همدان-ایرنا- مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با تكذیب موضوع به تعویق افتادن ثبت جهانی هگمتانه گفت: ثبت جهانی این اثر تاریخی تا سال 1400 در اولویت سند راهبردی توسعه استان قرار دارد و فرایند آن متوقف نشده است.

علی مالمیر روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: در جلسه كمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر همدان موضوع تردد خودرو كسبه و اهالی خیابان اكباتان و همچنین بازگشایی خیابان بین میدان هفت تیر و میدان هگمتانه مطرح شد، كه ما گفتیم اگر این اتفاق بیافتد، در روند ثبت جهانی هگمتانه اخلال ایجاد می شود.
وی اظهار داشت: برخی از رسانه ها با سوء برداشت از این موضوع از توقف ثبت جهانی هگمتانه خبر دادند، اما این موضوع صحت ندارد و روند ثبت جهانی هگمتانه در حال اجراست.
مالمیر با اشاره به اینكه ثبت جهانی یك اثر سه مرحله دارد، عنوان كرد: در مرحله نخست موانع ثبت جهانی اثر باید در استان رفع شود، سپس در مرحله ملی پرونده تشكیل و بر آن نظارت شود و در مرحله سوم سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسكو) نظر خود را در خصوص ثبت جهانی آن اثر اعلام كند.
وی ادامه داد: در حال حاضر روند ثبت جهانی هگمتانه در مرحله نخست است و ما باید موانع را بر طرف كنیم.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: با این حال وجود وسایل نقلیه موتوری یكی از موانع ثبت جهانی هگمتانه است كه باید برای آن چاره اندیشی شود.

**شهرداری بر موانع ثبت جهانی هگمتانه افزود
وی افزود: آسفالت ریزی در حاشیه خیابان اكباتان و تپه باستانی هگمتانه برای دسترسی به بازار آهن فروشان توسط شهرداری، بر موانع ثبت جهانی هگمتانه افزود.
مالمیر اظهار داشت: باید به سمتی برویم كه با اجرای طرح تفصیلی شهر همدان موانع ثبت جهانی هگمتانه را بر طرف كنیم.
وی اضافه كرد: با اجرای این طرح علاوه بر حل مشكل تردد اطراف خیابان اكباتان و اهالی بازار، مشكل الزامات ثبت جهانی هگمتانه نیز بر طرف می شود.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: صحبت ما این بود اگر شهرداری موانع را بر طرف نكند، نمی توان پرونده ثبت جهانی هگمتانه را پیش برد.
وی ادامه داد: آماده سازی شرایط برای ثبت جهانی یك اثر از وظایف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، كه امیدواریم شهرداری، راه و شهر سازی و سازمان صنعت، معدن و تجارت ما را در این زمینه یاری كنند.
مالمیر تاكید كرد: پرونده ثبت جهانی هگمتانه هنوز به یونسكو ارسال نشده است و در مرحله رفع موانع به سر می برد.
به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر برخی رسانه ها با اشاره به جلسه كمیسیون گردشگری شورای اسلامی شهر همدان، مدعی شدند كه فرایند ثبت جهانی هگمتانه متوقف شده است.
تپه هگمتانه همدان كه قدمت آن به دوران مادها باز می گردد، با در برگیری آثاری همچون شهر زیرزمینی، كلیسا و موزه باستان شناسی، شكوه و قدمت سه هزار ساله خود را به رخ بازدیدكنندگان داخلی و خارجی می كشد.
این تپه باستانی با 40 هكتار وسعت در شمال شرقی همدان حد فاصل خیابان های اكباتان، شهدا و بلوار هگمتانه واقع شده است و موزه هگمتانه در شرق این تپه باستانی و با زیر بنای 600 مترمربع قرار دارد.
استان همدان با بیش از یك هزار و 800 جاذبه گردشگری جز پنج شهر گردشگر پذیر كشور محسوب می شود و به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین ثبت شده است.
9904/2090