اراك - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: پرفشاري خون عاملي جدي اما خاموش در سنين ميانسالي به بالا است كه سلامت طيف بزرگي از جامعه را تهديد مي كند.

دكتر «جواد نظري» روز جمعه همزمان با روز 27 ارديبهشت (روز جهاني كنترل فشار خون) در گفت و گو با ايرنا افزود: بر اساس آمار موجود 22 و 4 صدم درصد زنان و 21 درصد مردان كشور از پرفشاري خون رنج مي برند كه الگوي بيماردهي در اين خصوص براي استان مركزي نيز در حد كشور است.
وي اظهار داشت: با وجود بالا بودن عارضه فشارخون شمار اندكي از طيف هاي مردمي از بيماري خود باخبر هستند و يا به موقع مراحل درماني را آغاز كرده و شرايط بيماري را تحت كنترل در مي آورند.
رئيس مركز بهداشت استان مركزي توضيح داد: فراواني ابتلا به پرفشاري خون با افزايش سن بالا مي رود به طوري كه در افراد 50 سال به بالا درصد ابتلا 60 تا 70 درصد است.
دكتر نظري ادامه داد: آمارها بيانگر آن است كه 15 ميليون ايراني به عارضه پرفشاري خون مبتلا هستند كه 30 درصد جامعه ايراني را شامل مي شود و ابتلا به اين بيماري در زنان بيش از مردان ديده شده است.
وي عنوان كرد: مهمترين دليل ابتلا به پرفشاري خون در سنين ميانسالي استفاده از رژيم غذايي نامناسب و مصرف بالاي نمك عنوان شده و استفاده پايين حبوبات، غلات، ميوه و سبزي ها در سبد غذايي روزانه در كنار كم تحركي و سبك زندگي پراسترس مي تواند به بيماري هاي غيرواگير از جمله فشار خون دامن زند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: بسيج ملي كنترل فشار خون با برنامه هاي متنوع اطلاع رساني و آگاهي بخشي تا 15 خرداد ماه جاري اجرا مي شود كه هدف از آن توانمندسازي مردم در خود مراقبتي عليه بيماري هاي غيرواگير و آگاهي بخشي در حوزه كشف و كنترل اين عارضه است.
دكتر نظري عنوان كرد: شناسايي و مداخل بهنگام در عوامل خطر بيماري هاي غيرواگير در بهبود كيفيت زندگي افراد جامعه به طور مستقيم نقش آفريني دارد و در مهار هزينه هاي سربار درماني و پربار شدن فرهنگ پيشگيري اثر جدي دارد.
وي گفت: بنا به آمار منتشره توسط بهداشت جهاني سالانه بيش از 218 ميليون سال ناتواني و مرگ زودرس (Daly) ناشي از پرفشاري خون در جهان به جا مي ماند كه مي توان با خودمراقبتي هدفمند در كشور و استان و شناسايي بهنگام اين بيماري آن را تحت كنترل درآورد.
فشار خون بالا منشا بسياري از بيماري هاي مزمن غيرواگير نظير قلبي و عروقي، كليوي و چشم است و حساس سازي اقشار مختلف براي پيشگيري و درمان آن ضروري است.
6013/3075