تهران-ايرنا- رياض المالكي نخست وزير فلسطين روز جمعه با اشاره به طرح ضد فلسطيني موسوم به معامله قرن آمريكا، تاكيد كرد كه واشنگتن به دنبال وادار كردن فلسطيني ها به تسليم در برابر رژيم صهيونيستي و نه برقراري توافق صلح ميان آن هاست.

به گزارش خبرگزاري رويترز، مالكي در نشست غيررسمي كشورهاي عضو شوراي امنيت سازمان تاكيد كرد: تاكنون هيچ يك از اقدامات و طرح هاي آمريكا در فلسطين اشغالي نشانه اي از صلح ميان دو طرف نداشته بلكه تنها براي تسليم شدن فلسطيني ها در برابر صهيونيست ها انجام شده است.
نشست شوراي امنيت براي بررسي مسئله ساخت شهرك سازي هاي اسرائيل در اراضي اشغالي فلسطين با حضور جيسون گرينبلات نماينده آمريكا در خاورميانه برگزار شد.
المالكي تصريح كرد: آمريكا درباره حل مسئله فلسطين پيشنهادهايي مي دهد و سعي دارد با بهبود اوضاع اقتصادي فلسطيني ها آن ها را فريب بدهد تا در مقابل آن، دست از حقوق خود در سرزمين مادري شان و بازگشت به آن بردارند.
وي با بيان اينكه پيشنهادهاي آمريكا در راستاي راه حل تشكيل دو كشور نيست، افزود: شايد آمريكايي ها طرحي ارائه كنند كه فلسطيني ها را غافلگير كند اما فلسطيني ها زماني به اين طرح ها واكنش مثبت نشان مي دهند كه واشنگتن خواسته هاي فلسطيني ها را ناديده نگيرد، چشم خود را بر روي تجاوزات اسرائيل نبندد و به گفت و گوهايي كه درباره صلح مي شود، بي اعتنا نباشد.
گرينبلات نيز در اين نشست گفت: طرح صلحي كه ما ارائه خواهيم داد، واقعي و قابل اجراست اما نياز دارد كه دو طرف از يك سري مواضع خود عقب نشيني كنند.
شست ويژه شوراي امنيت سازمان ملل به درخواست كويت، اندونزي و آفريقاي جنوبي درباره شهرك سازي رژيم صهيونيستي در اراضي اشغالي فلسطين برگزار شد.
از زماني كه دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا انتقال سفارت اين كشور از تل آويو به قدس اشغالي را اعلام كرد و قدس را پايتخت رژيم صهيونيستي خواند، فلسطيني ها تلاش آمريكا براي سازش با صهيونيست ها را رد كردند.
اين در حالي است كه وزرات خارجه فلسطين روز گذشته (پنج شنبه) در بيانيه اي اعلام كرد: طرح صلح دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا موسوم به معامله قرن تلاش براي قانوني كردن و تعميق نظام آپارتايد در فلسطين اشغالي است.
طرح معامله قرن شامل انضمام كامل قدس به رژيم صهيونيستي، انضمام شهرك هاي موجود در كرانه باختري به اين رژيم، نابودي كامل حق بازگشت آوارگان فلسطيني و تعيين منطقه 'ابوديس' به عنوان پايتخت كشور فلسطين است.
اين طرح با واكنش شديد مسلمانان و فلسطينيان روبه رو شده و تنش و درگيري با نظاميان اسرائيلي را در فلسطين از جمله نوار غزه افزايش داده است.
بسياري از تحليلگران منطقه خاورميانه نيز معتقدند، معامله قرن مانند ديگر توافق هاي صلح در ارتباط با فلسطين اشغالي پيش از تولد مرده است چرا كه حقوق مردم مظلوم فلسطين در آن رعايت نشده و آنان با وجود گذشت 70 سال از اشغال، بر بازپس گيري حق خود تاكيد دارند.
خاورم**9329**