پژمان صالحي فرد روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: پلاكت خون عمر كوتاه در حدود سه روز دارد و به همين دليل براي تامين پلاكت به اهداكنندگان تازه و اهداي خون يا پلاكت به صورت روزانه نياز است.
وي ادامه داد: به طور معمول در روزهاي ابتداي ماه مبارك رمضان تعداد مراجعه كنندگان براي اهداي خون كاهش مي يابد و همين موضوع موجب مشكل در تهيه فرآورده هاي خوني مانند پلاكت مي شود.
وي با اشاره به اينكه در فرآيند پلاكت فرزيس و پلاسما فرزيس از اهداكننده فقط پلاكت و پلاسما دريافت مي شود و خون به بدن فرد بازمي گردد، ابراز داشت: پايگاه انتقال خون شهر سمنان به دستگاه پلاسما فرزيس و پلاكت فرزيس مجهز است و اهداكنندگان مي توانند در صورت تمايل پلاكت و پلاسما اهدا كنند.
صالحي فرد تصريح كرد: استان سمنان ميانگين روزانه به 30 واحد پلاكت نياز دارد و با توجه به ملي بودن شبكه خون رساني در كشور، چند واحد پلاكت براي رفع نياز هموطنان بيمار از سمنان به تهران ارسال مي شود.
وي يادآور شد: اهداي خون منافاتي با روزه داري ندارد و فرد روزه دار در صورت داشتن شرايط بدني مناسب، مي تواند در زمان روزه داري خون اهدا كند.
وي اضافه كرد: روزه داران مي توانند با خوردن افطاري سبك و نوشيدن مايعات فراوان بعد از افطار براي اهداي خون به پايگاه هاي انتقال خون مراجعه كنند.
مديركل انتقال خون استان سمنان با بيان اين كه پايگاه انتقال خون در گرمسار در ماه مبارك رمضان تنها صبح ها فعال است، گفت: سه پايگاه انتقال خون در سمنان، شاهرود و دامغان در ماه رمضان علاوه بر صبح ها، در نوبت بعد از افطار از ساعت 21 تا 24 و در شب هاي قدر تا يك بامداد پذيراي اهداكنندگان خون است.
به گزارش ايرنا، سمنان استان اول كشور در شاخص اهدا به ازاي هر يكهزار نفر است، اين شاخص در كشور 27 و در استان سمنان 46 اهداكننده است و 79 درصد اهداكنندگان خون در استان اهداكننده مستمر هستند.
7342/6103
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۷
سمنان- ايرنا- مديركل انتقال خون استان سمنان، با بيان اين كه در ماه مبارك رمضان نياز به پلاكت خون بيشتر است، گفت: تمايل شهروندان در اين ماه مبارك اهداي پلاكت خون باشد.