تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۷

زنجان – ايرنا – رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان زنجان گفت: در حال حاضر در اين استان هيچ محصول تراريخته اي توليد نمي شود و مجوزي نيز براي انجام آن صادر نشده است.

به گزارش ايرنا، حسين جعفري روز سه شنبه در نخستين جلسه قرارگاه پدافند غيرعامل زيستي استان، افزود: محصولات تراريخته يا تغيير يافته ژنتيك، محصولي است كه ساختار ژنتيك آنها با هدف بهبود و تقويت صفات مطلوب مانند بهبود كيفيت غذايي، مقاومت به آفات و بيماري ها، افزايش كميت محصول يا حذف صفات نامطلوب از طريق روش هاي پيشرفته علمي و مهندسي ژنتيك اصلاح شده باشد.
وي با بيان اينكه امنيت غذايي دسترسي عموم مردم به مقادير كافي از مواد غذايي با كيفيت است، اظهار داشت: امنيت غذايي مهمترين چالش جوامع بشري است كه وجود آن، امنيت رواني و اجتماعي را به دنبال دارد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان زنجان گفت: رشد جمعيت، تغييرات اقليمي، گسترش شهرنشيني و به دنبال آن مصرف انرژي بيشتر و افزايش آلودگي، تقاضاي بيشتر منابع غذايي و تخريب منابع طبيعي از موانع و مشكلات تامين امنيت غذايي به شمار مي رود.
جعفري يادآوري كرد: در حال حاضر 83 درصد از جمعيت در حال رشد در كشورهاي در حال توسعه و 17 درصد نيز در كشورهاي توسعه يافته اتفاق مي افتد و در سال 2050 به توليد محصولات كشاورزي بيش از 70 درصد مقدار فعلي نيازمند خواهيم بود.
وي توسعه فناوري هاي زيستي در كشاورزي، كنترل چالش هاي پيش روي توليد در كشاورزي، اصلاح نباتات و استفاده از ظرفيت تنوع ژنتيكي موجودات، استفاده از فناوري هاي نوين را از راه هاي مقابله با چالش هاي پيش روي امنيت غذايي برشمرد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان زنجان گفت: در حال حاضر 78 درصد سويا، 64 درصد پنبه، 26 درصد ذرت و 24 درصد سطح زيركشت كلزاي جهان تراريخته است.
جعفري، برزيل را از عمده ترين توليد كنندگان محصولات تراريخته بيان كرد و افزود: آرژانتين، كانادا، هند نيز از جمله اين توليد كننده ها هستند.
به گفته وي، سوء تفاهم و بدبيني ايجاد شده نسبت به محصولات تراريخته، تاثير مسايل سياسي، زيرساخت ها و خلاء هاي قانوني، موارد مرتبط با تقاضاي مشتريان، عدم آگاهي مردم از مزايا و توجه بيشتر به معايب احتمالي آن، ترس از مشكلات ناشناخته بعدي در اثر دستكاري ژنتيكي از دلايل عدم استقبال برخي از كشورها براي كشت گياهان تراريخته است.
به گزارش ايرنا، جلسه قرارگاه پدافند غيرعامل زيستي براي نخستين بار امروز بعداز هفت سال برگزار شد.
9505/3088