تهران - ايرنا - اتاق تجارت و بازرگاني افغانستان مي‌گويد، طي چند روز آينده محموله بزرگ برنج خريداري شده از هند از راه بندر چابهار وارد افغانستان مي شود.

به گزارش تارنماي تايمز آسيا، «خانجان الكوزي»، معاون اتاق تجارت و بازرگاني مي‌گويد كه اين محموله اكنون به بندر چابهار رسيده است.
به گفته الكوزي، واردات از طريق بندر چابهار در ايران ادامه دارد و به زودي محموله 500 تني برنج خريداري شده از هند كه اكنون در اين بندر تخليه شده در افغانستان دريافت خواهيم كرد.
نخستين محموله فرآورده‌هاي داخلي افغانستان، در حدود دو ماه پيش از استان نيمروز به ‌سوي چابهار حركت كرد و از اين مسير به هند ارسال شد و به اين ترتيب مسير بندر چابهار به شكل رسمي رو به صادرات كالاهاي افغانستان گشايش يافت.
در نخستين محمولهٔ افغانستان 570 تن سنگ تالك و ماش، از شهر زرنج به ‌سوي بندر چابهار فرستاده شد.
اتاق تجارت و بازرگاني افغانستان همچنين اعلام كرده است كه براي صادرات محمولهٔ دوم صادراتي خود كه شامل ميوه‌هاي خشك، ماش و تالك است آماده مي‌شود.
به دنبال انتشار خبرهايي كه بر تداوم روند صادرات و واردات افغانستان از طريق بندر چابهار منتشر مي شود ، برخي تحليلگران اقتصادي نگران تأثير منفي تحريم‌هاي يك جانبه آمريكا بر فعاليت هند و افغانستان در بندر چابهار هستند كه البته به گفته مقامات اين دو كشور ، چابهار از اين تحريم ها معاف شده است.
در همين زمينه «عصمت الله اسحاق زي»، كارشناس امور اقتصادي مي‌گويد، افغانستان خواهان روابط تجاري خوب با ايران است و اين مستلزم آن است كه ايران نيز طرح هاي ترانزيتي را سرعت ببخشد.
محمد اشرف غني رئيس جمهوري افغانستان نيز در مراسم افتتاح رسمي مسير صادراتي بندر چابهار در شهر زرنج گفت، در سال جاري حجم تبادلات تجاري افغانستان در مسير بندر چابهار به 2 ميليارد دلار خواهد رسيد.
بندر چابهار، هند را از راه افغانستان به آسياي مركزي متصل مي‌كند و زمينه را براي داد و ستد كالاهاي افغانستان با هند فراهم مي‌سازد.
گفته مي‌شود كه موقعيت بندر چابهار در منطقه آزاد چابهار ايران سبب شده است كه اين بندر از امكانات و امتيازات ويژه براي داد و ستد بازرگاني براي افغانستان برخوردار باشد.
از همين رو دولت‌هاي هند و افغانستان تلاش دارند كه با به‌كارگيري از اين بندر زمينه‌هاي بازرگاني و ترانزيت كالاها را در دو كشور فراهم سازد.
«من پريت وهرا»، سفير هند در كابل در اين باره مي‌گويد، ما اطمينان داريم كه با همكاري دولت ايران مسير ترانزيتي از چابهار تا افغانستان هيچ گاهي شاهد بسته شدن نخواهد بود.
«محمد رضا بهرامي»، سفير ايران در افغانستان نيز اظهار داشته است كه تهران و دهلي نو در مورد توسعه بندر چابهار پروژه‌هاي بسيار بزرگي در سر دارند.
آساق**9473**1104**