به گزارش ايرنا، فريدون همتي شامگاه شنبه در نشست شوراي حفاظت از منابع آب و كارگروه آب و كشاورزي هرمزگان اظهار داشت: اين ميزان آب از سدهاي سد استقلال و شميل و نيان به زمين هاي كشاورزي و باغ هاي اين مناطق اختصاص مي يابد.
وي افزود: براساس اين طرح به هشت هزار هكتار از باغ ها و زمين هاي كشاورزي ميناب 20 ميليون متر مكعب آب از سد استقلال و به سه هزار هكتار از زمين هاي كشاورزي حوزه شميل 13 ميليون متر مكعب آب از سد شميل و نيان تخصيص داده مي شود.
وي ادامه داد: با توجه به بارندگي هاي خوب ماه هاي پاياني پارسال و اوايل امسال، اين مقدار آب را در كنار آب چاه ها به حوزه كشاورزي تخصيص دهيم تا توليد خوبي در سال جاري داشته باشيم.
همتي با تاكيد بر جدي گرفتن صرفه جويي در مصرف آب از سوي مردم، خاطر نشان كرد: با وجود بارندگي ها و ذخيره سازي آب در سدهاي استان، اما همچون گذشته نياز به صرفه جويي در مصرف آب در هرمزگان وجود دارد.
استاندار هرمزگان در بخش ديگري از صحبت هاي خود با اشاره به تلاش هاي در دست انجام به منظور تكميل آب شيرين كن مشترك سه استان هرمزگان، كرمان و يزد، گفت: در تلاش هستيم تا مرحله اول اين طرح با ظرفيت 200 هزار مترمكعب تا پايان تابستان امسال به بهره برداري برسد.
وسعت زمين هاي كشاورزي استان هرمزگان 156 هزار هكتار با توليد سالانه دو ميليون و 340 هزار تن محصول زراعي و باغي است.
يكي از مهمترين منابع آبي هرمزگان سد استقلال ميناب است كه بيش از 40 سال پيش با ظرفيت 250ميليون متر مكعب با هدف آبرساني به شهر ميناب و بندرعباس احداث شد ولي پس از دو دهه كم بارشي و خشكسالي، در سال هاي اخير با بحران كم آبي مواجه شد.
با پر رنگ شدن اين بحران، از7 سال پيش سد هاي شميل و نيان به كمك اين سد آمدند و آب اين سدها به بخش كشاورزي ميناب اختصاص يافت.
براساس آمارهاي اعلام شده از سوي شركت آب و فاضلاب هرمزگان حداقل نياز آبي روزانه اين استان چهار هزار و 100 ليتر است و روزانه 900 ليتر بر ثانيه كمبود آب دارد.
به دليل تداوم بيش از دو دهه خشكسالي بر استان و كاهش بارندگي اكنون 11 شهر استان در شرايط بحراني و 15 شهر نيز در آستانه بحران كم آبي قرار دارد.
اكنون از مجموع 54 دشت استان هرمزگان افزون بر 1.4 ميليارد متر مكعب آب از طريق 23 هزار حلقه چاه و حدود 340 چشمه و قنات برداشت مي شود.
سهم منابع آبي استان هرمزگان از چاه ها و سدها، 71 درصد و آبشيرين كن ها 29 درصد است كه پيش بيني مي شود تا پايان سال 99، سهم منابع آبي از آبشيرين كن ها به 66 درصد افزايش و در بخش چاه و سد به 34 درصد كاهش يابد.
هرمزگان پس از مدت ها بي بارشي، در ماه هاي آخر سال گذشته و در فروردين ماه امسال شاهد بيشترين ميزان بارندگي بوده است.
7198/6048
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۵
بندرعباس- ايرنا- استاندار هرمزگان از اختصاص 33 ميليون مترمكعب آب به حوزه كشاورزي ميناب و شميل براي سال زراعي جديد خبر داد.