همدان- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان همدان گفت: كاهش موالید و مادران باردار زیر 30 سال این استان نگران كننده و بحران جدی است.

رشید حیدری مقدم روز پنجشنبه در آیین آغازین بسیج ملی كنترل فشار خون بالا با شعار 'بدانیم و اقدام كنیم' اظهار داشت: بدون در نظر گرفتن شهرستان اسدآباد جمعیت استان یك میلیون و 625 هزار تن است كه 54درصد آنها بالای 30سال هستند.
رییس مركز بهداشت استان همدان اضافه كرد: بالا بودن درصد جمعیت بالای 30 سال به معنای پیری جمعیت و كاهش موالید در استان همدان است.
حیدری مقدم با بیان اینكه تمامی مادران باردار در طرح سنجش فشار خون مورد ارزیابی قرار می گیرند گفت: طبق آخرین آمار تنها 6 هزار و 540 تن از مادران باردار زیر 30 سال سن دارند كه این آمار نگران كننده است.
وی از كاهش آمار ازدواج خبر داد و افزود: سال 92 حدود 28 هزار و 500 ازدواج در استان ثبت شده كه كه این آمار تا سال 97 روند كاهشی داشته و به زیر 12 هزار نفر رسیده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان همدان تاكید كرد: كاهش جمعیت دغدغه جدی حوزه بهداشت و سلامت است چراكه تداوم این روند موجب بروز بحران در حوزه جمعیت می شود.
حیدری مقدم ادامه داد: 12 درصد جمعیت استان همدان بالای 60 سال سن دارند یعنی كه جمعیت استان همدان میانسالی و سالمندی را سالم طی نكردند.

** 60 درصد مبتلایان به فشار خون از بیماری خود خبر ندارند
وی بیان كرد: بسیج ملی كنترل فشار خون با دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به تمامی دانشگاه ها و دستگاه های همكار در كارگروه سلامت و امنیت غذایی ابلاغ شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان همدان اضافه كرد: 10 میلیون بیمار در جهان به علت فشار خون بالا یا همان قاتل خاموش در سال 2017 جان خود را از دست دادند و طبق بررسی های صورت گرفته در سال 2016 ، یك سوم جمعیت بالای 30 سال كشور به فشار خون مبتلا بودند.
حیدری مقدم افزود: با وجود اطلاع رسانی و آگاه سازی 60 درصد بیماران از ابتلا به فشار خون اطلاع ندارند از 40 درصد مابقی نیز تنها 19 درصد نسبت به كنترل مناسب بیماری اقدام می كنند.
وی اظهار داشت: تمامی افراد بالای 30 سال به همراه مادران باردار و بیماران كلیوی بدون در نظر گرفتن سن در این طرح سنجیده می شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان همدان معتقد است: به جای ساخت بیمارستان فوق تخصصی، منشا بیماری ها را از مراكز بهداشتی مهار كرده تا هزینه های حوزه درمان كاهش یابد.
حیدری مقدم با بیان اینكه برای كاهش هزینه درمان ناچار به تغییر رویكرد هستیم گفت: هر خانواده، جامعه و سازمان باید از ابزار و وسایل در اختیار برای این كار بهره گیرد.
وی گفت: میزان مصرف نمك از 15 گرم به 11 گرم كاهش یافته است و اگر سه گرم دیگر كاهش یابد می توان 30 درصد بیماری های ناشی از فشار خون، دیابت، بیماری قلبی و عروقی را كنترل كرد.
رییس مركز بهداشت استان همدان بیان كرد: بهداشت باید از درمان سبقت گیرد چرا كه هر یك دلار هزینه در بخش بهداشت برابر با كاهش چهار تا 17 دلار هزینه در بخش درمان است.
حیدری مقدم با بیان اینكه طرح سنجش فشار خون بالا از امروز پنجشنبه آغاز شده است گفت: برای اطلاع رسانی و فراخوان از تمامی ظرفیت ها به ویژه فضای مجازی استفاده می شود.
وی ادامه داد: نحوه پذیرش افراد به 2 صورت حضوری و غیر حضوری بوده همچنین تیم های سیار در دستگاه های اجرایی مستقر شده یا در مكان های شلوغ حضور می یابند.
وی درباره سنجش فشار خون غیرحضوری توضیح داد: كسانی كه به اینترنت دسترسی دارند با ثبت مشخصات هویتی، فشار خون را می گیرند و آن را به سامانه ارسال كرده و ثبت می كند.
7526/2087