به گزارش خبرنگار ايرنا ، دكتر عبدالرسول همتي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سرانه مصرف نمك در جامعه ما هم اكنون 12 گرم در روز برآورد شده در حاليكه توصيه سازمان جهاني بهداشت مصرف حداكثر پنج گرم نمك در روز است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شيراز از آمادگي تمامي مجموعه دانشگاه براي آغاز اجراي بسيج ملي كنترل فشارخون در استان فارس خبر داد و افزود: استفاده از غذاهاي پرنمك و آجيل و خوراكي هايي چون پفك و چيپس از مهمترين عوامل بيماري فشارخون بالا است كه تاثير خود را از بچگي ري انسان مي گذارند.
دبير ستاد اجرايي بسيج ملي كنترل فشار خون بالا ادامه داد : بر اساس مطالعه پژوهشي كه 2 سال پيش در كشور آغاز شد، 22 تا 27 درصد جمعيت بالاي 30 سال كشور به فشارخون بالا مبتلا بودند كه اين ميزان در فارس، حدود 22 درصد برآورد شد ، از هر چهار فرد بالاي 30 سال، يك نفر دچار بيماري پرفشاري خون است.
وي اين آمار را هشداردهنده خواند و افزود: در كنار اين آمار، مورد نگران كننده اين است كه بيش از نيمي از مبتلايان، از بيماري خود آگاهي ندارند در صورت پيشرفت بيماري، دچار پيامدهاي ناگواري مي شوند، همچنين اين مطالعه نشان مي دهد نيمي از بيماران مبتلا به فشارخون بالا نسبت به مصرف دارو، توجه كافي ندارند.
دكتر همتي با اشاره به آغاز اين حركت ملي از روز گذشته در سراسر كشور و تداوم آن تا 15 تير، گفت: فاز نخست اين پويش، به مدت 2 هفته، با اطلاع رساني، فرهنگ سازي و آموزش آغاز مي شود و چهار هفته بعد، به غربالگري جمعيت هدف اختصاص دارد.
وي در ادامه با معرفي سامانه خوداظهاري براي اين پويش ملي افزود: همه افراد مي توانند با مراجعه به نشاني اينترنتي www.salamat.gov.ir و ورود كدملي، اطلاعات خود را ثبت كنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شيراز همچنين با معرفي بيشتر روند اجرايي اين پويش ملي در مجموعه زير پوشش دانشگاه گفت: انتظار مي رود 10 درصد مبتلايان جديد در اين پويش شناسايي شوند.
همتي گفت: پيش بيني مي شود 477هزار نفر از جمعيت بالاي 30 سال در فارس، به فشارخون بالا مبتلا باشند كه تاكنون با اجراي طرح پزشك خانواده، 277هزار نفر شناسايي شده و تحت مراقبت قرار گرفته اند و از مجموع 200 هزار نفر باقيمانده، 100 هزار نفر هدف اين طرح هستند كه هدف نهايي، شناسايي اين افراد و تحت كنترل قرار دادن نيمي از آنان است.
اين مقام مسوول ، فارس را در جايگاه نخست شناسايي مبتلايان به فشارخون بالا در كشور عنوان كرد و گفت: مجموعه دانشگاه علوم پزشكي شيراز با دارا بودن هزار خانه بهداشت، بيش از 500 مركز خدمات جامع سلامت و پايگاه سلامت، بيش از هزار و 100 پايگاه پزشك خانواده و ديگر مجموعه خود، براي پشبرد اهداف اين پويش ملي بسيج شده است.
وي راه اندازي پايگاه هاي سيار در كنار استفاده از ظرفيت سازمان هاي مردم نهاد و غيردولتي، دانشجويان، بسيج جامعه پزشكي، سازمان ورزش و جوانان و روحانيون را ديگر بخش هاي پيش بيني شده براي مشاركت در بسيج ملي كنترل فشارخون عنوان كرد و ادامه داد: سازمان ها نيز ملزم شده اند تا نسبت به حضور تيم هاي سلامت و سنجش فشارخون كاركنان، همكاري لازم را داشته باشند.
عدد 140 روي 90 به بالا، نشان دهنده ابتلا به فشارخون بالاست و اين ميزان براي مبتلايان به ديابت و برخي بيماري، بايد كمتر باشد؛ محدوده پيش فشارخون بالا نيز در فاصله 120 به روي 80 تا 140 به روي 90 است.
6113
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۲
شيراز - ايرنا- دبير ستاد اجرايي بسيج ملي كنترل فشار خون بالا در دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: مطالعات نشان مي دهد كه كاهش نمك در سفره غذايي در كاهش 30 درصد از موارد بروز پرفشاري خون موثر است.