شيراز- ايرنا- كشت چغندر قندر به روش نشايي در منطقه كلوان از توابع دهستان خسرو شيرين شهرستان آباده، آغاز شد.

مدير زراعت سازمان جهاد كشاورزي استان فارس اعلام كرد: توسعه كشت هاي نشايي يكي از اولويت هاي سازماني وزارت جهاد كشاورزي است و بر اين اساس كشت چغندرقند با اين روش در سطح 300 هكتار براي نخستين بار در كلوان آباده چهارشنبه آغاز شد.
احمد دهقان در گفت و گو با ايرنا افزود: امسال بيش از 30 هزار هكتار از مزارع سبزي و صيفي استان فارس به كشت نشايي اختصاص يافته و محصولات به اين روش كشت خواهد شد.
وي ادامه داد: كاهش طول دوره رشد، كاهش مصرف آب، كاهش آفات و بيماري ها و كاهش هزينه هاي مرحله كاشت و برداشت از جمله مزاياي كشت نشايي است.
كارشناس مسئول چغندر قند در سازمان جهاد كشاورزي فارس نيز گفت: اگر كشت نشايي چغندرقند با تاخير انجام شود مشكلي ايجاد نمي شود و نشا در فروردين و ارديبهشت در خزانه تهيه و به زمين اصلي منتقل مي شود.
نصرالله آتشي شيرازي در مصاحبه با ايرنا اضافه كرد: يكي از مزاياي اصلي كشت نشايي اين است كه در خزانه تمام اقدامات انجام و با كاهش طول دوره رشد، اين محصول دو ماه زودتر از روش كاشت مستقيم برداشت مي شود.
عضو هيئت علمي مركز تحقيقات چغندر قند فارس نيز گفت: در روش نشاكاري 60 روز قبل از انتقال نشا به زمين زراعي، به ميزان يك ميليون و پانصد هزار بذر چغندر در يك درصد از زمين اصلي تهيه و پس از رشد به زمين اصلي منتقل مي شود.
يوسف آبادي با بيان اينكه با اجراي اين طرح از هدرروي بيش از 4 هزار متر مكعب آب در هكتار جلوگيري مي شود ادامه داد: سرعت رشد چغندر قند در اين حالت افزايش مي يابد ، بنابراين عملكرد اين محصول در هر هكتار در مقايسه با كشت مستقيم بذر 30 درصد افزايش خواهد يافت.
رئيس اداره امور فناوري هاي مكانيزه سازمان جهاد كشاورزي فارس نيز گفت: دستگاه نشا كار كاملا بومي كه توسط محققين استان فارس ساخته شده است براي كاشت نشاي چغندر قند مورد استفاده قرار گرفته و كشاورزان با اين دستگاه مي توانند هزينه هاي كاشت خود را به ميزان قابل توجهي كاهش دهند.
عليرضا پرويزي افزود: براي بهره گيري از دستگاه نشاكار چغندر قند، تسهيلات كم بهره و بخشي از آن هم بصورت بلاعوض به كشاورزان اختصاص مي يابد.
آباده در 275 كيلومتري شمال شيراز است.
9864/ 1876