بغداد - ایرنا - نخست وزیر اسبق عراق با هشدار نسبت به پیامدهای اقدامات غیرقانونی آمریكا بر كل منطقه تاكید كرد: برخی كشورهای عربی و رژیم صهیونیستی، می خواهند آمریكا را به جنگ علیه ایران بكشانند اما این توطئه نیز حتما شكست خواهد خورد.

به گزارش ایرنا، 'نوری المالكی' نخست وزیر اسبق و دبیركل حزب الدعوه اسلامی عراق روز یكشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا در خصوص ابعاد و تبعات اقدام غیرقانونی جدید آمریكا در لشگركشی به منطقه هشدار داد.
وی پیرامون شرایط منطقه و تهدیدها و فشارهای آمریكا تاكید كرد: حضور گسترده نظامی و آوردن تسلیحات و نیروهایی كه آمریكا به زعم خود برای هدف قرار دادن ایران در منطقه وارد كرده، مرحله بسیار خطرناكی است.
رهبر فراكسیون ائتلاف دولت قانون در پارلمان عراق تاكید كرد كه واشنگتن با این اقدام خود تمام عرف و قوانین بین المللی را زیر پاگذاشته است.
نخست وزیر اسبق عراق كه در چند مورد مخالفت خود را با این سیاست آمریكا در منطقه ابراز كرده، خاطرنشان ساخت كه آمریكا با این اقدامات خود، منطقه را وارد مرحله جنگی كرده كه هیچ كشوری از تبعات خطرناك آن در امان نخواهد ماند.
وی با اشاره به ناممكن بودن كنترل اوضاع در صورت بروز جنگ افزود كه جمهوری اسلامی ایران خواسته ها و مطالباتی دارد، كه بر حق است و از این حقوق مشروع خود عقب نمی نشیند و از آن هم دفاع می كند و پیروزی در نهایت از آن جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
وی تاكید كرد كه ما (عراق) بارها گفته ایم و بازهم تكرار می كنیم كه آمریكا باید برای حل مشكلات و اشكالاتی كه وجود دارد به گفت وگو روی بیاورد و نه اینكه به قدرت تسلیحات و زبان سلاح تكیه كند.
المالكی عوامل اصلی بحران جاری بین آمریكا و ایران را برخی كشورهای عربی و رژیم صهیونیستی برشمرد و گفت كه ما می دانیم كه این فضای نظامیگری كه شاهد هستیم متاسفانه برخی از كشورهای عربی و رژیم صهیونیستی در پس آن قرار دارند.
به گفته وی، برخی از كشورهای عربی به خاطر پاره ای نگرش های فرقه ای و رژیم صهیونیستی به دلیل ترسی كه از جمهوری اسلامی ایران و محوری كه جمهوری اسلامی ایران آن را در منطقه و جهان عرب رهبری می كند، در پی سوق دادن منطقه به سوی جنگ هستند.
وی درباره خطرات جنگ احتمالی گفت كه خطرناك بودن این جنگ در آن است كه یك جنگ بطور همزمان فرقه ای، دینی، سیاسی و اقتصادی خواهد بود و البته پیروز آن كسی است كه بر خدا توكل و به نیروی ملت اش تكیه كند.
به گفته وی، جمهوری اسلامی ایران در طول سنوات گذشته بارها از چنین شرایط سختی با ایثارگری و تحمل مشقت ها و تحریم ها عبور كرده و این بار نیز از این بحران به سلامت عبور خواهد كرد.

** اگر آمریكا از تهدید ایران دست بردارد راه حل وجود دارد
نخست وزیر عراق در خصوص دیدار اخیرش با «دیوید ساترفیلد» معاون وزیر امور خارجه آمریكا در بغداد سوال شد و گفت كه ساترفیلد را مدت های زیادی است كه می شناسم و در جلسه هم به صورت آرامی دیدگاه های آمریكا را مطرح كرد.
نوری المالكی اضافه كرد كه به رغم اینكه ساترفیلد به صورت آرامی سخن می گفت اما در بطن صحبت هایش می خواست نوعی پیام تهدید را منتقل كند و تلویحا از نتائج و تبعات عدم تن دادن ایران به خواسته های آمریكا سخن می گفت.
این رهبر سیاسی عراق تاكید كرد كه به صراحت به او گفتم اگر از تحریك و تهدید ایران دست بردارید و به میزمذاكره برگردید امكان مذاكره وجود دارد.
وی خطاب به ساترفیلد ادامه داد كه آمریكا از این گونه اقدامات تحریك و تهدید و آوردن تسلیحات و ناوهای جنگی به منطقه دست بردارد زیرا با زور سلاح و تهدید واشنگتن نمی تواند از ایران به نتیجه برسد و جمهوری اسلامی ایران نیز هرگز به خواسته های آمریكا تن نمی دهد و سر میز مذاكره نمی نشیند.
المالكی تاكید كرد كه ایران هرگز با این شرایط به خواسته های آمریكا تن نداده و خود را از محیط پیرامونش منزوی كرده و دور خودش را پیله بزند و پرچم تسلیم را بالا ببرد.
نخست وزیر عراق اضافه كرد كه به معاون وزیر امور خارجه آمریكا گفته است كه از زبان تهدید دست بردارید امكان یافتن راه حلی برای مشكلات وجود دارد.
نوری المالكی و دیوید ساترفیلد چهارشنبه گذشته (18 اردیبهشت ماه) در بغداد دیدار و گفت وگو كردند.
ساترفیلد در بغداد علاوه بر المالكی با سید عمار حكیم رهبر جریان حكمت و تعدادی از رهبران سیاسی و مقامات عراقی دیدار و گفت وگو كرد.
در همین حال، نوری المالكی دبیركل حزب الدعوه و رهبر ائتلاف دولت قانون، روز جمعه نیز با صدور بیانیه ای با هشدار نسبت به عواقب افزایش تنش میان آمریكا و ایران، خواستار پایان بحران از طریق گفت و گو و دوری جستن از تحمیل وضعیت و عمل انجام شده و استفاده از زور شده بود.
وی گفته بود: افزایش تهدیدات نظامی و به صدا درآمدن طب جنگ در منطقه و تهدید تلویحی به مقابله نظامی به همراه تحریم های اقتصادی یكجانبه از طرف آمریكا علیه كشور همسایه ما جمهوری اسلامی ایران با قوانین و عرف بین الملل در تضاد است و پیامدهای خطرناك خواهد داشت.
نخست وزیر اسبق عراق، سیاست عدم پایبندی آمریكا به تعهدات بین المللی و اعلام جنگ و تحمیل محاصره اقتصادی و تحریم به ملت مسلمان ایران مانند آنچه كه پیش تر علیه ملت عراق انجام شد، را مخالف مقررات بین المللی و ساختارهای قانونی آن و به منزله فروپاشی نظام جاری بین الملل و حاكمیت هرج و مرج در جهان دانسته بود.
نوری المالكی برای چندمین بار، تحریم و محاصره اقتصادی را كه ملت ها قربانی نخست آن هستند رد كرد و گفت: استفاده از شیوه زور و تهدید علیه كشور همسایه ما ایران، نقض آشكار قوانین بین المللی و اقدام علیه یك كشور مستقل و دارای حاكمیت ملی است و اقدامی آشكارا خصمانه علیه ملتی مسلمان است كه زانو زدن، كرنش كردن و تسلیم شدن را نمی پذیرد.
دبیركل حزب الدعوه اسلامی عراق تاكید كرد: ملت هایی كه دارای اراده مستقل هستند را نمی توان با راه انداختن ناوگان ها و كشتی های جنگی مقهور كرد. تاریخ دلایل و شواهد بسیار دارد كه ثابت می كند تجاوز و زورگویی در برابر ملت های آزاد و صاحب اراده، كاری از پیش نخواهد برد.
خاورم 8*353*380