اصفهان - ایرنا - معاون حفاظت و امور اراضی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: در سالجاری طرح حدنگاری در یك میلیون هكتار از اراضی ملی این استان با هدف كاهش زمین خواری و ثبت قطعی مالكیت ها اجرا می شود.

كاداستر (Cadastre) یا حدنگاری، نقشه ‌برداری ثبتی است كه ارزش حقوقی داشته باشد و بتوان بر اساس مرزهای آن سند مالكیت صادر كرد.
داریوش سعیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح در تمامی نقاط استان و بیشتر در مناطق جنگلی زاگرسی واقع در جنوب و غرب استان انجام می شود.
وی هدف از اجرای این طرح حفاظتی را تثبیت قطعی مالكیت دولت، جلوگیری از زمین خواری، پیشگیری از جعل اسناد اراضی ملی و دولتی، تضمین سرمایه گذاری در اراضی و شفاف سازی در پاسخگویی به استعلامات اشخاص حقیقی و حقوقی برشمرد.
معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی اصفهان خاطرنشان كرد: در سال گذشته 622 هزار هكتار از اراضی ملی استان تحت پوشش طرح كاداستر قرار گرفت و این طرح در سال های اخیر برای بالغ بر 2 میلیون هكتار از اراضی منابع طبیعی اجرا شده است.
سعیدی به برنامه ریزی برای اجرای كمربند حفاطتی به طول 200 كیلومتر در اراضی حساس به تخریب و تصرف در استان در سال جاری خبر داد و اظهارداشت: طرح یاد شده با هدف ایجاد حائل بین اراضی ملی و مستثنیات قانونی اشخاص و جلوگیری از دست اندازی به اراضی منابع طبیعی بوده كه بیشتر به صورت كمربند سبز، شاخص های بتنی اجرا می شود.
وی اضافه كرد: این طرح در تمامی استان بویژه در شاهین شهر، اصفهان، لنجان، كاشان و سمیرم عملیاتی خواهد شد.
معاون اداره كل منابع طبیعی اصفهان خاطرنشان كرد: در سال گذشته 123 كیلومتر كمربند حفاظتی در منطقه اجرا شد و در یك دهه گذشته تاكنون با اجرای یك هزار و 900 كیلومتر كمربند حفاظتی در استان 500 هزار هكتار از اراضی ملی استان حفظ شده است.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان به مركزیت شهرستان اصفهان با 24 شهرستان، مساحتی معادل 10.7 میلیون هكتار دارد كه بیش از 90 درصد از این مساحت را معادل 9.8 میلیون هكتار عرصه های منابع طبیعی و ملی و ازاین میزان حدود 403 هزار هكتار جنگل معادل (4 درصد) ، 6 میلیون هكتار مرتع معادل (64 درصد ) و 3 میلیون هكتار بیابان معادل ( 32 درصد) در بر گرفته است.
جنگل های استان اصفهان بطور عمده در دو شهرستان فریدونشهر با 40 هزار هكتار و سمیرم با 25 هزار هكتار قرار دارند و سرانه جنگل دركمتر از 0.1 هكتار است اما با وجود سطح كم تنوع گونه ای خوبی ( 35 گونه درختی ودرختچه ای) دارد.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در دو ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته كه ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می شود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
این استان واقع در مركز كشور دارای اقلیم خشك و نیمه خشك است و از این پهنه 3.2 میلیون هكتار معادل 32 درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشكیل داده كه به طور عمده در بخش های شمالی و شرقی آن پراكنش دارند، این اراضی مشتمل بر 16 كانون بحرانی فرسایش بادی است كه حدود یكهزار 100 هزار هكتار از سطح استان را به خود اختصاص داده اند.
6020/6026/