اقصي نخشي پور روز دوشنبه در كارگروه مديريت پسماند سردشت با اشاره به وجود 90 هزار هكتار جنگل در اين شهرستان اظهار داشت: در نخستين گام و با توجه به نزديكي فصل تابستان بايد ستاد اطفاي حريق براي صيانت از اين اراضي جنگلي در برابر آتش سوزي در اين شهرستان تشكيل شود.
وي گفت: نيروهاي اداره منابع طبيعي در حالت آماده باش قرار دارند اما ظرفيت اين اداره به لحاظ كمبود نيروي انساني جوابگو نيست به همين خاطر تشكيل اين ستاد به منظور استفاده بهتر از ظرفيت هاي موجود يكي از ضروري ترين مواردي است كه در بخش حفاظت از جنگل ها بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي اضافه كرد: آتش سوزي در جنگل ها به دلايل انساني و طبيعي يكي از مخاطرات هر ساله اين شهرستان است كه حراست از آنها به اقدامات پيشگيرانه و عملياتي نياز دارد.
نخشي پوردر رابطه با مديريت جامع پسماند اين شهرستان نيز گفت: شهرهاي جنگل نشين همواره با مشكلات ناشي از مديريت پسماند مواجه هستند كه در اين خصوص طرح جامع مديريت پسماند شهرستان به سرعت پيگيري و با ارايه طرح هاي امكان سنجي نسبت به جنگل ها با حساسيت بيشتري برخورد شود.
رييس اداره حفاظت محيط زيست سردشت نيز در اين كارگروه گفت: تغيير نگرش، فرهنگ استفاده اصولي از منابع طبيعي و منابع موجود و رعايت اصل صرفه جويي، جداسازي زباله هاي تر و خشك، بازيافت مواد تجديد پذير و غيره از جمله اقدامات در راستاي كاهش توليد زباله هستند.
خالد بايزيدي اظهار داشت: هر ساله در فصول گرما با آتش سوزي در سايت دفن زباله شهر سردشت و يا به نوعي خودسوزي مواجه هستيم كه باعث آلودگي بخشي از شهر مي شود و اين رويداد نارضايتي شهروندان را در پي دارد كه امسال بايد اقدامات و تمهيدات لازم در جهت جلوگيري از هرگونه آتش سوزي در اين مكان انديشيده شود.
وي در خصوص سايت دفن زباله شهر ربط نيز گفت: شهرداري ربط به جهت جلوگيري از هرگونه آلودگي و ساماندهي حيوانات مزاحم و ناقل بيماري بايد نسبت به حصاركشي و فنس كشي اين سايت اقدام كند.
بايزيدي افزود: شهرداري سردشت نيز نسبت به عقد قرارداد با شركت مشاور در زمينه مكان يابي و انجام طرح مطالعاتي مديريت پسماند اين شهر اقدام كند.
وي بيان كرد: زباله هاي عفوني و شيميايي جزو زباله هاي خطرناك و ويژه محسوب مي شوند كه بايد به بهترين شيوه بي خطرسازي و دفن شوند و در اين راستا با مطب ها و درمانگاه هايي كه از اين امر خودداري مي كنند شبكه بهداشت با آنها برخورد قاطع و جدي داشته باشد.
به گزارش ايرنا سردشت با 90 هزار هكتار جنگل و 30 هزار هكتار مرتع بيشترين جنگل هاي آذربايجان غربي را دارد.
هرساله به دليل بي احتياطي جنگل نشينان و كردشگران آتش سوزي هايي در جنگل هاي اين شهرستان به وقوع پيوسته و خسارات سنگيني برجاي مي گذارد.
7562/6185/2093
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۷
مهاباد- ايرنا- فرماندار سردشت گفت: صيانت از منابع ارزشمند جنگلي در اين شهرستان يك وظيفه همگاني بوده و همه خود را در قبال حراست از آنها مسوول بدانند.