین بخش تولید و صادرات بسیار با اهمیت است.
استاندار همدان خاطرنشان كرد: با توجه به تحریم های نفتی، موضوع صادرات غیر نفتی و ارزآوری برای كشور اهمیت ویژه ای دارد و به صورت عملیاتی برای توسعه این مهم باید برنامه ریزی كرد.
وی با تاكید بر حمایت از بخش خصوصی گفت: ارتباط نزدیك بین تولید و صادركننده و آسان سازی شرایط توسط گمرك و بانكها می تواند به جهش صادراتی استان كمك كند.
شاهرخی به برررسی و رفع موانع صادرات تاكید كرد و افزود: تولید و صادركنندگان استان به سمت استفاده از بانكهای تخصصی باید تشویق شوند و همچنین بانكهای تخصصی استان در این راستا بسته های تشویقی و حمایتی برای افزایش انگیزه صادر كنندگان ارایه كند.
استاندار همدان به ظرفیتهای استان در زمینه فولاد و محصولات كشاورزی و باغی اشاره كرد و گفت: صادرات این محصولات باید شتاب بیشتری بگیرد.
وی همچنین به توسعه و رونق سرمایه گذاری های خارجی تاكید كرد و افزود: دولت همواره حامی سرمایه گذاران داخلی و خارجی بوده و از آنها پشتیبانی كرده است.
7527/2087