تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۸

مشهد- ایرنا- هم زمان با ماه مبارك رمضان، طلاب و روحانیون به منظور تبلیغ دین اسلام از حوزه های علمیه به نقاط مختلف روستایی، كم برخوردار، حاشیه شهرها و حتی خارج از كشور اعزام می شوند كه در خراسان رضوی هم این كار با همكاری دستگاههای مختلف انجام می شود.

حوزه علمیه خراسان با هزار و 200 سال قدمت و 43 هزار طلبه در حال تحصیل در 152 مدرسه علمیه تحت نظر دو هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مركز حوزوی ایران است.
هم اكنون افزون بر 40 جلسه درس خارج و 400 جلسه درس سطوح عالی در حوزه علمیه خراسان برقرار است و هر سال در مناسبتهای مختلف طلاب بسیاری به منظور تبلیغ معارف دینی راهی دیگر نقاط می شوند.
هر چند در عصر رسانه، ماهواره، تلویزیون، فضای مجازی و اینترنت جای خود را بین مردم و خانه ها باز كرده اند اما تبلیغ سنتی هنوز جایگاه خود را دارد و مبلغان بسیاری در این عرصه فعالیت می كنند.
مسئول امور مبلغان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در باره اعزام مبلغان در ماه مبارك رمضان به خبرنگار ایرنا گفت: در این ماه دو هزار و 90 نفر از مبلغان و روحانیون به نقاط مختلف استان و خارج از استان اعزام شدند.
حجت الاسلام حسین علی رحمتی با بیان اینكه 80 نفر از مبلغان هم به استان لرستان و 80 نفر نیز به دیگر نقاط كشور اعزام شده اند افزود: 900 روحانی هم در قالب طرحهای روحانی مستقر و طرح هجرت در روستاها حضور دارند.
وی اظهار داشت: برگزاری نماز جماعت، جلسات پرسش و پاسخ، مشاوره، تشكیل حلقه های معرفتی صالحین، برگزاری اعتكاف دهه آخر ماه رمضان، تفسیر سوره احزاب و حضور در فضای مجازی به منظور تبلیغ معارف دینی از جمله برنامه های مبلغان است.
وی گفت: ضروری و برجسته ترین فعالیت یك روحانی، تبلیغ دین است و اهمیت این كار از هر فعالیتی بیشتر می باشد به ویژه در شرایط كنونی كه دشمن با تمام قوا‌ به جنگ اسلام آمده است.
حجت الاسلام رحمتی افزود: از مبلغان خواسته شده است نسبت به تبیین بیانیه گام دوم انقلاب هم توجه كنند. وی اظهار داشت: حضور در منازل اهل محل، راه اندازی گروههای سرود، نمایش فیلم های مذهبی و انقلابی از دیگر برنامه های مبلغان در ماه مبارك رمضان است.

* اعزام سالانه سه هزار مبلغ
مدیر ارتباطات و امور بین الملل جامعة المصطفی مشهد هم گفت: این مجتمع آموزشی سه هزار و 500 طلبه از 72 ملیت دارد و تبلیغ یكی از مهمترین فعالیت های این مجتمع آموزشی است.
هادی هاشمی با بیان اینكه نتیجه پایانی چرخه تعلیم و تربیت در حوزه برای ابلاغ و تبلیغ معارف اسلامی است افزود: به منظور تبلیغ دین در میان تشنگان معارف قرآن، اسلام و مكتب اهل بیت (ع) و ارزشهای انقلاب باید از ابزارهای مختلف استفاده كرد.
وی اظهار داشت: بر اساس نظام آموزشی و تبلیغی كه در جامعه المصطفی ایجاد شده است مبلغان از نظر علمی، اخلاقی، مهارتی و توان پاسخگویی به شبهات ارزیابی و اعزام می شوند.
وی با بیان اینكه سالانه بیش از سه هزار مبلغ از این مجتمع آموزشی به كشورهای مختلف اعزام می شوند گفت: اعزام های كوتاه مدت و بلند مدت در مناسبتهای مختلف رمضان، محرم، صفر، فاطمیه و تابستان انجام می شود.
هاشمی ادامه داد: در كشور های مختلف بسته به نیازها نوع تبلیغ هم متفاوت است و تبلیغ سنتی، محلی، خانگی یا استفاده از ابزارهای رسانه ای را شامل می شود.
وی افزود: این فعالیتها اثرات فرهنگی مثبت دارد كه از جمله آنها می توان به افزایش مراسم اعتكاف در كشور های دیگر اشاره كرد كه هم اكنون در 2 هزار نقطه جهان این مراسم برپا می شود.

* حضور 43 هزار مبلغ
معاون تبلیغ حوزه علمیه خراسان هم گفت: شبهات روز افزون دشمنان و تبلغیات منسجم آنها علیه دین دفاع از كیان اسلام را بیش از پیش ضروری ساخته است تا ارزشها را تبیین و با زبان روز به‌ تقویت ارزشها بپردازیم.
حجت الاسلام محمد فردوسی پور با بیان اینكه معاونت تبلیغ حوزه علمیه، آموزش و افزایش توان علمی مبلغان را عهده دار است افزود: اعزام مبلغان هم بر عهده سازمان تبلیغات اسلامی است.
وی اظهار داشت: برای افزایش دانش مبلغان دوره های مختلف معرفتی، آموزشی و تخصصی از سوی حوزه علمیه خراسان برگزار می شود و یكی از برنامه های معاونت تبلیغ حوزه علمیه، سازماندهی دوره ها و عدم تكرار آنها است.
وی با بیان اینكه دستكم 43 هزار طلبه در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی حضور دارند گفت: بر اساس نیاز سنجی شهرها و روستاها دستكم 20 هزار طلبه دیگر نیز نیاز داریم.
7507 / 6053