ساری - ایرنا - قیمت مرغ در مازندران به عنوان یكی از قطب های تولید این ماده پروتئینی كشور كه زمانی نه چندان دور تا 170 هزار ریال در هر كیلوگرم رسیده بود، همزمان با ماه مبارك رمضان و ورود برداشتی های جدید مرغداری ها در سراشیبی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هم اكنون هر كیلوگرم گوشت مرغ آماده طبخ در بازارهای مازندران حدود 10 تا 11 هزار تومان عرضه می شود كه دستكم 10 تا 15 درصد كمتر از قیمتی است كه ستاد تنظیم بازار تعیین كرده است.
روند كاهشی قیمت مرغ كه از هفته پیش آغاز شده بر اساس پیش بینی كارشناسان و دست اندركاران بازار به خاطر پیشی گرفتن عرضه از تقاضا طی روزهای آینده هم ادامه خواهد یافت.
از آنجایی كه قیمت گوشت مرغ در سال های گذشته همزمان با ماه رمضان با وجود اتخاذ تدابیر مختلف افزایشی می شد ، كاهش قیمت در رمضان سال جاری با توجه به وضعیت بازار برای مصرف كنندگان تعجب برانگیز شده است.
بر اساس آمارهای رسمی ، روزانه 180 تا 200 تن گوشت مرغ در مازندران مصرف می شود.
رئیس اتحادیه مرغداران مازندران با تایید روند كاهشی قیمت مرغ در این استان ، علت آن را افزایش عرضه اعلام كرد.
عطاالله حسن زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت كه تداوم این روند كاهشی باعث ضرر مرغداران شده و كاهش تولید را برای دوره های بعدی به همراه خواهد داشت.
وی توضیح داد : قیمت تمام شده مرغ در مرغداری ها 81 هزار ریال است كه با هزینه های بعدی اگر قرار باشد به صورت پیش سرد به دست مصرف كننده برسد باید 125 هزار ریال عرضه شود.
او افزود : در حال حاضر قیمت مرغ در فروشگاههای حدود 100 تا 110 هزار ریال است و با این روند مرغداران در هر كیلوگرم بین 10 تا 11 هزار ریال متضرر می شوند.
**كم شدن مصرف در جامعه
حسن زاده علت به هم ریختن تعادل در بازار و كاهشی شدن قیمت مرغ در مازندران را تحریك هر دو سر عرضه و تقاضا در ماههای گذشته دانست و توضیح داد : در پی افزایش قیمت مرغ در اواخر سال گذشته ، انگیزه مرغداران به خاطر افزایش سوددهی بالا رفت كه نتیجه آن جوجه ریزی بیشتر بود كه هم اكنون به عرضه بیشتر انجامیده است.
وی افزود : در عین حال افزایش قیمت مرغ در همین مدت اگر چه به تحریك تولید بیشتر انجامید ولی باعث كاهش میزان مصرف در جامعه شد و بازار در حال حاضر كشش میزان عرضه را ندارد و قیمت كاهشی شده است.
رییس اتحادیه مرغداران آمار جوجه ریزی دوره ای مرغ در كشور را حدود 150 میلیون قطعه اعلام كرد و گفت كه 10 تا 11 درصد از این تولید مربوط به استان مازندران است.
وی افزود : اگر ستاد تنظیم بازار بموقع برای خرید تولید مازاد وارد عمل نشود ، تولیدكنندگان برای دوره بعد رغبتی برای جوجه ریزی نخواهند داشت و نیمه دوم سال بار دیگر با كاهش تولید ، قیمت ها نیز افزایشی خواهد شد.
حسن زاده در عین حال قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار برای خرید مرغ پیش سرد در هر كیلوگرم 110 هزار ریال را به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده ناشی از گرانی نهاده ها از جمله سویا و جوجه یكروزه غیر كارشناسی دانست و گفت : در شرایط فعلی تولیدكنندگان رغبتی برای فروش مرغ با این قیمت به ستاد تنظیم بازار را ندارند.
** شروع خرید مرغ مازاد از بازار
مدیرعامل شركت پشتیبانی امور دام سازمان جهاد كشاورزی مازندران هم گفت : با روند كاهشی قیمت مرغ از دو هفته پیش ، این شركت فراخوان خرید تولید مازاد تولیدكنندگان را به اتحادیه ارسال كرد.
سید مصطفی ابراهیمی قیمت مصوب ستادتنظیم برای خرید مرغ مازاد از مرغداران را برای هر كیلوگرم 110 هزار ریال اعلام كرد و افزود : برای خرید 700 تن مرغ مازاد تولیدكنندگان با ستاد تنظیم بازار قرارداد منعقد شد ، ولی تاكنون به دلیل اعتراض مرغداران به این قیمت، خرید به میزان تعهد انجام نشده است.
برابر آمارهای رسمی ، بیش از 2 هزار و 300 واحد مرغداری در استان مازندران وجود دارد كه سالانه با تولید بیش از 180 هزار تن گوشت مرغ حدود 12 درصد گوشت سفید كشور را تامین می كند.
** كاهشی شدن قیمت گوشت قرمز
گزارش خبرنگار ایرنا از بازار مازندران همچنین نشان می دهد كه این روزها با كاهش تقاضا برای خرید ، قیمت گوشت قرمز هم در این استان كاهشی شده است.
بر اساس این گزارش ، هر كیلو گوشت گوسفندی كه سال گذشته افزایش بیش از دو برابری را تجربه كرد و از از 400 تا 450 هزار ریال به یك میلیون تا یك میلیون و 110 هزار ریال رسیده بود ، اكنون بین 750 تا 850 هزار ریال عرضه می شود.
همچنین هر كیلوگرم گوشت گوساله هم كه تا یك میلیون و 200 هزار ریال عرضه می شد ، هم اكنون به 800 تا 900 هزار رسال كاهش یافته است .
رئیس اتحادیه قصابان مازندران با تایید روند كاهشی قیمت گوشت قرمز ، علت آن را كاهش تقاضا در بازار از یك سو و توزیع گوشت منجمد و تازه با نرخ ستاد تنظیم بازار از سوی دیگر اعلام كرد.
سید كاظم اصغرنژاد به خبرنگار ایرنا گفت : هم اكنون قیمت هر كیلوگرم گوشت گوساله و بره به طور میانگین 950 تا یك میلیون ریال ، گوشت گاو و گوسفند میش هم 900 هزار ریال است.
وی گفت : البته در بعضی از قصابی ها نیز گوشت قرمز مخلوط با نرخ 600 تا 700 هزار ریال نیز عرضه می شود كه علت آن لاغر بودن گوسفند و گاو ذبح شده است.
اصغرنژاد با اعلام این كه قیمت گوشت قرمز نسبت به اوایل سال جاری حدود 10 تا 15 درصد كاهش نشان می دهد ، افزود : قیمت هركیلوگرم گوسفند زنده در حال حاضر 390 تا 430 هزار ریال در میادین دام استان است.
در مازندران افزون بر 350 واحد صنعتی پروار بندی گوساله و گوسفند فعال است كه سالانه 57 هزار تن گوشت قرمز تولید می كنند.
6982/1654