جلسات این هفته مجلس شورای اسلامی با جلسه غیرعلنی نمایندگان ملت با حضور سردار سلامی فرمانده كل سپاه پاسدران انقلاب اسلامی آغاز شد. سردار سرلشكر حسین سلامی كه به تازگی از سوی فرماند كل قوا به این سمت منصوب شده است، در این جلسه گزارشی از برنامههای خود در سپاه پاسداران، مسائل منطقهای، راهبردی و تحریمهای آمریكا ارائه كرد.
سردار سلامی در این جلسه 2 ساعته تحلیلی از تحركات آمریكایی ها ارائه كرد و گفت: رفتارهای میدانی آمریكا نشان می هد كه آنها دنبال جنگ نیستند و این را هم گفت كه سپاه آمادگی هر گونه پاسخ دادن به تحركات دشمنان در خلیج فارس را دارد.
در دومین جلسه غیرعلنی این هفته نمایندگان مجلس،تحولات اخیر مربوط به برجام و ضربالاجل 60 روزه ایران به اروپاییها و تمهیدات برای مقابله با تحریمها را مورد بررسی قرار دادند.
علاوه بر این نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته ای كه گذشت بالاخره تكلیف لایحه اعطای تابعیت به فرزندان مادران ایرانی با پدرخارجی را روشن كردند.لایحه ای كه به گفته حجت الاسلام حسن نوروزی سخنگوی كمیسیون قضایی سرنوشت 15 هزار ایرانی و 40 هزار فرزند حاصل از ازدواج این زنان با مردان خارجی را روشن می كند.
معاون حقوقی رییس جمهوری با اشاره به این كه نزدیك به چهار سال در دولت بر روی این لایحه كار شده است،یادآورشد: بخش زیادی از قانون مدنی ما از فقه امامیه گرفته شده است و باید نظرات اجتهادی بعدها به این لایحه اضافه شود، اما بخشی از قانون مدنی مان علاوه بر فقه امامیه، از نظام های حقوقی همانند فرانسه اخذ شده است كه در این نظام ها در گذشته سیستم خون را فقط قائل به پدر می دانستند اما الان همین نظام ها و این سیستم بحث انتقال خون را از جانب پدر و مادر می دانند بنابراین باید نظام انتقال خون را باید هم از طریق مادر و هم پدر بدانیم.
**مخالفت مجلس با اولویت بررسی طرح خط و مشی اداره و نظارت بر صداوسیما
هفته گذشته همچنین «علی مطهری» نماینده مردم تهران و نایب رییس مجلس به عنوان نمایندگی از تعدادی از نمایندگان درخواست در اولویت قرار گرفتن بررسی طرح خط و مشی اداره و نظارت بر صدا و سیما در صحن علنی را مطرح كرد. به گفته مطهری قانون اداره سازمان صداوسیما مصوب سال 59 است كه متناسب با شورای سرپرستی در آن زمان تدوین شده است و با قانون فعلی سازگار نیست.
به گفته مطهری رهبر معظم انقلاب اختیارات شورای سرپرستی ثابت را تا زمان تصویب قانون جدید به آقای لاریجانی واگذار كرد كه هنوز قانون جدیدی تصویب نشده است. از مجلس ششم تا مجلس نهم در تلاش هستیم تا قانون لازم در این زمینه تدوین و تصویب گردد، تصویب این قانون برای مجلس شورای اسلامی و كشور اكنون اولویت دارد و باید تكلیف این قانون مشخص شود.
اما مخالفان این طرح با تاكید بر این كه امروز اولویت كشور بنا بر گفته همه جریانات، اقتصادی ومبارزه با فساد است، ضرورتی برای اولویت بررسی این طرح قائل نشدند. به اعتقاد مخالفان اولویت این طرح، متون مندرج در آن مملو از مغایرت با قانون اساسی است و با نظرات شورای نگهبان نیز تطبیق ندارد و لذا هم اولویت بررسی این طرح زیر سوال است و هم محتوای آن قابل تامل است.
هرچند در این بین موافقان اولویت این طرح از قانونمند شدن صداوسیما به عنوان یك سازمان بزرگ و اثرگذار در زمینههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دفاع كردند. به باور موافقان این طرح سازمان صدا و سیما بیش از دو دهه است كه قانون منسجمی ندارد در حالی كه اگر صداوسیما توانمند شود میتواند در مقابل شبكههای ضد انقلاب بایستد.
** تحقیق و تحفص از بانك شهر روی میز نمایندگان
نمایندگان این هفته همچنین با تقاضای تحقیق و تفحص از بانك شهر موافقت كردند.به گفته محجوب؛ بررسی نحوه گرفتن زمین و ساختمان از شهرداری تهران و شهرداری های دیگر، بررسی اقدامات شركت مسكن و ساختمان جهان وابسته به بانك شهر، بررسی اقدامات مرتبط با خط 6 مترو، بررسی نحوه پرداخت و خرید پروژه مگامال، بررسی دادن وام به شهرداران و مدیران شهرداری، بررسی اهلیت مدیران بانكی، بررسی نسبت مدیران بانك و مسوولین شهرداری نسبت های احتمالی فامیلی میان كاركنان بانك و مقامات شهرداری از مهم ترین محورهای این تحقیق و تفحص است.
**موافقت مجلس با یك فوریت طرح تشدید مجازات اسیدپاشی
همچنین نمایندگان در این هفته با اولویت بررسی یك فوریت طرح تشدید مجارات اسید پاشی و حماییت از بزه دیدگان موافقت كردند.
فاطمه حسینی نماینده مردم تهران و عضو فراكسیون زنان مجلس شورای اسلامی به عنوان طراح این فوریت است در این باره معتقد است كه بنابر بررسی های صورت گرفته و خلاء قانونی برای مجازات اسیدپاشی، همچنین با توجه به آنچه كه جنبه عمومی جرم مربوط می شود و این كه امكان اجرای قصاص یا مجازات وجود ندارد یا بسیار دشوار است فوریت این طرح درخواست شد.
** نمایندگان مجلس از دو سوال قانع و از یك سوال قانع نشدند
در این هفته سوال 3 نماینده تهران، نیشابور و زنجان از وزیر آموزش و پرورش نیز در دستور كار مجلس قرار داشت كه سید محمد بطحایی با حضور در صحن علنی مجلس به سوالات آنها پاسخ داد.
فاطمه ذوالقدر نماینده تهران از وزیر در مورد رشد بی رویه آموزشگاه های علمی آزاد و كتاب های آموزشی پرسید و گفت: طی دهه 60 صرفاً 286 كتاب كمك آموزشی تولید شده بود اما طی سالهای اخیر بیش از 16 هزار كتاب كمك آموزشی تولید شده است.
به گفته نماینده مردم تهران، سازمان پژوهشی وزارت آموزش و پرورش از وظیفه اصلی خود فاصله گرفته و به سمت تولید كتابهای كمك آموزشی رفته است. این كتابها را با اطلاع از خلاء كه در كتب آموزشی وجود دارد تولید میكند.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به نماینده تهران گفت: حجم فعالیت این آموزشگاهها نسبت به سال گذشته كاهش یافته و امیدوارم با حذف كنكور و یا متعادل شدن آزمونهای مراكز آموزش عالی بتوانیم شاهد حذف این شیوه باشیم.
بطحایی با بیان این كه مجوز چاپ كتب كمك درسی را وزارت ارشاد می دهد اظهارداشت: 7 سال پیش برای استاندارد سازی كتابهای كمك آموزشی فهرست رشد ایجاد شد تا كتابهای معتبر در این فهرست قرار گیرند.
وی خطاب به نمایندگان تصریح كرد: خانوادهها به ما میگویند بچههای ما را برای كنكور آماده كنید و تست زنی به آنها یاد بدهید. همچنین در مدارس ابتدایی استفاده از هر گونه آزمون و كتب كمك آموزشی را ممنوع كردیم.
با این حال و با وجود توضیحات بطحایی،در نهایت نهایت نمایندگان از پاسخ های وی قانع نشدند.
هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی هم این هفته درباره اقدامات وزارت آموزش و پرورش در خصوص نهاد آموزش و پرورش از بطحایی سوال كرد و گفت: در دوران شما خصوصی سازی از 7 درصد به 13 درصد افزایش یافته است و در هیچ كجای دنیا به اندازه ایران تا این حد مدرسه خصوصی نداریم. طبق قانون قرار بود همه مردم از آموزش رایگان بهره مند شوند و سوال ما این است كه در خصوصی سازی چه چیزی وجود دارد كه مدارس به این سمت و سو رفته اند؟
این نماینده مجلس ضمن ابراز تاسف از این كه فاصله حقوق معلم و پزشك 40 برابر است، تصریح كرد: 99 درصد بودجه تخصیص داده شده به آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق كاركنان این وزارتخانه میشود و اقدامات درخوری برای ارتقای جایگاه آموزش و پرورش صورت نمیگیرد.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال نماینده نیشابور هم گفت: مهمترین برنامه ما در وزارت آموزش و پرورش، استقرار و اجرای سند تحول بنیادین است كه این سند با جامعیتی كه دارد، همه اركان و بخشهای آموزش و پرورش را در بر میگیرد.
وی یادآورشد: ما در سال 97 زیرساختهای لازم برای اجرای سند تحول بنیادین را فراهم كردیم و برنامههای عملیاتی آن مشخص شده است و در سال 98 هم به دنبال اجرای دقیق این سند هستیم.
وزیر آموزش و پرورش تاكید كرد: تمام برنامههای وزارت آموزش و پرورش در كلیه سازمانها و واحدهای تابعه آن در سال 98 مبتنی بر سند تحول بنیادین برنامه ریزی شده است و امیدوارم در سال 98 نیز گام جدی در اجرا و استقرار سند تحول بنیادین یعنی ارتقا نظام آموزش و پرورش برداریم.
هاجر چنارانی و نمایندگان مجلس بعد از سخنان بطحایی از سخنان وزیر قانع شدند.
علی وقف چی نماینده زنجان سومین نماینده سوال كننده از وزیر بود كه در مورد عزل و نصب های وزارت آموزش و پرورش پرسید . نمایندگان در مجلس از پاسخهای وزیر قانع شدند. هرچند نماینده زنجان اعلام كرد كه قانع نشده است.
**سیام**3050**1058 **2021**
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰
تهران- ایرنا- تصویب لایحه اعطای تابعیت به فرزندان حاصل ازدواج مادران ایرانی و پدران خارجی و موافقت نمایندگان با یك فوریت طرح تشدید مجازات اسیدپاشی از مهمترین اتفاقات این هفته مجلس بود. ضمن اینكه نمایندگان در دو جلسه غیرعلنی به بررسی مهمترین رویدادهای سیاسی و بین المللی پرداختند.