بجنورد- ايرنا- مدير امور زراعت سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: محصول كينواكاران اين استان هنوز به فروش نرسيده است، شركت ها اين محصول را ارزان مي خرند.

محمدنقي كاظميان روز شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: تلاش خواهيم كرد تا جايگاه فروش اقتصادي خوبي براي كشاورزان كينوا كار در استان ايجاد كنيم.
وي گفت: كشاورزان استان در تيرماه پارسال در سطح 19 هكتار از كشتزارهاي اين استان در شهرستان هاي مانه و سملقان، بجنورد و اسفراين كينوا كشت و در آبان ماه نيز محصول برداشت كرده بودند اما تاكنون محصول خود را به فروش نرسانده اند.
وي ميانگين برداشت دانه كينوا در استان را 2 تا 2.5 تن در هكتار عنوان كرد.
كاظميان اظهار داشت: كينوا به عنوان مادر غلات و از خانواده گياهان دارويي است.
وي با بيان اينكه دانه گياهي كينوا بعد از فراوري وارد كشور مي شود افزود: واردات اين محصول با قيمت بالايي در سال هاي گذشته انجام مي شد كه هم اكنون كشت اين محصول در برخي از استان ها انجام شده است.
وي اظهار داشت: اين محصول هم اكنون از كشاورزان هر كيلوگرم بين 50 تا 80 هزار ريال خريداري مي شود و بعد از فراوري كه تنها پوست گيري مي شود بين 350 تا 500 هزار ريال به فروش مي رسد.
كاظميان افزود: هم اكنون تلاش خواهيم كرد تا منافع كشاورز بيشتر فراهم شود و براي فروش با ارزش اقتصاي بالاتر اين محصول بازار يابي خواهيم كرد.
وي گفت: هم اكنون با يك شركت در حال رايزني هستيم كه دستگاه خشك كن براي اين امر ايجاد كرده است كه بعد از پوست گيري و بسته بندي به بازار عرضه مي شود.
وي افزود: اين دانه گياهي ارزش غذايي بسيار بالا دارد و حتي به تنهايي غذاي كامل است.
مدير امور زراعت سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: گياه كينوا به عنوان يك محصول كم آب طلب است.
گياه كينوا گياهي از خانواده تاج خروس است كه به عنوان گياه دارويي و دانه روغني استفاده مي شود، اين گياه قدمتي پنج هزار ساله دارد، كينوا منبع غني پروتئين، منيزيم، فيبر، فسفر، ويتامين ب2 و آهن است، اين گياه در دو سال اخير به صورت آزمايشي در خراسان شمالي كشت شده است و در شرايط كم آبي مقاوم و با كشت برنج رقابت مي كند.
گياه دارويي كينوا در مناطقي كه داراي آب و خاك شور است كشت مي شود بنابراين كشت آن ترويج مي يابد تا كشاورزي استان را متحول كند.
كاظميان با بيان اينكه هنور مصرف كينوا در بين شهروندان فرهنگ سازي نشده است گفت: اين غذا مكمل خوبي براي كودكان است، ورزشكاران نيز مي توانند از آن استفاده كنند و همچنين براي رژيم لاغري نيز به كار برده مي شود.
وي گفت: اين محصول دو سال گذشته به صورت آزمايشي در سطح يك هكتار در اسفراين و 2 هكتار در مانه و سملقان كشت شده بود.
خراسان شمالي در اقليم خشك و نيمه خشك قرار دارد.
خراسان شمالي 344 هزار هكتار عرصه كشاورزي دارد كه از اين سطح 300 هزار هكتار كشتزاز است و بيش از 80 هزار بهره بردار بخش كشاورزي در اين حوزه فعاليت مي كنند، اين استان بيشترين شاغل در بخش كشاورزي را دارد.
3007/ 6042