بر اساس این مطالعه افرادی كه در رژیم غذایی خود از غذاهای بیش از حد فرآوری شده استفاده میكنند، كالری بیشتری در اختیار بدن قرار میدهند، میل به پرخوری و اشتهای كاذب دارند و به همین دلیل دچار چاقی و اضافه وزن میشوند.
این مطالعه برای اولین بار است كه ارتباط غذاهای بیش از حد فرآوری شده با میل به مصرف كالری بیشتر و اضافه وزن را نشان می دهد، توسط محققان موسسه ملی دیابت و بیماریهای كلیوی و گوارشی آمریكا صورت گرفته است.
غذاهای بیش از حدفرآوری شده معمولا حاوی روغن هیدروژنه، امولسیفایرها (نوعی ماده چرب برای مخلوط شدن مایعات)، طعمدهندههای شیمیایی، مواد نگهدارنده و شیرینیهای با فروكتوز بالا هستند. سوسیس و كالباس و غذاهای كنسروی و آماده نمونههایی از غذاهای فرآوری شده هستند.
بر اساس این مطالعه، غذاهای فرآوری شده بر عادتهای غذایی و اشتهای كاذب تاثیرگذار هستند و تمایل به مصرف كالری بیشتر را افزایش میدهند و به همین دلیل است افرادی كه مدام از غذاهای آماده و فرآوری استفاده می كنند، معمولا دچار چاقی یا اضافه وزن هستند.
چاقی یك مشكل جهانی است كه میلیونها نفر را تحت تاثیر قرار داده و یك عامل ریسك برای دیابت و بیماری های قلبی محسوب میشود. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت میزان چاقی در جهان از سال 1975 میلادی تاكنون سه برابر شده است.
نتایج این مطالعه در نشریه Cell Metabolism منتشر شده است.
علمی **9259** 1055
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۳
تهران- ایرنا- مطالعات اخیر نشان میدهد استفاده از غذاهای فرآوری شده، میل به پرخوری و مصرف كالری بیشتر را افزایش میدهد و منجر به بروز اضافه وزن و چاقی میشود.