«غلامحسین شافعی» روز چهارشنبه در این نامه پیشنهاد داده كه مهلت رفع تعهد ارزی صادركنندگان به روشهای موردقبول بانك مركزی تا پایان شهریورماه 98 تمدید شود و پس از آن بانك مركزی فهرست صادركنندگانی كه رفع تعهد ارزی نكردهاند را جهت اخذ مالیات به سازمان امور مالیاتی كشور ارسال كند.
همچنین در این نامه با اشاره به مهلت 30 روزه استرداد مالیات بر ارزشافزوده، درخواست شده تا بانك مركزی با اعلام ماهانه رفع تعهدات ارزی صادركنندگان به سازمان امور مالیاتی، زمینه بازپرداخت مالیات ارزشافزوده به صادركنندگان رفع تعهد كرده را فراهم كند.
از دیگر پیشنهادات اتاق ایران، كاهش كفایت برگشت ارزش پروانههای صادراتی با توجه به هزینههای تحمیلی ناشی از تحریمهای اقتصادی و همچنین قیمتهای غیرواقعی پایه صادراتی در بسیاری از كالاهاست.
به گزارش اتاق ایران، همچنین پیشنهاد شده مهلت بازگشت ارزهای صادراتی از سه ماه فعلی به 6 ماه (برای اقلام كشاورزی)، 9 ماه (برای سایر گروههای كالایی)، 12 ماه (برای فرش و صنایعدستی) و یك سال از زمان ارائه صورتوضعیت برای صادرات خدمات فنی و مهندسی تغییر كند و برای صادركنندگانی كه زود از موعد مقرر نسبت به برگشت ارزهای صادراتی خود اقدام كنند، مشوقهایی در نظر گرفته شود.
آخرین پیشنهاد اتاق ایران برای اصلاح سیاستهای ارزی نیز به بازگشت ارز حاصل از صادرات به كشورهای عراق و افغانستان است كه بر اساس آن درخواست شده صادرات انجام شده به این كشورها با مشورت اتاق ایران تعیین تكلیف شود و بانك مركزی فهرست صرافیهای مجاز موردنظر خود در كشورهای ایران، عراق و افغانستان را برای نقلوانتقال ارز به اتاق ایران معرفی كند.
در نخستین روز هفته جاری نشست هیات رئیسه اتاق ایران با رئیسكل بانك مركزی تشكیل شد كه هدف آن بررسی مسائل ارزی كشور بود. در این نشست، وضعیت ارز 4200 تومانی، رسیدگی به وضعیت ممنوعیتهای صادراتی و وارداتی و تجدیدنظر در مورد دریافت تعهدهای ارزی از صادركنندگان بررسی شد و نامه شافعی به همتی در راستای همان نشست است.
اقتصام**4037**9189
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۷
تهران-ایرنا- رئیس اتاق ایران با ارسال نامهای به رئیسكل بانك مركزی، 6 پیشنهاد اتاق ایران برای اصلاح سیاستهای ارزی كشور در حوزه صادرات غیرنفتی را ارائه كرد.