به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، «جهانگیر پرهمت» در خصوص احداث این گلخانهها اظهاركرد: ستاد آب و خشكسالی معاونت علمی در نظر دارد تا با استفاده از ظرفیت فناوریهای جدید و دانش بنیان، گلخانه دریایی را با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر احداث كند.
وی افزود: مقرر شده تا امسال به صورت پایلوت در دو شرایط آب و هوایی در سواحل مكران و بوشهر این گلخانههای دریایی را احداث كنیم.
پرهمت در ارتباط با تفاوت گلخانههای معمولی و گلخانههای دریایی نیز گفت: در گلخانههای دریایی با استفاده از آب دریا، هوا و انرژی خورشیدی كار تأمین انرژی و خنك كردن سیستم داخل گلخانه انجام میشود. اما گلخانههای معمولی در محیط بیرون قرار دارند و باید دمای مناسب برای رشد گیاه را تأمین كنند و برای این نیاز به تأمین انرژی از سایر منابع است.
وی با بیان اینكه در گلخانههای دریایی برای خنك كردن داخل گلخانه از آب دریا استفاده میشود و جریان آب روی بخشهایی از سازه گلخانه قرار داده میشود، افزود: جریان باد هم موجب خنكی شده و رطوبت مورد نیاز گلخانه تأمین میشود و بخش عمده رطوبت و انرژی مورد نیاز از طریق آب دریا و انرژی خورشیدی تأمین میشود.
علمی ** 1836 **1485
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۹
تهران- ایرنا- قائم مقام ستاد توسعه فناوری آب، خشكسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از عزم این ستاد به منظور احداث نمونه بومی گلخانه دریایی با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر در سواحل مكران و بوشهر خبر داد.