دكتر محمد جعفر صادقي روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: طبق تحقيقاتي كه در سالهاي اخير پيرامون وضعيت بيماري آسم در كشور انجام شده است ميانگين كشوري اين بيماري حدود 10 درصد جمعيت را شامل مي شود.
وي اضافه كرد: ميزان ابتلا به بيماري آسم در بين زنان بيشتر از مردان و در بين كودكان بيشتر از بزرگسالان است.
مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماريهاي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: آسم يك بيماري التهابي مزمن و غيرواگيردار ريه است كه در اين بيماري راههاي هوايي متورم و ملتهب مي شود و با افزايش ترشحات و انقباض عضلات راههاي هوايي، انسداد راههاي تنفسي به وجود مي آيد.
صادقي مهم ترين علائم بيماري آسم را سرفه، خس خس سينه و تنگي نفس عنوان كرد.
وي اضافه كرد: شعار امسال روز جهاني آسم كه روز هفتم مي است اين است كه 'روند رو به رشد آسم را كنترل كنيم' و در اين راستا بايد دانست كه آلودگي هوا، نگهداري حيوانات خانگي، وجود حشرات مانند سوسك در منزل، مصرف دخانيات و سيگار از عوامل تشديد كننده آسم به شمار مي روند.
او ادامه داد: در حال حاضر 350 ميليون نفر در سطح جهان به بيماري آسم مبتلا هستند كه با توجه به عوامل ايجاد كننده به ويژه آلودگي هوا تا سال 2030 طبق برآوردهاي انجام شده 100 ميليون نفر به اين تعداد اضافه خواهند شد.
آسم برگرفته از يك واژه يوناني به معني 'آسما' يا 'نفس نفس زدن' است و يك بيماري التهابي رايج مزمن مجاري هوايي است. تصور بر اين است كه اين بيماري بر اثر تركيبي از عوامل ژنتيكي و عوامل محيطي ايجاد ميشود.
شيوع آسم از دهه ۱۹۷۰ به طور قابل توجهي در جهان افزايش يافته است و 300 ميليون نفر در دنيا طي سال 2011 به اين بيماري مبتلا بودند كه 250 هزار نفر بر اثر آن فوت كردند.
1922/3027
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۱
مشهد- ايرنا- مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماريهاي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: بر اساس بررسيهاي انجام شده هم اكنون شش درصد جمعيت بزرگسال خراسان رضوي به آسم مبتلا هستند كه اين ميزان از ميانگين كشوري پايين تر است.