به گزارش روز شنبه شركت آب منطقه اي تهران، عليرضا كارگري اظهارداشت: بازسازي شبكههاي توزيع آب، نه تنها پاشنه آشيل شهرهاي جنوب شرقي استان است بلكه در بسياري از شهرهاي كشور وضعيت همينگونه است.
وي گفت: در كشور بيشترين لولههايي كه در شبكههاي توزيع آب شهري استفاده ميشود از جنس پلياتيلن و ميانگين عمر آنها در تاسيسات ما 20 سال است كه براي حفظ شرايط موجود شبكههاي توزيع آب، بايد سالانه حدود پنج درصد از آنها را اصلاح كنيم كه با توجه به پايينبودن قيمت آببها براي اين كار محدوديت منابع مالي داريم.
*كندبودن روند كاهش سرانه مصرف آب در جنوب شرق استان تهران
كارگري با اشاره به كندبودن روند كاهش سرانه مصرف آب در جنوب شرق استان تهران افزود: سرانه مصرف آب در حوزه شهرهاي جنوب شرقي استان كمتر از 200 ليتر در شبانهروز است در حالي كه طبق استانداردي كه از سوي شركت مهندسي آبفاي كشور اعلام شده، سرانه مصرف خانگي 180 ليتر در شبانهروز است.
مديرعامل آبفاي جنوب شرقي استان تهران اظهارداشت: در مصوبه هيات وزيران براي شرايط خشك و تغيير اقليم در شهرهاي بالاي 100هزار نفر جمعيت، مصرف 105 ليتر در شبانهروز در نظر گرفته شده است.
وي گفت: با اين شرايط بايد به سمت اصلاح مصرف به سوي الگوي استاندارد برويم و عدد كمتر از 200 ليتر را به 150 ليتر در شبانهروز و در مرحله بعدي به 105 ليتر در شبانهروز برسانيم.
كارگري با بيان اينكه واقعيشدن تعرفههاي آب در كاهش مصرف سرانه آب بسيار مهم است، افزود: بر اساس آمار سازمان برنامه كشور سهم آببها در سبد خانوار كمتر از نيمدرصد است، در نتيجه شهروندان براي استفاده از تجهيزات كممصرف ترغيب نميشوند و منابع مالي انجام پروژههاي مديريت مصرف آب تامين نميشود.
*شناسايي 3600 رشته انشعاب غيرمجاز در جنوب شرق استان تهران
وي با بيان اينكه در مناطقي كه در حاشيه حوزه خدمات شهري هستند انشعابهاي غيرمجاز را مديريت كردهايم، افزود: انشعابهاي غيرمجازي كه در خارج از محدوده پوشش شركت و در حوزه خطوط آب خام بودهاند با هماهنگي با فرمانداريها و دادگستري جمع آوري شده است.
مديرعامل آبفاي جنوب شرقي استان تهران تاكيد كرد: سال گذشته 3هزار و 600 رشته انشعاب غيرمجاز را شناسايي كرديم كه تنها در يكصد مورد آن نياز شد از ظرفيتهاي قانوني استفاده كنيم و 3هزار و 500 مورد با استفاده از ظرفيتهاي محلي حل و به انشعابهاي مجاز بدل شد.
*مصرف 30 ميليون متر مكعب از آب سد ماملو براي شهرهاي جنوب شرقي استان تهران
كارگري گفت: 30 ميليون متر مكعب در سال ظرفيت استفاده از طرح آبرساني ماملو براي شهرهاي جنوب شرقي استان تهران است كه در حال حاضر به دليل اينكه مدول نخست تصفيهخانه هفتم آب تهران در حال بهرهبرداري است، قرچك و بخشي از پاكدشت از 15 ميليون متر مكعب آب اين سد برخوردارند و با راهاندازي مدول دوم تصفيهخانه هفتم آب تهران در امسال 15ميليون متر مكعب ديگر از آب اين سد به استفاده شهرهاي باقرآباد، ورامين و بخش ديگري از شهر پاكدشت خواهد رسيد.
وي افزود: در شهرهاي زير پوشش آبفاي جنوب شرقي استان تهران، سالانه حدود 65 ميليون متر مكعب آب زيرزميني استفاده ميشود كه با استفاده از طرح آبرساني ماملو برداشت از آبهاي زيرزميني كمتر خواهد شد.
مديرعامل آبفاي جنوب شرقي استان تهران تاكيد كرد: نياز آبي جمعيت زير پوشش ما در امسال 80 ميليون متر مكعب است كه با توجه به شرايط دشت ورامين بايد رويكرد مديريت مصرف و سازگاري با اقليم را در پيش بگيريم.
تهرام/7245//1348
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲
تهران-ايرنا- مديرعامل آبفاي جنوب شرقي استان تهران گفت: در شرايط موجود 40 درصد از يكهزار و 400 كيلومتر شبكه توزيع آب در اين منطقه نياز به اصلاح دارد.