به گزارش ايرنا ايرج شجاعي روز شنبه در جلسه كارگروه پسماند اين شهرستان افزود: اين طرح با مشاركت بخش خصوصي انجام مي شود و هم اكنون در مرحله فراخوان و انتخاب شركت قرار دارد.
وي ادامه داد: زيان هاي اقتصادي و بهداشتي ناشي از كنترل نكردن پسماندها در مناطق شهري، افزايش روزافزون زباله ها و صرف هزينه هاي گزاف جمع آوري و دفع آنها مي طلبد تا گام هاي موثر و اساسي را در زمينه كنترل پسماندها برداريم.
شجاعي با اشاره به وضعيت نامطلوب سايت زباله فعلي مهاباد بيان كرد: سايت زباله سيدآباد اشباع شده و مطالعات بر روي جايگزين كردن يك سايت جديد در منطقه سه راهي ترشكان در مرحله اتمام است.
وي اضافه كرد: اين مكان در حد فاصل مياندوآب و مهاباد نرسيده به سه راهي ترشكان است كه در اين رابطه با توجه به پيگيري هاي استانداري نشست هاي زيادي بين 2 شهرداري مياندوآب و مهاباد برگزار شده است.
شجاعي يادآور شد: تاكنون مكان هاي متعددي براي جابجايي سايت زباله مهاباد در نظر گرفته شده اما هر بار به دليل عدم تاييد اداره محيط زيست، شبكه بهداشت و درمان مهاباد و دانشگاه علوم پزشكي آذربايجان غربي منتفي شده است.
فرماندار مهاباد تاكيد كرد: كنترل و مديريت شيرابه سايت فعلي زباله اين شهرستان توسط شهرداري به صورت شبانه روزي رصد مي شود و شبكه بهداشت نيز به طور مستمر بر روي كيفيت آب هاي زير زميني اين منطقه آزمايش انجام مي دهد.
شجاعي با بيان اينكه هم اكنون 90 درصد آب آشاميدن روستاي سيد آباد از طريق لوله كشي انجام مي شود، گفت: تنها 10 درصد از اهالي اين روستا از آب چاه براي تامين آب شرب خود استفاده مي كنند.
در ادامه اين جلسه ديگر اعضاي كارگروه پسماند به بيان نظرات و پيشنهاد خود در مورد پسماند و جايگزيني سايت فعلي زباله اين شهرستان پرداختند.
به گزارش ايرنا، تفكيك زباله از مبدا منجر به كاهش حجم زبالهها شده و اين امر تاثير بسزايي درحفظ محيط زيست دارد وارزش افزوده اي كه از تفكيك زباله به دست مي آيد در بلند مدت ارزش اقتصاد زيادي براي شهردارد.
سرانه توليد زباله در مهاباد در حدود يك كيلوگرم براي هر نفر است و روزانه بيش از 160 تن زباله در اين شهر توليد مي شود كه اين مقدار زباله شهري پس از جمع آوري با استفاده از 26 دستگاه سبك و سنگين به سايت سيدآباد مهاباد منتقل مي شود.
از چند سال گذشته زباله شهري مهاباد در يك منطقه در نزديك روستايي به نام سيدآباد در پنج كيلومتري شرق مهاباد انباشت و سپس دفع مي شود.
مشكل پسماند از جمله مهمترين مشكلات مديريت شهري در كشور است كه با وجود ورود تكنولوژي هاي نوين در خصوص تبديل پسماند، هنوز جاي خود را در كشور باز نكرده است.
9903/3020/7129
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۰
مهاباد- ايرنا- فرماندار مهاباد گفت: طرح تفكيك زباله از مبدا در اولويت شهرداري اين شهر قرار گرفته است و در آينده نزديك اجرايي مي شود.