تهران- ایرنا- محققان دریافتند آلودگی پلاستیك نوعی باكتری ساكن دریا را كه عامل تولید 10 درصد از اكسیژن است، از بین می‌برد.

در این تحقیقات مشخص شد آلودگی ناشی از پلاستیك در فرآیند فتوسنتر، رشد و تولید اكسیژن توسط باكتری Prochlorococcus اختلال ایجاد می‌كند.
باكتری Prochlorococcus فراوان‌ترین میكروارگانیسم دارای توانایی فتوسنتز در اقیانوس‌ها است و 10 درصد از اكسیژن زمین را از طریق فتوسنتز تولید می‌كند. این میكروارگانیسم در زنجیره غذایی اقیانوس اهمیت بسیاری دارد و نقش آن در چرخه كربن زمین حیاتی است.
محققان دو گونه از باكتری Prochlorococcus را كه در اعماق مختلف اقیانوس زندگی می‌كنند در آزمایشگاه در مجاورت آلودگی دو نوع پلاستیك متداول شامل كیسه‌های پلاستیكی خاكستری كه از جنس پلی اتیلن ساخته می‌شود و PVC مورد استفاده برای ساخت كفپوش‌های پلاستیكی قرار دادند. در این آزمایشات مشخص شد مواد شیمیایی پلاستیك موجب توقف رشد و كاركرد باكتری‌ها، كاهش اكسیژن تولیدی آن‌ها و همچنین تغییر توصیف بخش عمده‌ای از ژن‌های این میكروارگانیسم‌ها می‌شود.
به گفته محققان این آزمایش نشان می‌دهد برای درك اثر كامل آلودگی پلاستیك بر محیط زیست و شناسایی راهكارهای مناسب برای مدیریت این مشكل، لازم است اثر این نوع آلودگی بر گروه‌های میكروبی كلیدی از جمله میكروب‌های فتوسنتزكننده نیز مورد توجه قرار گیرد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Communications Biology منتشر شده است.
علمی **9259** 1055