به گزارش ایرنا در این نمایشگاه مشترك كه آثاری از كشورهای ژاپن، هند، كامبوج، اندونزی، سنگاپور، اردن، آذربایجان، سوریه و عربستان سعودی ارایه شده است 15 اثر متعلق به دوران هخامنشی تا صفویه، با همت موزه ملی ایران به نمایش گذاشته شده است.
قدیمی ترین اثر به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه، لوح بنای یادبود داریوش از شوش است كه متعلق به سال 520 پیش از میلاد است كه قلمرو اولین امپراطوری تمدن آسیا و جهان معرفی شده است.
در این نمایشگاه آثاری از ریتون های دوره اشكانی، شیشه های ساسانی، چینی های آبی، سفید و سفال و كاشی زرین فام از محوطه های تخت سلیمان، گرگان، حاجی آباد فارس و شوش كه شواهد روشنی بر ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی بین دو كشور ایران و چین است به نمایش در آمده است.
وزرای تبلیغات و فرهنگ و گردشگری چین به همراه سفرا، دیپلمات های خارجی مقیم پكن و نمایندگان هیات های اعزامی از كشورهای آسیایی در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه حضور داشتند.
آثار به نمایش در آمده ایرانی در موزه ملی چین، مورد توجه ویژه وزیر فرهنگ و گردشگری و تبلیغات چین قرار گرفت.
از جمهوری اسلامی ایران هم محمد كشاورز زاده سفیر ایران در چین و جبرییل نوكنده رییس موزه ملی ایران در آیین گشایش این نمایشگاه حضور داشتند.
نمایشگاه درخشش تمدن های آسیایی از 23 اردیبهشت تا 20 مرداد 1398 هر روز از ساعت 9 تا 17 به استثنای دوشنبه ها در موزه ملی پكن پذیرای علاقه مندان است.
**آساق**1904**
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۵
پكن- ایرنا- نمایشگاه 'درخشش تمدن آسیایی' با حضور 400 اثر از 22 كشور از جمله لوح بنای یادبود داریوش در موزه ملی چین در پكن گشایش یافت.