مشهد- ايرنا- رئيس شوراي اسلامي شهر مشهد به تحريمهاي آمريكا عليه مردم ايران و ممانعت از ارسال كمك به سيلزدگان اشاره و بيان كرد: وجدان هيچ انسان آزاده‌ اي در جهان نمي‌ تواند وضع تحريمهاي ضدحقوق بشري را كه از عوامل اصلي بروز كاستيهاي جدي و اخلال در كار كمك ‌رساني به سيل اخير در ايران بوده است بپذيرد.

محمدرضا حيدري روز جمعه به عنوان تنها سخنران ايراني غيردولتي در ششمين اجلاس جهاني كاهش خطرپذيري ژنو افزود: بطور قطع جامعه بين الملل نمي تواند پاسخي در خور براي جلوگيري آمريكا از كمك ‌رساني به عنوان امري انساني و غيرايدئولوژيك به ايران در سيل اخير داشته باشد.
وي ادامه داد: معتقديم سازمان ملل و نهادهاي بين المللي بايد ساز و كار تازه‌اي را براي دوري از منافع امپرياليسم و قدرتهاي جهاني ايجاد كنند تا بتواند بطور مستقل در جهت اهداف ذاتيشان‌ گام بردارند.
رئيس شوراي شهر مشهد گفت: حوادث غير‌مترقبه در هر كشوري روي مي‌ دهد اما دولتها به تنهايي قادر به ترميم نيستند و نهادهاي مدني، مردم، دولتهاي ديگر و صليب سرخ جهاني به ياري مي‌ آيند ولي در سيلي كه اخيرا 25 استان از 31 استان ايران را درگير كرده بود تنها برخي دولتها به كمك ما آمدند.
وي افزود: اين امر مي ‌تواند درس بزرگي براي حضار اين اجلاس كه سياستگذاران اصلي در حوزه مقابله با خطرات در سطح جهاني هستند باشد تا اقدامي عملي را در جهت اصلاح راهبردهاي كلان كمك ‌رساني به كشورهاي خطرخيز اتخاذ كنند.
حيدري ادامه داد: صرفنظر از خسارتهاي مالي و جاني اين حادثه، احياي همبستگي ملي و سرمايه اجتماعي در جامعه تحريم شده ايران مهمترين رهاورد سيل اخير بود.
وي در ادامه همچنين به اقدامات سه سال اخير در كلانشهر مشهد اشاره و بيان كرد: براي جلب مشاركتهاي مردمي و همكاري آنها با شهرداري و سازمانهاي ذيربط گروههايي 35 نفره از شهروندان زن و مرد مشهدي براي آموزش و اقدام سريع در مواقع لزوم سازماندهي شدند. هم اكنون 9 هزار نفر كه 70 درصدشان زنان هستند در اين گروهها سازماندهي شده اند.
رئيس شوراي اسلامي شهر مشهد نصب 10 دستگاه سامانه هشدار سريع و شتاب نگار، ساخت و جانمايي 15 پايگاه چندمنظوره بحران، تهيه نقشه خطر پذيري در برابر زلزله براي مقابله با حوادث و شناسايي 400 نقطه سيل ‌خيز با هدف اقدامات پيشگيرانه را از جمله اقدامات انجام شده طي سه سال اخير در مشهد برشمرد.
1858