تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۹

تهران- ایرنا- بازار سرمایه هفته چهارم اردیبهشت ماه را متفاوت با دیگر هفته ها در سال 98 آغاز كرد، روز گذشته (شنبه) شاخص بورس 2 هزار و 198 واحد كاهش داشت و امروز هم در ادامه ریزش ها، بازار پنج هزار و 87 واحد افت كرد.

«فرشید جهانی» كارشناس بازار سرمایه امروز (یكشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به دلایل ریزش شاخص بورس در روزهای اخیر اشاره كرد و افزود: مراجعه حجم گسترده ای از افراد جهت دریافت كد سهامداری نشان دهنده حضور متنوعی از سرمایه گذاران در بازار است كه برخی از آنها به دلیل وجود شرایط فعلی در حال دریافت سود و برخی دیگر در حال ضرر هستند.
وی ادامه داد: جو روانی حاكم در بازار باعث افزایش عرضه شد و بسیاری از خریداران به دنبال خرید سهام با قیمت پایین هستند كه این موضوع در كنار مسایل سیاسی، از جمله دلایل تاثیرگذار بر روند منفی بازار بوده است.

** تصمیم گیری سهامداران تحت تاثیر جو روانی بازار
جهانی با بیان اینكه سهامداران باید كمتر به سمت سهام هایی بروند كه از آسیب پذیری بالا برخوردارند، اظهار داشت: اكنون بهترین فرصت برای سهامداران ایجاد شده تا بتوانند نسبت به تغییر پرتفوی خود اقدام و سهم های مناسب با شرایط جدید را خریداری كنند.
این كارشناس بازار سرمایه معتقد است كه سهامداران نباید تحت تاثیر جو روانی بازار قرار بگیرند و به سرعت تصمیم به خروج از بازار سرمایه بگیرند.
وی با بیان اینكه بسیاری از سهامداران به تازگی وارد بازار سرمایه شده اند و متناسب با جو مثبتی كه در بازار حاكم بود اقدام به سرمایه گذاری در این بازار كردند، اظهار داشت: سهامداران به دنبال این هستند تا با همان سرعتی كه وارد سرمایه گذاری در بازار سرمایه شده اند از بازار خارج شوند كه همین موضوع منجر به متضرر شدن این افراد شده است.
جهانی گفت: با توجه به نزدیك بودن فصل مجامع بهتر است تا سرمایه گذاران از سهم های زیان ده خارج و هر چه زودتر وارد سهام های سودده شوند تا بتوانند در این مجامع سود نقدی دریافت كنند.
به گفته این كارشناس بازار سرمایه، بسیاری از سهم ها وجود دارند كه هیچ سودی را در مجامع به سهامداران پرداخت نمی كنند به همین دلیل باید پرتفوی خود را تغییر و از این طریق زیان های خود را جبران كنند.

** احتمال افزایش قیمت نفت تا 100 دلار
جهانی با تاكید بر اینكه كسانی كه به دنبال سهام داری در بازار سرمایه هستند بهتر است تا بیشتر به سمت صنایع مربوط به فرآورده های نفتی بروند، گفت: با توجه به جو حاكم در بازار، احتمال افزایش قیمت نفت تا 100 دلار وجود دارد بنابراین متناسب با افزایش قیمت نفت، شركت های وابسته به نفت مانند پالایشی ها و پتروشیمی ها كه با منشا نفتی در ارتباط هستند سودآوری خوبی را در اختیار سهامداران قرار خواهند داد.
وی خاطرنشان كرد: در كنار صنایع وابسته به فرآورده های نفتی، صنایع و سهم هایی كه قیمت گذاری آنها وابسته به قیمت ارز است می توانند سودده باشند و از حاشیه امنیت بالایی برخوردار باشند.
جهانی ادامه داد: سهامداران باید با دید سرمایه گذاری و براساس تحلیل هایی كه انجام می دهند وارد بازار سرمایه می شوند و نباید به صورت كوتاه مدت نسبت به خرید سهام اقدام نكنند.
این كارشناس بازار سرمایه در پایان افزود: اكنون عوامل تاثیرگذار بر روند شاخص افزایش یافته كه این امر باعث شده تا سهامداران دیگر از قدرت تحلیل و تصمیم گیری كافی نسبت به سرمایه گذاری در این بازار برخوردار نباشند.

** نگرانی های سیاسی، علت اصلی ریزش شاخص بورس
«جواد بهزادی»، كارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه نگرانی های سیاسی منجر به ریزش شاخص در بازار شده است، گفت: در چند وقت اخیر شاهد هیچ اتفاق مثبتی در بازار نبودیم كه بتواند روند منفی بازار را تغییر دهد كه این امر سبب افزایش میزان ریزش شاخص بورس شده است.
وی با تاكید بر اینكه عرضه كنندگان باید تا حدودی نسبت به كاهش عرضه های خود اقدام كنند، افزود: سهامداران باید صبر كنند و نباید با عجله تصمیم به خروج از این بازار بگیرند زیرا به طو حتم وضعیت بازار طی چند روز آینده بهتر می شود.
بهزادی به مقایسه وضعیت بازار سرمایه نسبت به دیگر بازارها پرداخت و گفت: در یك سال اخیر بازار سرمایه رشد بسیار كمتری را نسبت به دیگر بازارها تجربه كرد، رشد بازارهای موازی بالاتر از بورس بوده و بازار سرمایه بسیار عقب تر از این بازارها در حركت است.
وی پیش بینی خود از وضعیت بازار را اینگونه بیان كرد: ریزش بازار بستگی به مسایل سیاسی و خبرهایی دارد كه به كشور وارد می شود اگر در این شرایط از بازار حمایت شود دیگر بیش از این شاهد ریزش شاخص بورس در بازار نخواهیم بود.
اقتصام **9206**9189