سنندج - ايرنا - معاون برنامه ريزي و مهندسي شركت توزيع نيروي برق كردستان گفت: تاكنون 90 درصد اطلاعات مربوط به مشتركان برق اين استان در سيستم GIS ثبت شده است.

عبيد عليمحمدي عصر چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: برنامه تكميل بانك اطلاعاتي شبكه برق در GIS از سال 88 در استان شروع شده اما در سال 93 به طور جدي عملياتي شد.
وي با اشاره به اينكه بانك اطلاعاتي شبكه برق استان تا اول تير امسال كامل مي شود، اضافه كرد: كل شبكه 20 كيلوولت و پست هاي توزيع برق در سيستم اطلاعاتي GIS وارد شده است.
معاون برنامه ريزي و مهندسي شركت توزيع نيروي برق كردستان يادآور شد: تاكنون 90 درصد شبكه فشار ضعيف برق و 90 درصد اطلاعات مشتركان استان در اين سيستم پيشرفته به ثبت رسيده است.
عليمحمدي با بيان اينكه ثبت اطلاعات شبكه برق شهرستان هاي قروه و دهگلان در حال اتمام است، افزود: بانك اطلاعاتي 9 شهرستان ديگر استان به طور كامل در سامانه GIS ثبت و انجام شد.
وي از كاربردي كردن تمام فرآينده هاي مربوط به پروژه ها و نرم افزارها در بستر اين سيستم تا پايان امسال خبر داد و تاكيد كرد: از طريق اين سامانه مطالعات دقيق، جانمايي تجهيزات، بحث هاي فني، امور مشتركان و بهره برداري انجام مي شود.
معاون برنامه ريزي و مهندسي شركت توزيع نيروي برق كردستان اظهار داشت: در اين بانك اطلاعاتي، لايه سيل و گسل تعريف كرديم كه براي جانمايي و مسيريابي كاربرد دارد.
عليمحمدي اضافه كرد: با اجرايي شدن اين سامانه، مشتركان بدون مراجعه به شركت برق يا دفاتر خدماتي، از حدمات الكترونيكي واقع در پرتال اين شركت، از جمله خريد انشعاب و جابجايي كنتور بهره مند مي شوند.
به گزارش ايرنا، سامانه‌هاي اطلاعات جغرافيايي 'Geographical Information Systems” كه به اختصار GIS ناميده مي شود سيستم نويني براي جمع آوري، ذخيره و آناليز اطلاعات و پديده‌هاي جغرافيايي در مواردي است كه موقعيت و شرايط جغرافيايي پديده‌ها ويژگي مهم و حساس براي آناليز به شمار مي ‌رود.
صنعت برق از سال 1326 وارد كردستان شده است و شركت توزيع نيروي برق كردستان به 637 هزار و 530 مشترك خدمات مي دهد و 100 درصد جمعيت شهري و تمام روستاهاي بالاي 10 خانوار از نعمت برق برخوردار هستند.
7355 / 3034