تهران- ایرنا- بهنام صفوی خواننده جوان موسیقی پاپ است كه سال های زیادی در این زمینه فعالیت داشت و در این حوزه آثار ماندگار و دلنشینی را از خود بر جای گذاشت و او از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار بود، به گونه ای كه طرفدارانش وی را سلطان آرامش موسیقی ایران نامیدند.

به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا، «بهنام صفوی» خواننده موسیقی پاپ كه در چندین ماه گذشته درگیر مراحل درمانی عارضه مغزی بود در اصفهان در گذشت.» این جمله، خبری بود كه صبح امروز رسانه های مختلف آن را بازتاب دادند و غم غریبی را بر دل های طرفداران و اهالی موسیقی پاپ نشاندند.

بهنام صفوی در 1362 خورشیدی در شهر شیراز چشم به جهان گشود. او دوران كودكی خود را در بندر ماهشهر گذراند و در همان جا به تحصیل پرداخت. پس از اتمام مقطع متوسطه با قبولی در رشته مهندسی عمران به تهران رفت و فصل جدیدی از زندگی خویش را آغاز كرد. بهنام از همان دوران كودكی علاقه خاصی به موسیقی داشت و با یادگیری سازه های كوبه ای و پیانو به دنیای موسیقی قدم گذاشت.

او همزمان با تحصیلات دانشگاهی نخستین آلبومش را با نام «عشق من باش» در 1388 خورشیدی روانه بازار كرد. از آن پس بهنام صفوی با برگزاری كنسرت های داخلی و خارجی طرفداران زیادی را به خود جذب كرد و از محبوبیت بالایی در میان آنان برخوردار شد. صفوی در خصوص كنسرت ها و برگزاری آنها معتقد بود: «به نظر من مخاطبان كنسرت های پاپ به سه دسته عمده تقسیم می شوند، دسته نخست كه از طرفداران خواننده هستند و صرفا به خاطر خواننده مورد علاقه خود به كنسرت می آیند و این گروه در بهترین حالت 20 درصد سالن ها را پر می كنند اما گروه دوم افرادی هستند كه مخاطبان ثابت كنسرت ها محسوب می‌شوند و آنچنان برایشان تفاوتی ندارد كه خواننده چه كسی است كه این گروه هم حدود 30 دردصد مخاطبان را شامل می شوند، اما گروه سوم كه معمولا 50 درصد سالن را به خود اختصاص می دهند بر اساس یك «موج» كه تحت تاثیر یك یا 2 آهنگ شكل گرفته اند خود را به سالن های كنسرت می رسانند. شاید تا10 سال پیش مردم وقتی نوازنده را روی استیج می دیدند كلی ذوق می كردند اما الان شرایط خیلی فرق كرده است و مردم برای تماشای اتفاقات خاص و جالب به كنسرت ها می آیند.»

بسیاری از اهالی موسیقی بهنام را جزو بهترین خوانندگان پاپ می شناسند. وی همچنین در 1385 خورشیدی قطعه «تمنا» را روانه بازار موسیقی كرد كه اقبال با او یار بود و مورد استقبال فراوان قرار گرفت. بهنام در این خصوص می گوید: «د‌‌‌غد‌‌‌غه خواند‌‌‌نم از فعالیت‌ هایی كه برای گروه سرود‌‌‌ مد‌‌‌ارس د‌‌‌اشتم شروع شد‌‌‌ آن موقع به عنوان تك خوان فعالیت د‌‌‌اشتم اما به صورت جد‌‌‌ی خواند‌‌‌ن را از 1385 خورشیدی با آهنگ تمنا شروع كرد‌‌‌م.»

طرفداران او می گویند صدای بهنام صفوی شباهت زیادی به صدای رضا صادقی دارد اما بهنام خود در این باره می گوید: «خیلی‌ ها گفتند‌‌‌ صد‌‌‌ای من شبیه صد‌‌‌ای رضا صادقی است، یكسری حرف‌ های عجیب و غریب، مثل اینكه من و رضا با هم چالش د‌‌‌اریم و… كه همه این صحبت‌ ها شایعه‌ ای بیش نبود‌‌‌.»

هواداران صفوی برای او نام های هنری مختلفی از جمله پسر مودب موسیقی ایران و سلطان آرامش را برگزیده بودند و بهنام را شخصیتی متین و با آرامش می شناختند. این خواننده الگوی خود را در موسیقی بی كلام «ونجلیز، یانی، ژان میشل ژار» و در موسیقی‌ های باكلام همه‌ سبك هایی كه خوب بودند، می دانست. «خسته شدم، غرور، رفیق نیمه راه، بی تو امشب، تبریك، بی قرار و دل خسته، بهونه، دل آشنا، ماه من، من و تو، آرامش، بی نظیر، فهمید، اولین قرار و چندبار عاشق شدی» از جمله آلبوم هایی است كه با خوانندگی بهنام صفوی منتشر شد.

بهنام كه در زندگی همیشه تمامی سعی خود در جهت دیده شدن می كرد بخت و اقبال با او یار نشد و از 1392 خورشیدی به ضایعه مغزی دچار و چندین بار مجبور شد زیر تیغ جراحی های مختلف قرار بگیرد اما این بیماری مانع نشد تا او از فعالیت خود باز بماند. بهنام پس از عمل خود در 1394 خورشیدی، آلبوم جدیدش را با نام «معجزه» روانه بازار كرد و باز هم كنسرت ها و اجرای بسیاری را در شهرهای مختلف كشور به اجرا درآورد.

بیماری او به نوعی با بهنام عجین شده بود به طوری كه در 1396 خورشیدی باز حال این هنرمند نامساعد شد و این بار برای عمل و درمان به آلمان سفر كرد و در آنجا به وسیله پورفسور مجید سمیعی تحت عمل جراحی قرار گرفت. پدر بهنام درباره بیماری بهنام صفوی گفته بود: «بهنام تومور مغزی دارد و به احتمال پزشكان این تومور روی مخچه او اثر گذاشته است.»

این خواننده پس از عمل جراحی و گذراندن دوران نقاهت به ایران بازگشت و دوره های شیمی درمانی و روند ادامه درمان خود را پیگیری كرد. بهنام صفوی درباره بیماری خود گفته بود: «قبل از اینكه بخواهم در خصوص موسیقی حرف برنم، دوست دارم درباره بركاتی كه ابتلای من به بیماری كه به آن دست وپنجه نرم می كنم برای زندگی شخصی من داشت، نكاتی را عرض كنم. پس از اینكه به این بیماری سخت مبتلا شدم، به خوبی یك موضوعی كه تا پیش از این به عنوان یك شعار برایم معنا داشت، رنگ زیبای واقعیت به خود گرفت و آن هم این است كه چقدر فرصت زندگی كم است و چرا آن طور كه باید با یكدیگر مهربان نیستیم، دوست دارم یكبار با قاطعیت این جمله را به خیلی ها كه به عنوان یك شعار مطرح می كنند، بگویم كه زندگی ارزش نامهربانی را ندارد.»

** سرانجام بهنام صفوی
بهنام صفوی خواننده موسیقی پاپ پس از مدت‌ها دست و پنجه نرم كردن با بیماری سرطان در 36 سالگی در شهر اصفهان دیده از جهان فرو بست.

پژوهشم**9117**2002**9131