به گزارش ایرنا المپیك به عنوان مهمترین رویداد ورزشی نزد كشورهای جهان مطرح است و همه می كوشند در وهله نخست بیشترین سهمیه حضور را اخذ كرده و سپس خوش رنگ ترین مدال ها را نصیب خود كنند.
این اهمیت حضور باعث شده تا استان های مختلف كشورمان نیز در تكاپوی دستیابی به بالاترین سهمیه ممكن برای حضور ورزشكاران نخبه خود در این بازی ها باشند.
از آنجا كه حضور موفق در المپیك بالاترین ارزیابی را نزد ورزش استان ها از نگاه وزارت ورزش و كمیته ملی المپیك خواهد داشت، بنابراین اهمیت قرار گرفتن این مهم باید در اولویت اجرایی ورزش استان قرار بگیرد.
هم اینك اغلب استان های كشور با تشكیل ستاد بازی های المپیك و پاراالمپیك با حضور مسئولان ارشد استان ، ضمن بررسی آخرین وضعیت ممكن، نسبت به رفع خواسته ها و دغدغه های این حوزه اقدام های لازم را انجام می دهند.
شناسایی شانس های اصلی كسب سهمیه، حمایت های مالی، رایزنی با فدراسیون های مربوطه، فراهم سازی فضای آرام و به دور از حاشیه برای آماده سازی نخبه های شانس سهمیه و بسترسازی های لازم برای موفقیت آنها در دستور كار این ستادها است.
با وجود اهمیت تشكیل این ستاد هماهنگی و اجرایی، هنوز در سطح استان همدان نسبت به تشكیل آن اقدامی نشده و این وضعیت برای همدان كه پیشینه به نسبت مطلوب در المپیك دارد، نامیمون و نگران كننده است.
در دوره گذشته بازی های المپیك (2016 - ریو) استان همدان تنها 2 نماینده داشت در شرایطی كه دستگاه ورزش همدان نام 18 ورزشكار را به عنوان مستعد حضور در این رویداد مهم مطرح ساخته بود.
در واقع همدان به نسبت المپیك 2012 لندن با كاهش سهمیه حضور ورزشكار مواجه شد و نتوانست عملكرد قابل قبولی را ارایه دهد.
مهمترین نكته در نحوه حضور همدان در بازی های المپیك نیز تغییر در رشته های ورزشی بود به طوریكه در المپیك قبل خبری از نماینده كشتی نبود و 2 نماینده همدان از رشته های تیراندازی و دوومیدانی بودند.
این تغییرات نشان داد كشتی استان همدان كه دارای سهمیه و كسب مدال در ادوار گذشته المپیك بود، ناگهان به خاموشی مطلق رسید.
اما حضور به نسبت موفق ورزش همدان در بازی های آسیایی 2018 جاكارتا اندونزی طی سال گذشته ، بارقه های امید را برای افزایش سهمیه حضور در المپیك 2020 توكیو را زنده كرد.
همدان در ووشو، قایقرانی، كبدی و تیراندازی بازی های آسیایی جاكارتا موفق به كسب نشان های رنگارنگ شد تا به این ترتیب امید برای حضور حداكثری در المپیك توكیو نیز پایدار باشد.
كسب حداكثر سهمیه و حضور موفق در المپیك 2020 توكیو نیاز به عزم جدی از سوی مسئولان اجرایی استان دارد تا در فضایی هماهنگ و منسجم بتوان زمینه موفقیت در این عرصه مهم جهانی را مهیا ساخت.
تشكیل ستاد استانی المپیك و پاراالمپیك می تواند ضمن ارزیابی دقیق و كارشناسانه در راستای برنامه ریزی موفق برای حضور در بازی های توكیو ، این مهم را به شكل مناسب و اصولی عملیاتی كند.
بهره مندی از نگاه و دیدگاه كارشناسان، بررسی آخرین وضعیت شانس های المپیكی ورزش همدان، اختصاص بودجه حمایتی به ملی پوشان، تامین خواسته های به حق ملی پوشان در مسیر آماده سازی بهتر و لزوم توجه به هیات های ورزشی شانس حضور در المپیك می تواند از محورهای تشكیل این ستاد استانی باشد.
بدون تردید ورزش همدان در المپیك و پارالمپیك 2020 توكیو حرف های زیادی برای گفتن خواهد داشت به شرط اینكه عزم استان عملیاتی شود.
7520/2087
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۶
همدان- ایرنا- در حالیكه اغلب استان های كشور در تكاپوی كسب حداكثر سهمیه حضور در بازی های المپیك و پاراالمپیك 2020 توكیو ژاپن هستند و حتی اقدام به تشكیل ستاد استانی كرده اند، هنوز مسئولان اجرایی همدان شكل رسمی برای فراهم سازی این رویداد صورت نداده اند.