زنجان - ایرنا - معاون دفتر كودكان و نوجوانان بهزیستی كشور گفت: طبق برنامه ریزی های انجام گرفته سایت فرزند خواندگی برای جلوگیری از موازی كاری ها در كشور راه اندازی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، دكتر احمد خاكی شامگاه چهارشنبه در حاشیه ضیافت مهربانی مركز شیرخوارگاه و نوباوگان شهید ثمین تاب زنجان در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به چگونگی واگذاری فرزندان به خانواده ها افزود: طبق شرایط اعلام شده زن و شوهری كه پنج سال از زندگی آنها می‌گذرد و صاحب فرزند نشده‌اند، دختران و زنان مجرد طبق شرایط سنی تعیین شده صرفا فرزند دختر و كسانی كه متقاضی فرزند دوم هستند، سه اولویت متقاضی فرزند خواندگی را شامل می شوند.
وی اظهار داشت: هم اكنون گرایش بیشتر خانواده ها پذیرش فرزندان دختر به عنوان فرزند خوانده است و در این میان پسران سهم كمتری دارند كه به این مهم باید توجه كرد.
این مسئول ادامه داد: تفكر گذشته برای فرزند خواندگی را بیشتر نوزادان تشكیل می داد كه امروزه این روند تغییر یافته و كودكان در سنین بالاتر نیز انتخاب می شوند و در این میان خانواده ها، متقاضی فرزندانی هستند كه پرونده پزشكی و نیاز به درمان دارند.
وی اضافه كرد: مراكز نگهداری زیرپوشش بهزیستی با رنج سنی مختلفی طبقه بندی می شوند، یعنی از صفر تا سه سال در مراكز شیرخوارگاه (دولتی) و سه تا 6 سال، 6 تا 12 سال، 12 تا 18 سال نیز در گرو‌ه های دختر و پسر توسط مراكز دولتی و غیردولتی مدیریت می شوند.
معاون دفتر كودكان و نوجوانان بهزیستی كشور ادامه داد: سیاست این دفتر واگذاری مراكز به بخش غیردولتی، هیات امنایی و مراكز خیریه است و در این ارتباط افراد با لیاقت، مسئولیت پذیر، عاشق و توانمند برای انجام این كار مهم انتخاب می شوند.
این مسئول ادامه داد: بر این اساس به دنبال كاهش كودكان در مراكز نگهداری هستیم و اینكه كودكان بی سرپرست نیز زندگی طبیعی در كنار یك شبهه خانواده داشته باشند و هریك مسئولیتی بپذیرند.
خاكی افزود: سیاست‌ بهزیستی بر مركزداری نیست و واگذاری فرزندان برای فرزندخواندگی به خانواده ها بصورت دائم و امین موقت پیگیری می شود و در این ارتباط تعامل خوبی بین قوه قضائیه، بهزیستی و ثبت‌احوال وجود دارد و همین امر موجب شده كه واگذاری فرزندان روز به روز روند طبیعی و بهتری را طی كند.
وی اضافه كرد: سال گذشته رشد 10 تا 12 درصدی واگذاری فرزندخواندگی در كشور به وقوع پیوست كه این امر در سایه تعامل و همكاری ها حاصل شد و در برخی استانها عملكرد خوبی به ثبت رسید بطوری كه بین 300 تا 400 فرزند به خانواده ها واگذار شد.
معاون دفتر كودكان و نوجوانان بهزیستی كشور ادامه داد: مراقبت فرزندان در خانواده‌های زیستی نیز از دیگر مسائل مورد توجه بهزیستی كشور است به این معنا كه به جای ورود كودكان به مراكز بهزیستی یكی از وابستگان خانوادگی متقاضی با همكاری قوه قضائیه و نظارت بهزیستی انتخاب می شود و در قبال نگهداری از كودك، سازمان بهزیستی هزینه آنها را پرداخت می كند.
این مسئول همچنین از اجرای طرح جدید 'امین موقت' خبر داد و گفت: در این طرح نیز فرزندان بدسرپرست و بی سرپرست بصورت موقت تا زمانی كه خانواده توانمند شود، در صورت صلاحیت واگذار می شوند.
وی اظهار داشت: افرادی كه برای فرزندخواندگی انتخاب می شوند از تمامی جوانب مورد بررسی قرار می گیرند چرا كه فرزندان واگذار شده مشكلات متعددی دارند.
خاكی افزود: سیاست دیگر دفتر واگذاری مراكز دولتی به غیر دولتی است و حضور فرزندان در خانواده های زیستی است كه تلاش می شود فرزندان بصورت دایم و امین موقت در خانواده ها باشند.
معاون دفتر امور كودكان و نوجوانان سازمان بهزیستی كشور ادامه داد: توانمندی فرزندان پس از رسیدن به سن 18 سالگی در هنگام ترخیص اهمیت دارد و باید مهارت ها و شیوه های زندگی را فرا گرفته باشند كه در این راستا برنامه هایی مورد توجه قرار گرفته است.
وی خاطرنشان كرد: نیروها در شبهه خانواده بصورت تخصصی آموزش های لازم را فرا می گیرند و در این راستا كفایت شغلی در نظر گرفته می شود و پس از گذراندن آموزش های لازم و تایید دفتر شبهه خانواده استان در مراكز مربوطه فعالیت می كنند.
9646/6085