به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا مرتضی بختیاری روز چهارشنبه در مراسم تكریم و معارفه روسای قدیم و جدید مركز امور مشاوران حقوقی، وكلا و كارشناسان افزود: ما باید در این زمینه از جوانانی كه تخصص، علم، علاقه و عشق به خدمت دارند استفاده كنیم و تجربیات خود را در اختیار آنان بگذاریم.
* جایگاه نهاد وكالت را ارتقاء می دهیم
علی بهادری جهرمی رئیس جدید مركز امور مشاوران حقوقی، وكلا و كارشناسان گفت: اولین اولویت این مركز ارتقاء جایگاه، شان و منزلت نهاد وكالت و كارشناس رسمی و مشاور است. چون مقام قضاوت با بهره گیری از بال وكالت، كارشناسان رسمی، مشاوران خانواده می توانند در پیچیدگی های پرونده به توفیق بیشتری دست یابد.
وی با اشاره به اهمیت بیاینه گام دوم انقلاب و موضوع جوانگرایی گفت: در جهت تحول قوه قضاییه تلاش می كنم تا برنامه تحول در قوه قضاییه را در جهت گام دوم انقلاب و با كمك وكلا و كارشناسان داشته باشیم و عدالت قضایی و مبارزه با فساد و بی عدالتی را با نقشی پررنگ تر به اجرا درآوریم.
* دسترسی مردم به خدمات حقوقی را تسهیل كنیم
رییس سابق سازمان بسیج حقوقدانان كشور گفت: یكی از اولویت های این مركز تسهیل هرچه بیشتر دسترسی مردم به خدمات حقوقی است به گونه ای كه بتوانیم بار مشكلات مردم را آسانتر و سریعتر برداریم. در همین راستا لازم است خدمات حقوقی را به صورت كیفی تر، تخصصی تر، كارآمدتر و به صرفه تر ارائه كنیم.
وی افزود: باید كاری كنیم تا وقتی مردم با هزینه های دادرسی و وكالت روبرو می شوند، عقب نكشند و به دنبال حق خود باشند. چون جمهوری اسلامی كشوری است كه مردم باید بتوانند به راحتی به حق خود برسند.
بهادری جهرمی اضافه كرد: من در آزمون این مركز پذیرفته شدم ولی هرگز قصد وكالت نداشتم و تلاشم این بوده تا وكالت و زندگی وكلا را بهتر تجربه كنم. باعث افتخار من است كه پرونده را از مركز امور مشاوران گرفتم.
وی مهمترین روش اجرای برنامه های این مركز را در واگذاری كارها به اهلش دانست و گفت: باید كار وكلا را به وكلا سپرد و در واقع كار هر كسی را با توجه به تخصص و تجربه به اهلش سپرد و معتقدم با كمك وكلا و كارشناسان این مركز كه ظرفیت بزرگی در آن نهفته است، می توان به اهداف رسید.
این نویسنده آثار حقوق عمومی از قضات و اساتید رشته حقوق خواست تا مركز امور مشاوران را همچون خانه خود بدانند و از آنجا كه در زمینه حقوق تخصص بالایی دارند، به این مركز كمك كنند.
* خبرنگاران یاور تصمیم گیران نهادهای قضایی هستند
وی شفافیت عملكرد را یكی از مسائل مهم این مركز دانست و گفت: ما باید با شفافیتی كه در عملكرد خود ارائه می كنیم، به مردم اجازه انتخاب بهترین وكلا و كارشناسان را بدهیم و خبرنگاران و رسانه ها می توانند در این زمینه یاور ما باشند. چون با نشان دادن نقاط ضعف و پررنگ كردن نقاط قوت، راهنمای تصمیم گیران نهادهای قضایی هستند.
* استقلال كانون وكلا یا استقلال وكیل
بهادری جهرمی گفت: استقلال وكیل یكی از نكات مهم است كه با استقلال كانون وكلا تفاوت دارد. یعنی همانگونه كه استقلال قاضی اهمیت دارد، استقلال وكیل نیز مهم است و وكیلی كه بدون ترس و حتی با مشاجره با قاضی بتواند از حق دفاع كند، الگویی است كه در كشور اسلامی باید مطرح باشد.
وی افزود: وكیلی مستقل است كه تخصص داشته باشد و به همین دلیل تقویت زمینه های آموزشی در برنامه های این مركز خواهد بود. اگر نظام آموزشی تقویت شود، وكلای جوان مجهز خواهند بود و آموزش هایی همانند ضمن خدمت را ارائه خواهیم كرد.
* در عرصه بین المللی فعال شویم
رئیس جدید مركز امور مشاوران گفت: جامعه وكالت و كارشناسان باید در جهت توسعه فرهنگ قانونمنداری و حمایت از حق در ابعاد داخلی و خارجی فعال شوند و ما باید شاهد توسعه عملكرد جدی در این زمینه باشیم. چون در عرصه های بین المللی فعالیتی نمی بینم و ما به عنوان خانواده حقوقدان و وكیل از خود سوال كنیم كه برای ترویج فرهنگ قانون گرایی تا چه اندازه تلاش كرده ایم.
* 9 میلیون مشاوره قضایی رایگان ارائه شد
عبدالرضا مومنی رئیس سابق مركز امور مشاوران حقوقی، وكلا و كارشناسان گفت: بیش از 9 میلیون مشاوره قضایی رایگان از سوی وكلا و مشاوران این مركز طی 10 سال گذشته صورت گرفته است.
وی افزود: این مركز در سال ۱۳۷۹ در قالب برنامه سوم توسعه كشور تشكیل شد و تا سال ۷۹ تعداد وكلای كشور درحدود چهار هزار و ۲۰۰ نفر بود در حالی كه پرونده های تشكیل شده در دادگستری بالغ بر هشت میلیون مورد بود و به همین دلیل مسئولان قوه قضاییه تصمیم گرفتند تا با تصویب ماده ۱۸۷ این مركز را تاسیس كنند.
* 20 هزار وكیل در 10 سال پذیرفته شدند
مومنی اضافه كرد: تعداد وكلایی كه در 10 سال گذشته در این مركز پذیرفته شدند در حدود 20 هزار نفر بود و 10 هزار و 740 نفر نیز به عنوان كارشناس به این مركز راه یافتند. البته طی آزمونهای سال های ۸۷ و ۸۸ تعداد ۲۴ هزار نفر پذیرفته شدند ولی از آنجا كه جذب آنان با مشكلاتی روبرو شد، با انجام مصاحبه های علمی این تعداد را محدود كردیم كه شش هزار وكیل و سه هزار و ۴۱۰ كارشناس پذیرفته شدند.
* طرح جامع پذیرش وكیل تصویب می شود
وی ارتقاء سطح كیفی را یكی از كارهای مهم انجام شده در این مركز دانست و گفت: در حال حاضر طرح جامع پذیرش و آموزش وكیل در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است و قرار است تا سطح غیرمتعارفی پذیرفته نشوند و یكی از مشكلات این است كه نتیجه چنین پذیرشی با كاهش نمرات شركت كنندگان در آزمون همراه خواهد بود و معتقدیم برگزاری آزمون و سطح معقولی از نمره، نتیجه بخش است.
مومنی افزود: تاكنون 20 هزار مصاحبه علمی و گزینشی در این مركز انجام شده و 90 جلسه تحلیف برای كارشناسان و وكلا برگزار شده است.
وی همچنین به برنامه های فرهنگی این مركز اشاره كرد و گفت: تشكیل كانون بسیج تخصصی وكلا، برگزاری همایش اخلاق وكالت، اجرای برنامه های قرآنی و همایش وكالت در اسلام از برنامه های مركز امور مشاوران بوده است.
مومنی گریزی هم به برنامه های ساختاری زد و به تدوین دستورالعمل هیات مدیره استانی، دستورالعمل نحوه انتخاب اعضای هیات مدیره، دستورالعمل اختبار علمی، انتشار كتاب های حقوقی و خرید ساختمان اشاره كرد.
* طرح جامع وكالت مسكوت ماند
وی افزود: طرح جامع وكالت طبق ماده 212 برنام پنجم توسعه بایستی ظرف یك سال به دولت ارائه می شد تا دولت آن را به مجلس شورای اسلامی ارائه كند ولی دولت گذشته سال ها این طرح را نگه داشت و تغییراتی در آن ایجاد كرد ولی در دولت جدید پس از اصلاحاتی به مجلس ارائه شد. سپس مركز پژوهش های مجلس با حضور وكلا و كارشناسان این مركز دو سال به بررسی این طرح پرداختند و 190 ماده مورد توافق قرار گرفت.
مومنی كه معتقد است نظارت قوه قضاییه بر مركز مشاوران راه حلی مناسب است، افزود: نحوه نظارت قوه مهمترین مساله در این طرح بود ولی كمیسیون حقوقی و قضایی مجلس این طرح را مسكوت گذاشت و اعلام كردند كه به جای آن طرح های دیگری را تصویب می كنند و ما معتقدیم طرح های ناپخته به دلیل خلاء تصویب این طرح به تصویب می رسد.
رئیس قوه قضاییه روز گذشته (سه شنبه) با صدور حكمی بهادری جهرمی را به ریاست مركز امور مشاوران حقوقی، وكلا و كارشناسان این قوه منصوب و از خدمات عبدالرضا مومنی رئیس سابق این مركز تقدیر كرد.
بهادری دارای مدرك دكتری حقوق عمومی از دانشگاه تهران است كه رئیس هیئت مدیره بنیاد صیانت از حقوق شهروندی و عضو كانون وكلای دادگستری مركز میباشد.
وی تاكنون مسئولیتهایی همچون ریاست سازمان بسیج حقوقدانان كشور، مدیر پژوهشی در پژوهشكده شورای نگهبان، عضو و سرپرست گروه حقوق عمومی معاونت حقوقی مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام و همكاری با مركز پژوهش های مجلس و سازمان اوقاف و امور خیریه كشور را به عهده داشته است.
رئیس جدید مركز امور مشاوران حقوقی، وكلاء و كارشناسان قوه قضاییه از جوان ترین مدیران حقوقی كشور است كه علاوه بر تدریس در مقاطع مختلف دانشگاهی دارای 16 عنوان كتاب در حوزههای حقوق عمومی، حقوق بشر، حقوق تطبیقی و بیش از 30 عنوان مقاله تخصصی در نشریات علمی و تخصصی كشور است.
اجتمام*1003*1095*1193
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۸
تهران- ایرنا- رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه گفت: تحول در سند قضایی نیازمند حضور قدرتمند علمی و تخصصی وكلا، مشاوران، قضات و حقوقدانان است.