تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۲

سنندج - ايرنا - توت فرنگي كه در كردستان به طلاي سرخ شهره است با رسيدن فصل برداشت و ورود نوبرانه آن به بازار، پا به خانه هاي مردم گذاشته است.

استان كردستان به عنوان بزرگترين توليد كننده توت فرنگي كشور داراي سه هزار و 300 هكتار باغ است و 12 هزار بهره بردار از چند روز قبل برداشت محصول خود را آغاز كرده اند.
مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي كردستان گفت: امسال پيش بيني مي شود كه بيش از 46 هزار تن محصول توت فرنگي از مزارع استان برداشت شود كه اين ميزان نسبت به سال گذشته 12 درصد بيشتر است.
زاهد حاجي ميرزايي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: پيش بيني برداشت سال جاري در مقايسه با پيش بيني اوليه حدود 50 هزار تن (ظرفيت واقعي برداشت) حدود پنج درصد كاهش دارد كه مهمترين علت آن بروز سرمازدگي و تگرگ در فروردين و اوايل ارديبهشت است.
وي با اشاره به كيفيت بالاي محصول توت فرنگي كردستان افزود: در اين استان شهرستان ‌هاي سنندج، كامياران، مريوان و سروآباد به ترتيب بيشترين ميزان توت‌ فرنگي را توليد مي‌كنند.
حاجي ميرزايي اضافه كرد: جنس خاك و آب و هواي كردستان براي كشت اين محصول بسيار مناسب بوده و بهره برداران هر سال بخشي از زمين هاي خود را به كشت ارقام مختلف اين محصول از جمله پاروس، كوئين‌اليزا، ديامنت و ديگر ارقام اختصاص مي دهند.
به گزارش ايرنا، زمان برداشت توت فرنگي در كردستان از اواخر ارديبهشت شروع و تا پايان خرداد ماه تداوم دارد.
استان كردستان با داشتن بيش از يك ميليون و 110 هزار هكتار زمين قابل كشت يكي از قطب هاي كشاورزي در غرب كشور به شمار مي آيد.
استان كردستان داراي 42 هزار هكتار اراضي باغي با 70 هزار بهره بردار است كه سالانه بيش از 300 هزار تن انواع محصولات باغي در آنها توليد مي شود.
3034/9102