تهران – ايرنا – يك استارت آپ‌ نانويي موفق به توليد پانسماني براي درمان زخم‌هاي ديابتي و سوختگي با راندمان بالا شده است.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، اين استارت آپ براي نخستين بار در چالش‌هاي نوآوري و فناوري ستاد ويژه توسعه فناوري نانو و چالش فناورانه «زخم پوش‌هاي زخم پاي ديابتي» توانست جزو برترين استارت آپ‌هاي اين برنامه قرار گيرد.
شتابدهنده شزان در جريان فن بازار زخم پوش‌هاي مبتني بر نانو الياف كه در جريان دومين كنفرانس بين المللي نانو الياف در دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد، علاقه‌مند به سرمايه‌گذاري بر روي اين استارت آپ شد و از دي ماه 1396 تا كنون اين گروه استارتاپي با سرمايه گذاري اين شتابدهنده فعاليت خود را ادامه داده است.
بر اساس اين گزارش، اين استارتاپ موفق به توليد پانسمان با نانو الياف سلولز ميكروبي شده است. پانسماني كه براي درمان زخم‌هاي ديابتي و سوختگي كاربرد دارد. اين پانسمان با به كار بردن فناوري‌نانو باعث بهبود راندمان التيام زخم نسبت به ساير پانسمان‌ها مي‌شود.
همچنين اين محصول نسبت به پانسمان‌هاي خارجي هزينه كمتري دارد ضمن اينكه، مزيت ديگر اين محصول نسبت به نمونه‌هاي مشابه خارجي سرعت توليد و تكرارپذيري آن است كه سبب مي‌شود توليد صنعتي آن با راندمان بهتري انجام شود.
استفاده از اين پانسمان طول دوره درمان بيماري را كاهش مي‌دهد كه اين موضوع باعث كاهش هزينه‌هاي درمان نيز مي‌شود. علاوه بر اين به دليل دارا بودن ساختار شفاف پزشك مي‌تواند وضعيت زخم را بررسي و روند درمان را بهتر مديريت كند. همچنين اين پانسمان به دليل نانو ساختار بودن مي‌تواند مدت زمان طولاني‌تري روي زخم قرار گيرد و در عين عبور اكسيژن به سطح زخم از ورود ميكروارگانيسم‌ها به سطح زخم جلوگيري كند.
جنس پانسمان نيز سلولزي است كه از سنتز باكتري توليد شده است. در حال حاضر اين محصول مجوز نانو مقياس را دريافت كرده و تست‌هاي حيواني را نيز با موفقيت پشت سر گذاشته است و به زودي پس از دريافت مجوز از سازمان غذا و دارو وارد بازار مي‌شود.
علمي**1836**1485