تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۱

تهران - ايرنا - شايد چيزي به اندازه سيل مهاجران جديد براي اروپايي ها ترسناك نباشد؛ مساله اي كه اين روزها به يكي از بحران هاي جدي قاره سبز در بزنگاه انتخابات پارلماني با اوج گيري بحث و جدل ها بر سر برگزيت و نگراني ها از بابت نابودي فرصت هاي شغلي در اين قاره تبديل شده است.

به گزارش ايرنا، براساس اطلاعات اداره آمار اتحاديه اروپا (يوروستات) در سال 2018 ميلادي حدود 40 درصد از پاسخ هاي مثبت به تقاضاهاي پناهندگي در اتحاديه اروپا را آلمان صادر كرده بود. ايتاليا و فرانسه نيز در جايگاه دوم و سوم قرار دارند.
كشورهاي عضو اتحاديه اروپا خود همواره با مشكلات اقتصادي بسياري گريبانگير بوده اند و اين مساله در طول سال هاي گذشته بويژه يكي دو دهه اخير به معضلي جدي تبديل شده و اوج نارضايتي هاي مردمي نسبت به سياست هاي اقتصادي دولت از جمله در فرانسه و ايتاليا را به دنبال داشته است.
مساله مهاجرت هاي جديد به اين قاره نگراني هايي را براي مقامات كشورهاي اروپايي از جمله آلمان، يونان، سوئد و اتريش ايجاد كرده است؛ البته در يونان و اسپانيا، نگراني هاي مربوط به مهاجرت بسيار زياد است، چرا كه احتمالا مهم تر از هر كشور ديگري در بحث مهاجرت ها در جهان به شمار مي روند.
دغدغه هاي ناشي از سيل مهاجران به اروپا در حالي اين روزها جدي تر از گذشته مطرح مي شود كه يكي از مهمترين مسايل براي اروپايي ها حفظ هويت اروپايي است.
«فارين پاليسي» چندي پيش براساس آخرين يافته هاي موسسه «يورو بارومتر» نوشت: نظرسنجي گسترده در اتحاديه اروپا براي شوراي اروپا در مورد روابط خارجي نشان مي دهد كه هويت اروپايي براي اروپايي ها بسيار مهم است؛ هويتي كه اروپايي ها آن را با مهاجرت هاي گسترده پناهجويان در خطر مي بينند.
سازمان بين ‌الملي مهاجرت ژانويه گذشته اعلام كرد در سال 2018 ميلادي بيش از 773 هزار پناهجوي افغان به كشورشان بازگشته‌ اند؛ مهاجراني كه يكي از مقاصد آنها با توجه به بحران جنگ در اين كشور، اروپا خواهد بود.
اگرچه در ماه گذشته ميلادي دولت «آنگلا مركل» صدراعظم آلمان قانون مهاجرت نيروي متخصص كاري را به پارلمان فدرال (بوندستاگ) معرفي كرد اما اين مساله با انتقاد شديد احزاب اپوزيسيون مواجه شد؛ از يك سو نگراني ها از بابت نيروي كار سالخورده در آلمان و از سوي ديگر سيل مهاجران بدون تخصص به اين كشور بر نگراني هاي مقامات برلين افزوده است.
اين در حالي است كه پس از بحران مهاجرت سال 2015 آلمان، در ماه هاي اخير، در همه جاي اين كشور مهاجران افغان كه موفق به دريافت پناهندگي از اين كشور نشده اند از ترس بازگردانده شدن به كشور خود اقدام به فرار مي كنند.
روزنامه فرانسوي «لوموند» چهارشنبه گذشته نوشت: پس از چندين سال زندگي، مهاجران افغاني كه پناهندگي در آلمان را به دست نمي آورند، اغلب شانس خود را در فرانسه امتحان مي كنند و خود را در محاصره مقررات 'دوبلين' قرار مي دهند.
بخشي از مهاجران افغان كه درخواست هاي پناهندگي آنها از سوي آلمان رد شده از ترس برگشت داده شدن به افغانستان، آلمان را به مقصد ايتاليا يا فرانسه ترك كرده اند؛ از سال 2016 به بعد، آلمان پناهجويان پذيرش نشده را به افغانستان پس مي فرستد.
بر اساس آخرين گزارش ها، آلمان پناهندگي را در 37.5 درصد موارد در سال 2018 به پناهندگان افغان داده است، در حالي كه اين رقم در فرانسه بيش از 80 درصد بوده است كه در اوايل سال 2019 به 59 درصد كاهش يافت.
به گفته «استفان دانوالد» سخنگوي شوراي پناهندگان زمين(Land) كه به تازگي به پاريس سفر كرده شايعاتي وجود دارد كه مهاجران بتوانند در سه ماه آينده موفق به دريافت پناهندگي شوند.؛ اين مساله به نگراني تازه اروپايي ها تبديل شده است و واكنش هاي اين كشور را به دنبال داشته است؛
به گونه اي كه بر اساس گزارش ماه گذشته دويچه وله، شمار پناهجويان افغاني كه در سال 2018 از آلمان اخراج شدند نسبت به يك سال قبل از آن 2 برابر بوده است؛ اين مساله خطر سيل مهاجرت و پناهندگي اين تعداد به ديگر كشورهاي اروپايي را به دنبال دارد.
بروكسل سال گذشته از دولت هاي عضو اتحاديه اروپا تقاضا كرد كه در سطح اتحاديه دست كم 50 هزار مهاجر را در چارچوب برنامه اسكان مجدد، كه از اتحاديه اروپا خواسته شده، براي سال هاي 2018 و 2019 بپذيرند.
به سبب قوانين سختگيرانه در سراسر اروپا ميزان عمومي پذيرش پناهجويان در سال گذشته نسبت به يك سال قبل از آن كاهش داشته و به 40 درصد رسيده است.
يكي از كشورهاي مقصد مهاجران بويژه افغان ها، سوئد است كه اين كشور كنترل مرزهايش را به جهت تامين امنيت و مسائل تروريستي تا 11نوامبر تمديد كرده است. در جريان بحران مهاجرت سوئد، به تناسب جمعيت‌ بيشتر از هر كشور ديگر اتحاديه اروپا مهاجر پذيرفته بود.
در سطح اتحاديه اروپا بيشترين موارد پاسخ مثبت در سال 2018 را شهروندان سوريه (96 هزار و 100 مورد)، پناهجويان افغان (53 هزار و 500 تن) و عراقي‌ها (24 هزار و 600 نفر) دريافت كرده اند.
اروپام**6984**2040