مهدي فتحي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: يك هزار و 990 ميليارد و 203 ميليون ريال از اين ميزان خسارت به علت سرمازدگي و يك هزار و 83 ميليارد و 203 ميليون ريال نيز بر اثر بروز سيلاب به بهره برداران اين بخش وارد شده است.
«هفته اول ارديبهشت سال جاري برخي نقاط كردستان در رديف سردترين هاي مناطق كشور قرار داشتند بطوريكه روز يكشنبه اول ارديبهشت شهرستان دهگلان با دماي منفي 6 درجه زير صفر به عنوان سردترين و دوشنبه نيز دومين نقطه سرد كشور بابارشاني از توابع بيجار با سه درجه زير صفر بود.
استان كردستان در نيمه اول فروردين در 2 نوبت شامل سه تا 6 و 10 تا 13 فروردين شاهد بارش هاي متناوب باران و سيلابي شدن مسيل ها و رودخانه ها بود كه به صورت ميانگين حدود 84 ميلي متر بارندگي در اين استان ثبت شد»
وي اضافه كرد: در اثر اين بلاياي طبيعي 109 هزار و 969 هكتار از اراضي زراعي به ميزان 506 ميليارد و 76 ميليون ريال و 9 هزار و 991 هكتار از باغات به ميزان يك هزار و 596 ميليارد و 452 ميليون ريال بهره برداران خسارت ديدند.
فتحي افزود: ديگر خسارت هاي وارد شده به كشاورزان در اثر سيلاب و سرمازدگي اين استان شامل تلف شدن 535 راس دام به ميزان 11 ميليارد و 550 ميليون ريال است.
وي با بيان اينكه سيلاب به برخي زيرساخت هاي كشاورزي استان نيز 960 ميليارد و 58 ميليون ريال خسارت وارد كرد، گفت: اين خسارت ها در بخش هاي آبزي پروري، جاده هاي بين مزارع، سيستم آبياري تخت فشار، كانال ها و لوله هاي انتقال آب، بندها و سازه هاي آبخيزداري و صنايع كشاورزي است.
استان كردستان به دليل داشتن بيش از يك ميليون و 110 هزار هكتار زمين قابل كشت مرغوب و مستعد يكي از قطب هاي توليد محصولات كشاورزي بويژه گندم در غرب كشور به شمار مي رود و جايگاه دوم كشوري در توليد اين محصول را به خود اختصاص داده است.
3034/9102
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰
سنندج - ايرنا - مدير روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي كردستان گفت: طبق آخرين بررسي ها، خسارت ناشي از سرمازدگي و سيلاب به كشاورزان اين استان سه هزار و 74 ميليارد و 136 ميليون ريال بوده است.