كرمانشاه- ایرنا- استانداركرمانشاه گفت: ثبت جهانی اورامانات، دریچه ای تازه برای توسعه استان است، كه نه تنها باعث رونق منطقه اورامانات خواهد شد، بلكه در اقتصاد و معرفی هرچه بیشتر استان به عنوان چهره ی زیبای ایران اسلامی تاثیرگذار خواهد بود.

هوشنگ بازوند عصر چهارشنبه در نشست كارگروه رفع موانع ثبت جهانی اورامانات افزود: تعصب نسبت به میراث فرهنگی، تعصب به نیاكان است. میراث فرهنگی و هویت ملی، ثروت نرم است.
وی اظهار داشت : قرن آینده، قرن ثروت نرم است و كشورهای بی هویت همچون آمریكا به دنبال آن هستند كه این منبع قدرت را در كشورهای دارای هویت از بین ببرند‌ كه نمونه آن از بین بردن آثار تاریخی در افغانستان، عراق و سوریه توسط دست نشاندگان آن است.
استاندار كرمانشاه افزود: كرمانشاه سرزمین فرصتها و ثروتهای تاریخی است. علاوه بر زیبایی و ظرفیتهای حیرت‌انگیز اورامانات، در جای جای استان آثار بی بدیل باستانی و تاریخی به چشم می خورد. وی اضافه كرد: برای نمونه عمارت خسرو در قصرشیرین، تاق گرا در سرپل ذهاب، معبد آناهیتا در كنگاور و صدها اثر تاریخی دیگر، ثروت بی بدیل این استان هستند.
بازوند تاكید كرد: تمام تلاش خود را می كنیم كه از محل اعتبارات زلزله، تدابیری برای ساماندهی عمارت خسرو و تاق گرا بیندیشیم.
وی با اعلام اینكه باید موانع ثبت جهانی تاق بستان را برطرف كنیم، گفت: گردشگری محور توسعه استان است و همه دستگاهها باید برای توسعه گردشگری وارد عمل شوند.
استاندار كرمانشاه در پایان گفت: نادری نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی، به جدیت و دلسوزی برای ثبت جهانی اورامانات تلاش می كنند كه جا دارد از ایشان تشكر كنم.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این جلسه گفت: استاندار كرمانشاه فردی پرتلاش هستند و سابقه ایشان نشان می دهد كه هر كاری كه اراده كند، انجام می دهند‌‌.
محمدحسن طالبیان افزود: توسعه گردشگری در استان كرمانشاه با مدیریت یكپارچه مهندس بازوند كاملا امكانپذیر و میسر است. تحلیل ایشان از اینكه آینده دوران ثروت نرم است، تحلیلی بسیار هوشمندانه، بدیع و ارزشمند است‌.
بخشی از اورامانات شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی در استان كرمانشاه است.
بخشی از اورامانات نیز در شهرستان های مریوان و سروآباد و كامیاران استان كرمانشاه واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع می باشد.
به گفته مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، 295 اثر ثبت شده ملی در این منطقه و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد كه بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با 200 اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.
استان كرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای بیش از چهار هزار اثر تاریخی است كه بیش از 2 هزار و 250 اثر آن ثبت ملی شده است.
سنگ نگاره و كتیبه داریوش هخامنشی در شهر بیستون تنها اثر ثبت شده جهانی استان كرمانشاه است.
8066/7447