تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۸

تهران - ایرنا - «ژوفره لیوُلسی» و «ماتیاس دستال» خبرنگاران پایگاه اینترنتی «دیسكلوز» و «بنوا كلمبا» خبرنگار تحقیقاتی رادیو فرانسه به اتهام افشای اطلاعات طبقه ‌بندی شده و محرمانه دفاعی درخصوص جنگ یمن، به پنج سال زندان و جریمه ای معادل 75 هزار یورو محكوم شدند.

به گزارش پایگاه خبری نیوز 24 از راشاتودی، این خبرنگاران كه به دستیابی به اطلاعات محرمانه بدون مجوز تحت قوانین 2009 درباره دسترسی به اسرار دفاع ملی متهم هستند، به خاطر به خطر انداختن منافع ملی با افشای اطلاعات محرمانه محكوم شدند.
نیوز 24 نوشت: افشای اطلاعات مخفی از اداره اطلاعات نظامی فرانسه نشان داد كه دولت در مورد سلاح های مورد استفاده به مردم دروغ گفته است.
بر اساس اطلاعات افشا شده توسط این خبرنگاران، از جمله تجهیزات نظامی كه فرانسه به عربستان سعودی و امارات متحده عربی فروخته، سیستم های موشكی و تانك های هدایت شده توسط لیزر است كه با تخطی از توافقنامه سلاح های 2014، در یمن مورد استفاده قرار گرفته اند.
روزنامه نگاران حاضر به پاسخگویی به سئوالاتی درباره منابع اطلاعاتی خود نشدند.
سازمان امنیت فرانسه روز چهارشنبه گذشته این سه خبرنگار را كه درباره سلاح های فرانسوی به كار رفته درجنگ یمن تحقیق و افشاگری كرده بودند، احضار و بازخواست كرد.
اینها به اداره كل اطلاعات داخلی فرانسه احضار شدند تا درباره «شبهه‌ افشای اسرار دفاع ملی» توضیح دهند.
پایگاه خبری دیسكلوز متهم است كه اطلاعات طبقه‌ بندی شده و محرمانه دفاعی متعلق به دولت را منتشر كرده است.
این اطلاعات حاكی از آن است كه برخی تجهیزات نظامی ساخت فرانسه كه به عربستان سعودی و امارات عربی متحده فروخته شده در جنگ یمن مورد استفاده قرار گرفته و به احتمال زیاد برای حمله به اهداف و شهروندان غیرنظامی به كار برده شده است.
در پی این رویدادها سازمان عفو بین‌الملل به همراه 16 سازمان حقوق بشری دیگر، احضار خبرنگاران فرانسوی در پیوند با این پرونده را محكوم كرد.
افشای این موضوع توسط این سه خبرنگار فرانسوی در حالیست كه چندی پیش «امانوئل مكرون» رئیس ‌جمهوری فرانسه گفته بود پاریس از ریاض تضمین گرفته كه از سلاح های جنگی خریداری شده در جنگ علیه یمن، استفاده نكند.
وی افزود: فرانسه نمی‌تواند از فروش اسلحه به عربستان چشم ‌پوشی كند!
افشای این موضوع برای مكرون بسیار گران و پرهزینه تمام شد و آبرو ریزی بزرگی را برای او در صحنه سیاسی و رسانه‌ای در فرانسه و حتی اروپا به دنبال داشت.
مطابق آمار سازمان ملل متحد حدود 21 میلیون نفر در یمن در معرض قحطی و گرسنگی قرار دارند و تقریبا' همه مردم این كشور دچار سوءتغذیه هستند.
ادامه این وضعیت باعث فقر دارویی و غذایی در یمن شده كه به طور متوسط روزانه جان 135 نفر را در معرض خطر جدی قرار داده و بسیاری از آن‌ها كمتر از نیمی از وزن مطلوب و مورد انتظار را در سنین مختلف به‌ ویژه در كودكی دارند و در معرض انواع بیماریهای عفونی و واگیر هستند.
درست در همین شرایط، ائتلاف سعودی با بمباران تعمدی زیرساخت‌ها از جمله تاسیسات آبرسانی، بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها عملاً باعث شیوع طیف وسیعی از بیماری‌ها شده‌اند.
ائتلاف نظانی سعودی از ششم فرودین سال 1394 حمله یمن را آغاز كرد.
فرانسه به عنوان سومین كشور بزرگ صادر كننده سلاح به عربستان، همچون آمریكا و انگلیس نقش قابل ملاحظه ای در حمایت از ائتلاف سعودی درجنگ یمن داشته و گامهای همكاری پاریس و ریاض در ماههای پایانی ریاست جمهوری 'فرانسوا اولاند' و با امضای قرارداد ارسال تجهیزات نظامی پیشرفته به عربستان به ارزش 455 میلیون دلاری برداشته شد.
با ورود امانوئل مكرون به الیزه و پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در سال 2017میلادی، همچنان بر تقویت همكاری ها مشترك میان پاریس و ریاض تاكید شد و در این چارچوب ماحصل سفر ولیعهد سعودی در اواسط فروردین سال گذشته به فرانسه و انعقاد قرارداد نظامی به ارزش 18 میلیارد دلار برای خرید قایق‌های تندرو و توپخانه بود.
اما پازل همكاری پاریس با ائتلاف سعودی با انتشار خبر حضور نیروهای نظامی فرانسه در جنگ بندر الحدیده تكمیل شد.
ائتلاف عربی ضد یمنی از 23 خرداد سال گذشته برای تصرف بندر راهبردی الحدیده با پشتیبانی و همراهی نیروهای نظامی فرانسه دست به حملات گسترده ای زد.
روزنامه فرانسوی 'فیگارو' 27 خرداد سال گذشته در گزارشی به نقل از دو منبع نظامی فاش كرد، نیرو‌های ویژه فرانسوی در كنار نیرو‌های اماراتی در نبرد‌های ساحل غربی یمن حضور دارند.
دولت فرانسه چنین ادعایی را رد كرد اما 'محمد علی الحوثی' رئیس كمیته عالی انقلاب یمن در توئیتی ضمن تایید خبر روزنامه فیگارو، از بازداشت دو نیروی ویژه فرانسوی و توقیف یك قایق متعلق به این نیروها توسط گارد ساحلی این كشور خبر داد.
اروپام ** 6984 ** 1071