به گزارش ايرنا نان به عنوان سنگ بناي معيشت مردم از ساليان بسيار دور در ميان خانواده ها، تقدس و جايگاه خاصي داشته و نگاه مردم را از بعد مذهبي و اخلاقي با خود همراه كرده است.
با وجود تغيير در سبك زندگي و تغذيه مردم از سنتي به صنعتي هنوز ذائقه آنها بر تغذيه با نان در انواع مختلف بوده و لازم است سازو كاري براي ارتقاي كيفيت نان توليدي نانواها در نظر گرفته شود.
شهروندان دزفول انتظار دارند با هر بار افزايش قيمت نان تغييري در كيفيت نيز مشاهده كنند كه البته اين موضوع كمتر ديده شده است.
يكي از شهروندان دزفول ضمن ابراز نارضايتي از رفتار برخي نانوايي ها هنگام اعتراض مردم نسبت به كيفيت نان مي گويد: با وجود افزايش قيمت نان ولي خبري از ارتقاي كيفيت نيست.
رضا مرادي افزود: در برخي نانوايي ها نه تنها كيفيت افزايش نيافته بلكه با كم كردن ميزان خمير از لحاظ وزني، نان كمتري به مردم ارائه مي شوند.
وي با بيان اينكه ريزش نان در منازل به نسبت انتظارات زياد است، ادامه داد: متاسفانه به دليل كيفيت پايين، بخشي از نان خريداري شده دور ريخته مي شود.
محمد رضا عرفي زاده يكي از نانوايان شهرستان دزفول نيز دليل كيفيت پايين نان را پايين بودن كيفيت آرد عنوان كرد و گفت: اگر آرد با كيفيت در اختيار نانوايان قرار گيرد به طور قطع كيفيت نان نيز افزايش مي يابد.
اين درحالي است كه رئيس اداره تعزيرات حكومتي شهرستان دزفول در نشست كارگروه آرد و نان دزفول، آرد اين شهرستان را از بهترين آردهاي موجود عنوان كرد و اظهار داشت: كم كاري صنف نانوايان بايد مرتفع و در پخت نان دقت بيشتري شود.
** نانوايان دزفول نياز به آموزش دارند
موسي منصوري ادامه داد: موضوع كيفيت نان دزفول از 6 سال پيش در نشست هاي مختلف مطرح بوده ولي هنوز راهكار درستي براي رفع اين مشكل درنظر گرفته نشده است.
وي با بيان اينكه كيفيت پايين نان دزفول بر هيچ شهروندي پوشيده نيست، افزود: قرار بود دوره هاي آموزشي براي نانوايي هاي اين شهرستان برگزار و از اساتيد موفق ديگر شهرها براي آموزش استفاده شود.
وي گفت: نانوايي ها بايد به صورت دوره اي از آموزش هاي لازم برخوردار شوند چرا كه نان توليد دزفول پس از ساعتي امكان استفاده ندارد.
رئيس اداره تعزيرات حكومتي شهرستان دزفول افزود: پنج فقره پرونده كم فروشي واحدهاي نانوايي از ابتداي امسال تاكنون به تعزيرات حكومتي ارسال شده و واحدهاي متخلف چهار ميليون و 118 هزار ريال جريمه شده اند.
** دلايل كاهش كيفيت نان بررسي و رفع شوند
رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول نيز در نشست كارگروه آرد و نان دزفول با تاكيد بر لزوم ارتقاي كيفيت نان در اين شهرستان گفت: دلايل كاهش كيفيت نان در دزفول بررسي و رفع شوند تا نان باكيفيت در اختيار شهروندان قرار گيرد.
مهراب عبدالهي افزود: در نشست هاي پيشين مقرر شده بود براي سلامت مردم و رعايت بهداشت، به جاي استفاده از پاكت پلاستيكي از پاكت پارچه اي براي حمل نان از نانوايي به خانه استفاده شود ولي هنوز جايگزين مناسبي مطابق با تاييد مركز بهداشت پيدا نشده است.
وي گفت: 255 مورد بازرسي از اسفندماه سال گذشته تاكنون از واحدهاي نانوايي شهرستان دزفول انجام شده كه 22 مورد تخلف ثبت شده و17 پرونده به تعزيرات حكومتي ارجاع داده شده است.
رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول از تعطيلي 2 واحد نانوايي در شهرستان دزفول طي اين بازرسي ها خبر داد و افزود: واحدهاي متخلف 32 ميليون و 190 هزار ريال جريمه شدند.
** تذكرات لازم درخصوص كيفيت نان به نانوايان داده شد
نماينده اتحاديه نانوايان دزفول نيز در اين نشست گفت: هر عدد پاكت پارچه اي براي حمل نان 80 هزار ريال است كه به دليل قيمت بالاي آن مورد استقبال شهروندان قرار نگرفته است.
كاظم ابراهيمي افزود: 39 بازرسي مشترك و 24 بازرسي توسط بازرسان اتحاديه از 20 اسفندماه پارسال تا 20 فروردين امسال از واحدهاي نانوايي دزفول انجام شده و به بيشتر واحدها تذكرات لازم در خصوص كيفيت نان و ساعت كار داده شده است.
وي اظهار داشت: اتحاديه نانوايان دزفول اخيرا اقدام به اهداي 35 هزار و 200 قرص نان، 12 هزار و 100 كيسه خالي، 70 كيلوگرم كلوچه محلي و 83 كيسه آرد به ارزش ريالي 11 ميليون و 428 هزار ريال به سيل زدگان كرده است.
بي توجهي به ارزش و اهميت نان از يك سو و پايين آمدن كيفيت آن از سوي ديگر موجب افزايش دور ريز اين ماده غذايي در جامعه شده است، كه اميد است با افزايش كيفيت ديگر شاهد چنين مشكلاتي نباشيم.
7278/3022
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۴
دزفول - ايرنا - با وجود برگزاري نشست هاي مختلف براي حل مشكل كيفيت نان شهرستان دزفول، همچنان مسئولان و شهروندان نسبت به كيفيت نان توليدي معترض هستند.